Szeptember 6., szombat 16 óra

Repcsik: A mentőalakulat

 magyarul beszélő amerikai animációs film, 83 perc, 2014
Magyar hangok: Czető Roland, Epres Attila, Janza Kata, Tordy Géza

Rendező: Roberts Gannaway
Forgalmazó: Fórum Hungary

Rozsdás, az egyszerű kisvárosi permetezőgépből lett repülőbajnok visszatér, hogy új szerepben próbálja ki magát a Disney legújabb, nagy fordulatszámon pörgő animációs kalandfilmjében. Miután kiderül, hogy motorjában elöregedett az egyik alkatrész, veszélybe kerül a versenyzői karrierje. Egy kisebb baleset után pedig ráébred, hogy új tapasztalatokat kell szereznie, ezért légimentőnek áll.

Repcsik: A mentőalakulat

Rozsdást a veterán mentőhelikopter, Penge erdőőr veszi a „szárnyai alá”, hogy légi tűzoltót faragjon belőle. Ebben segítségére vannak a csapattársak: Rigó, a romantikus lelkű oltógép, a komor és bölcs Szélvihar, valamint a mindig serény, buldózerekből és markológépekből álló Lánglovagok oltóbrigád. Rozsdásnak azonban hamar rá kell jönnie, hogy a versenyzés csillogó világa után a tűzoltók életében jóval kevesebb szerep jut a rivaldafénynek és sokkal több a kemény, sokszor önfeláldozó munkának. Frissen szerzett tudására pedig nagy szüksége lesz, amikor a Dugattyúcsúcs Nemzeti Park lángba borul, ráadásul pont akkor, amikor egy fontos vendégekkel zsúfolt estély veszi kezdetét a közeli szállodában.

Igény esetén a filmből kedvezményes vetítést szervezünk óvodás és iskolás csoportok részére szeptember 4-9. között, előzetes bejelentkezés alapján. A kedvezményes jegy ára: 400 Ft