3D karácsonyra

A Barátság mozi digitális vetítőrendszere 3D-s kiegészítést kapott karácsonyra: Székesfehérvár Megyei Jogú Város közgyűlése a december 19-i ülésén határozott arról, hogy 2,5 millió forintot biztosít erre a célra.

A vetítőrendszer az elérhető legfejlettebb XpanD 3D technológiával lett bővítve – a mozilátogatók kristálytiszta, szellemkép nélküli 3D élménnyel gazdagodhatnak.

Így jelenleg a Barátság mozi a város egyetlen olyan filmszínháza, ahol hagyományos 35mm-es vetítőgép és 3D-s alkotások vetítésére is alkalmas digitális vetítőrendszer egyaránt rendelkezésre áll, emellett DVD- és Blu-ray-lemezeken megjelent filmeket is vetíteni lehet.

3D mozi

A 3D-s technika különösen az animációs filmek esetében kedvelt, ezért karácsonytól szilveszterig a Barátság mozi is egy ilyen alkotást, A Madagaszkár pingvinjei 3D című filmet vetíti, januárban pedig egy egyedülálló filmet is műsorra tűz: a Vatikáni Múzeum 3D című olasz dokumentumfilm rendkívüli felfedezőútra invitálja a nézőt. A múzeum lenyűgöző, több mint kétezer éves múltra visszatekintő gyűjteménye James Cameron egyedülálló filmes technológiájának köszönhetően soha nem látott minőségben kerül a nézők elé.

A 3D-s vetítéshez használt szemüvegek az otthoni 3D-s rendszerekkel nem használhatók, vetítés után a mozi visszagyűjti azokat. A 3D-s vetítésekre a belépőjegy ára 1200 forint.

  
Címkék: