Augusztus 15., szombat 21.30 óra

Szent Erzsébet legendája

Liszt Ferenc nagyszabású zenei freskójának ősbemutatóját 1865. augusztus 15-én tartották a Pesti Vigadóban. 150 évvel később, ugyanazon napon és helyszínen a legenda eredeti változatának rekonstruálására tesznek kísérletet, amit a Magyar Művészeti Akadémia jóvoltából a Barátság moziban is közvetítenek augusztus 15-én, szombaton 21.30 órától.

Szent Erzsébet legendája

A grandiózus, mintegy két és fél órás oratórium előadásában az énekes szólisták, a szimfonikus nagyzenekar mellett egy több mint százfős kórus és gyerekkar vesz részt. A hat tétel Árpádházi Szent Erzsébet életének egy-egy jelenetét ábrázolja – nagyon is valóságos minták alapján, hiszen a mű megalkotásához az egyik legfontosabb inspirációt Liszt számára a wartburgi kastély falfestményei, Moritz von Schwind munkái adták. A világhírű énekesnő, Marton Éva és Kocsár Balázs karmester elképzelései alapján megszülető különleges produkció rekonstruálja az ősbemutatón elhangzott, de később feledésbe merült, Ábrányi Kornél által írt, egyéni hangú magyar nyelvű librettót is.

A belépés ingyenes!

Jegyfoglalás: telefonon (22/313-175), e-mailen: baratsagmozi@baratsagmozi.hu vagy személyesen, hétköznapokon 9-15 óra között, illetve vetítések ideje alatt a moziban.

További információk, részletes műsor: szenterzsebet150.com