Augusztus 28-tól szeptember 2-ig

4. Mozinet Filmnapok

A legnagyobb nemzetközi fesztiválok kedvenceiből immár negyedik alkalommal szervez filmnapokat a Mozinet. A mustra budapesti helyszíne továbbra is a Művész mozi, országosan pedig a következő art mozik csatlakoztak a rendezvényhez: Debrecenben az Apolló mozi, Nyíregyházán a Krúdy mozi, Szegeden a Belvárosi mozi és Székesfehérváron a Barátság mozi. A fesztiválsikerek mellett Oscar-jelölt alkotás is látható az augusztus 28-tól szeptember 2-ig tartó filmnapokon, illetve a programban debütál Volker Schlöndorff új filmje, Az utolsó éjszaka Párizsban.

A kínálatban ezúttal is elsősorban olyan művek szerepelnek, melyek hiányoznak a mozik jelenlegi műsoráról, ugyanakkor a nézői visszajelzések alapján igény mutatkozik rájuk.

Az utolsó éjszaka Párizsban (aug. 28-30., csütörtök-szombat 18 óra – országos premier)

Nővér (aug. 28-29., csütörtök-péntek 20 óra)

Philomena – Határtalan szeretet (aug. 30. és szept. 1., szombat és hétfő 20 óra)

Lore (szept. 1-2., hétfő-kedd 18 óra)

Renoir (szept. 2., kedd 20 óra)

A hazai premierrel egy időben vetítjük az Oscar-díjas Volker Schlöndorff feszült történelmi filmjét, Az utolsó éjszaka Párizsbant. A film a huszadik századi európai történelem egyik legtitokzatosabb történetét meséli el: hogyan menekült meg Párizs és lakossága a teljes pusztulástól 1944-ben. A Fény városa idén augusztusban ünnepli felszabadulásának 70. évfordulóját, de egyetlen emberen, a várost megszálló német csapatok tábornokán múlott, hogy ma is régi pompájában ismerjük, és nem tették a földdel egyenlővé.

A vetítések egységes 900 forintos jegyárral látogathatók a Barátság moziban augusztus 28-szeptember 2. között.

4, Mozinet Filmnapok