Indul az évad

A színház, az irodalom és a zene jegyében indul a Barátság mozi szezonja: szeptember 5-től a Molière két keréken című francia vígjátékot vetítjük, amelyben fontos szerepet kap Molière egyik klasszikusa, A mizantróp. Ugyancsak szeptember 5-től játsszuk az Én és te című olasz filmdrámát, amelyet  a Strega-díjas Niccolo Ammaniti azonos című című regényéből rendezett Bernardo Bertolucci. A mester a 2003-as Álmodozók óta nem forgatott, azonban ez a különös történet annyira lenyűgözte, hogy elérkezettnek látta az időt a visszatéréshez. Az Én és te világpremierje a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon volt 2012-ben.

Az Én és te a Strega-díjas Niccolo Ammaniti népszerű regényéből készült

Az Én és te a Strega-díjas Niccolo Ammaniti népszerű regényéből készült


A hónap további részében is izgalmas emberi sorsokat mutatunk be: szeptember 12-től a Szarajevó gyermekei című boszniai filmdrámát és a Mielőtt éjfélt üt az óra című amerikai filmet vetítjük, 19-től pedig a Toszkán szépség című olasz vígjátékot és a Renoir című francia filmdrámát tűzzük műsorra.

Szeptember végén már a zene világnapja felé közeledünk: 26-tól a Dal Marionnak című angol vígjátékban hangsúlyos szerepet kap a kórusmuzsika, A búcsúkoncert című amerikai dráma pedig egy világhírű vonósnégyesről szól. 28-án egy tőlünk kissé szokatlan műfajra vállalkozunk: Robbie Williams 2013-as európai „Take The Crown Stadium” turné utolsó koncertjét vetítjük.