Örömmel magamról – A női test csodái

Hoppál Bori testtudat oktató előadásával folytatódik a Csajos estek sorozata a Művészetek Házában március 27-én, csütörtökön 18 órakor. Az izgalmasnak ígérkező beszélgetés után a Szerelem a felhők felett című francia romantikus filmet vetítjük a megújult Barátság moziban.

Csajos beszélgetés

 

Hoppál BoriHoppál Bori

Testtudat oktató

Az ELTE angol szakán szereztem tanári diplomát, de már akkor tudtam, hogy nem csak az angoltanítás szintjén szeretnék emberekkel foglalkozni.

A pszichodrámával és az Alexander technikával való ismerkedés után 1994-ben találtam rá a Body-Mind Centering® (test-tudat köz­pon­to­sí­tás) módszerre, amit 1995-től négy nyáron át tanultam az Amerikai Egyesült Államokban. 1998-ban kaptam meg a diplomám Bonnie Bainbridge Cohen-től, a módszer kidolgozójától, és így lettem Certified Body-Mind Centering® Practicioner, vagyis testtudat oktató.

2004-ben Londonban elvégeztem Pam England Birthing from Within® szülésfelkészítő képzését és évekig tartottam csoportos és egyéni szülésfelkészítéseket Szülj Szíved Szerint címmel.

2005 októberében a DONA (Észak Amerikai Dúlák Szövetsége) egyik oktatótanára által tartott képzésén vetettem részt, így támogatóként lehetek jelen a várandósság, a szülés és a gyermekágyas időszak történéseinél.

2008 nyarán elnyertem a The School of the Work ösztöndíját, ahol elsajátíthattam Byron Katie Négy Kérdés – angolul The Work® nevű – módszerét. Amit ott tanultam és átéltem, gyökeresen megváltoztatta az életről, az általunk valósnak gondolt világról, igaznak gondolt valóságról alkotott elképzeléseimet. Azóta e négy egyszerű kérdésen alapuló technikát is használom egyéni foglalkozásaimon és igyekszem minél szélesebb körben ismertté tenni rövid bemutatók és hosszabb workshopok keretében.

Úgy gondolom, hogy a női lét nagyon szorosan kötődik a test történéseihez (menstruáció, várandósság, szülés, klimax), ugyanakkor rengeteg tévhit, tabu és tudatos tényferdítés nehezíti meg, hogy nőiségünket, illetve életünknek e csodálatos történéseit a maguk teljességében éljük meg. A női test csodái címmel tartott vetített képes előadásaimmal – a menstruációról, a női mellről, szeméremtestről, a várandósságról és a szülésről, valamint a női szexualitásról – szeretném megmutatni, hogy lehet a női testről alapvetően máshogy gondolkodni.

Előadásaimmal elméleti, a menstruációról, és a női mellről szóló Body-Mind Centering® és Négy Kérdés workshopjaimmal gyakorlati segítséget szeretnék nyújtani ahhoz, hogy minden nő rátaláljon a mindnyájunkban ott rejtőző belső tudásra, bölcsességre, hogy kilépve belénk rögzült gondolatmintáinkból újratanuljuk, újra felfedezzük, újra megszeressük a testünket, és ez által könnyebben szüljünk, hosszabban szoptassunk, szabadabban szeretkezzünk, szebben szeressünk.

  
Címkék: