Az ébredő Erő

Felfokozott várakozás előzi meg a Star Wars-széria legújabb részét, amelyet két hónap múlva, december 18-án mutatnak be a hazai filmszínházak, köztük a Barátság mozi is. A jegyelővétel már nálunk is megkezdődött, várjuk a rajongókat pénztárunk nyitvatartási idejében.

A filmet nagy titkolózás övezi, a rajongók az előzetesekből próbálják kitalálni a történetet. Ami biztos: Az ébredő Erőben visszatérnek az eredeti trilógia főszereplői, Harrison Ford, Mark Hamill és Carrie Fisher, és a rajongók azt remélik, hogy velük együtt visszatér az eredeti hangulat is, ami az 1999-2005 között előzményként leforgatott részekből (Baljós árnyak, A klónok támadása, A sithek bosszúja) hiányzott. Sokan rajzfilmszerűnek, túl sterilnek érezték ezeket a filmeket, így most nagy reményeket fűznek J. J. Abrams rendezőhöz, aki már a Star Treket is sikeresen élesztette újjá. Az ébredő Erő forgatókönyvírója ráadásul az a Lawrence Kasdan, akinek A Birodalom visszavágot és A jedi visszatért köszönhetjük, és nem mellesleg ő írta Az elveszett frigyláda fosztogatói forgatókönyvét is.

Az ébredő erő

Persze, most már nem lehet élni az újdonság varázsával: a legelső Csillagok háborúját addig soha nem látott világ, kitűnő atmoszféra, elképesztő tempó jellemezte – és azt se feledjük, hogy 1977-ben készült, hagyományos eszközökkel, épített díszletek és makettek között, nem pedig zömmel számítógépen, mint az utóbbi három rész. A sajátos látványvilágú, romantikus trilógia egy nagyívű epikus mű, szélsőséges karakterekkel – a jók nagyon jók, a gonoszak pedig nagyon gonoszak. A Star Wars titka valószínűleg ebben az egyszerűségben rejlik: a romantika újrafelfedezésében.

A nézőkkel együtt mi magunk is kíváncsian várjuk, milyen kalandokba bonyolódik most Han Solo, Leia hercegnő, Chewbacca és a két jól ismert droid, R2-D2 és C3PO – valamint a plakátról és az előzetesekből rejtélyes módon hiányzó, ám a stáblistában szereplő Luke Skywalker.

Az Erő legyen Önökkel!

Jegyelővétel személyesen a mozi pénztárában, amely a napi műsor kezdése előtt 2 órával nyit.
Előzetes jegyfoglalásra ennél a filmnél nincs lehetőség.
Jegyárak:
2D:    900 Ft
3D: 1.200 Ft

A filmet a következő időpontokban vetítjük:

Star Wars: Az ébredő erő – 3D
December 18., péntek 00:01
December 18., péntek 20 óra
December 19., szombat 15 és 20 óra
December 21., hétfő 20 óra

Star Wars: Az ébredő erő
December 18., péntek 15 óra
December 22., kedd 18 óra

 

  
Címkék: