Szeptember 10., csütörtök 18 óra

Csajos est

Folytatjuk a népszerű Csajos estek sorozatát: szeptember 10-én, csütörtökön 18 órakor Joós István tanácsadó, előadó beszél férfiakról nőknek és nőkről férfiaknak. Az előadás után a Vakrandi című magyarul beszélő francia vígjátékot vetítjük. Belépő: 1.200 Ft

csajos_beszelgetes_2015_09_660

 

Egy előadás az együttműködésről

„Boldog kapcsolat, sikeres munka, teljes élet. Mindannyiunk vágya ez, és az én tapasztalatom, hogy el is érhető, csak ehhez előbb a Férfi és Nő témával kell az embernek szembesülnie. Mert másképp működünk, férfiak és nők, más módon tudunk valóban jól kapcsolódni, egymással és a világgal, aminek ‘csak’ okozata a párkapcsolat és a munka.

Azt látom, hogy az emberek sértett Királylányként, hisztis Királyfiként, kemény Amazonként és irányvesztett Vándorként szenvednek, holott volna tovább. Hernyó (Királyfi/Királylány) és Báb (Amazon/Vándor) után a Pillangó, tehát a nagybetűs Férfi és Nő korszaka vár mindannyiunkat, aminek viszont az alapja az együttműködés. Muszáj.

1.) a PÁRKAPCSOLATainknak Iránya kell legyen, közös Lelkesedés, saját tapasztalat arról, hogy együtt, férfiként és nőként hogyan működhetünk jobban, hogy mit is jelentenek ezek a szerepek, és mit nem,

2.) a FÉRFIaknak férfi közösségre van szüksége, akikkel a mammutra együtt vadászunk, nem megy egyedül, tehát tanulnunk kell róla, a kihívásokról, amit a más férfiakkal való helyes együttműködés jelent,

3.) a NŐknek női közösségre van szüksége, megosztani és támaszt találni igazán itt tudunk, férfi és nő a világtól elszigetelve nem képes működni, kellenek a bölcsek, a vének, a többi nő.”

 

Joós István egológus

A Szivesség.net (2007) apítója, a Serpa Szolgálat (2012) vezetője, a TEDxDanubia és folyamatos vidéki és budapesti felkérések előadója, az Én Vagyok blog szerzője (2012), közösségi terek létrehozója és működtetője, az Együgyűek Társaságán (2014) belül egyéb közösségi terek megalapítója. Az Én Útja című könyv szerzője (2014), és az Én Akadémia megálmodója és elindítója (2015).

Joós István tanácsadó

Joós István tanácsadó

Közvetett, illetve közvetlen tapasztalataira építve egy olyan sajátos nézőpontot képvisel ma Magyarországon, mely egyrészről megosztja és provokálja azokat, akikhez eljut az üzenete, másrészről magával ragadja mindazokat, akiket valamilyen módon megérintenek a gondolatai.

Elsősorban a férfi és női szerepek megélésével, az önelfogadás, önfelvállalás, és önmegvalósítás lehetőségeivel, a párkapcsolat működésének dinamikájával, valamint a szexualitásban megnyilvánuló sajátosságokkal foglakozik írásaiban és előadásaiban.