November 7-9., csütörtök-szombat 17 óra, november 11-12., hétfő-kedd 17 óra

Khumba

 magyarul beszélő dél-afrikai animációs film, 85 perc, 2013
Magyar hangok: Bereczki Zoltán, Pokorny Lia, Józsa Imre, Lang Györgyi, Mező Misi

Rendező: Anthony Silverston
Forgalmazó: ADS Service Kft.

Khumba, a kölyökzebra testét csak félig borítják csíkok, ezért babonás családja őt hibáztatja a szárazság miatt, ami a területüket sújtja. Khumba kiközösítve érzi magát, és úgy dönt, hogy nem marad tovább csordájával. Útnak indul, hogy megszerezze maradék csíkjait, annál a vízgyűjtőnél, ahol a legenda szerint az első zebra vált csíkossá. Ám ahhoz, hogy elérje célját, át kell küzdenie magát a kegyetlen Phango leopárd vadászterületén.

Útja során egy vadkan csapdájába esik, ahonnan Mama V, a csordáját elhagyó szabad akaratú gnú és Bradley, a ripacs strucc menti meg. Miután egy imádkozó sáska megmutatja nekik, merre találhatják az ősi vízlelőhelyet, a duó csatlakozik Khumbázhoz, hogy együtt leljenek rá a biztonságot nyújtó vízre.

A csapat kalandozása közben sok színes karakterrel találkozik: a zöld területet kereső vándorantilopokkal, a különleges túlélési képességekkel rendelkező bozóti nyúllal, egy csapat bolondos szirtiborzzal és a nyáját elhagyó magányos báránnyal. Khumba a különböző állatokkal való találkozások során felismeri, hogy a változatosság és sokféleség színesebbé teszi az életet és, hogy valamely állat különbözősége az eddig gondolt gyengeség helyett éppen az állat erőssége is lehet.

A filmből kedvezményes vetítéseket szervezünk november 8-15. között, óvodás és kisiskolás csoportok részére, előzetes bejelentkezés alapján. A kedvezményes belépő ára: 400 Ft/fő, a kísérő felnőttek részére ingyenes!

 

Khumba

A film hivatalos honlapja »