Szeptember 5-7., csütörtök-szombat 20 óra, szeptember 9-10., hétfő-kedd 18 óra

Én és te

 feliratos olasz filmdráma, 96 perc, 2012
Szereplők: Jacopo Olmo Antinori, Tea Falco, Sonia Bergamasco
Rendező: Bernardo Bertolucci
Forgalmazó: Mozinet

Én és te

Lorenzo, a kissé magának való tinédzser azt hazudja otthon, hogy síelni megy az osztálytársaival, helyette azonban leköltözik a pincébe. A fiú a külvilágtól elzárva végre csak maga lehet – lustálkodhat, pihenhet, leselkedhet, vagy éppen zenét hallgathat és olvashat.

Arra a legkevésbé sem számít, hogy tervét megzavarják: váratlanul betoppan 23 éves féltestvére, Olivia. A lányt szinte nem is ismeri, és első ránézésre aligha lehetnének különbözőbbek: ő a problémás pasikat és a drogokat habzsolja, melyek lassan felemésztik. Lorenzóhoz hasonlóan Olivia is menekül a világ elől, és sokkal esendőbb, mint amilyennek tűnik. A fiúnak egy csapásra fel kell nőnie, hogy megmentse nővérét függőségeitől, illetve leginkább önmagától.

 „Életemben először készítek filmet olyan történetből, amelyet félmillióan olvastak vagy olvasnak épp…” – nyilatkozta Bernardo Bertolucci a Strega-díjas Ammaniti Én és te című regényéről. A mester a 2003-as Álmodozók óta nem forgatott, azonban annyira lenyűgözte ez a különös történet, hogy elérkezettnek látta az időt a visszatéréshez. Az Én és te világpremierje a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon volt 2012-ben.

A filmtekercs.hu interjúja a rendezővel, Bernardo Bertoluccival »