Megkezdődött a díjszezon Hollywoodban

A Hollywood Film Awards gálájával hétfő este megkezdődött a hollywoodi filmes díjátadók találgatásokkal teli időszaka, amely a februári Oscar-átadóval zárul. A következő hónapokban átadandó szakmai díjak alapján filmesek és szakmabeliek egyaránt megpróbálják majd előrejelezni az Oscar-szobrocskák sorsát.

A Hollywood Film Awards alkalmával négy színészi díjat adtak át – főszerepért Sandra Bullocknak (Gravitáció) és Matthew McConaughey-nak (Dallas Buyers Club), mellékszerepéért Julia Robertsnek (Augusztus Oklahomában) és Jake Gyllenhaalnak (Fogságban).

Sandra Bullockot a Gravitációért díjazták

Sandra Bullockot a Gravitációért díjazták
 

A hollywoodi Beverly Hilton szállóban szervezett estélyt hagyományosan a Golden Globes mintájára szervezik. A ceremónián számos filmcsillag vesz részt (idén jelen volt többek közt Lee Daniels filmrendező, valamint Jared Leto, Ethan Hawke, Julie Delpy, Jane Fonda, Geoffrey Rush, Viola Davis és Harrison Ford színészek), aki egyúttal a saját sajtónépszerűségét is teszteli.

A Hollywood Film Awards díjaira nem jelölnek filmeket, a gálaestet nem előzi meg válogatás vagy szavazás, hanem a díjakat a rendezvény szervezői adják át. Ez az az esemény, amelyik hivatalosan megjelöli a hollywoodi díjeső kezdetét, a vége hagyományosan az Oscar-gála lesz – adta hírül az AFP.

(filmtett.ro)

A Hollywood Film Awards honlapja »