December 7., hétfő 20.30 óra

Szerdai gyerek

 magyar filmdráma, 93 perc, 2014
Szereplők: Vecsei Kinga, Antal Zsolt, Thuróczy Szabolcs
Rendező: Horváth Lili
Forgalmazó: Wednesday Group

Horváth Lili első nagyjátékfilmje, a Szerdai gyerek szerelmi háromszög történet, középpontjában egy tinédzser anyával.  Egy 19 éves lány egy váratlan lehetőséghez jut, amely egy szokatlan új szerelemhez is elvezeti. Maja, aki ahhoz szokott hozzá, hogy mindenben gyereke apja döntsön helyette, először találkozik olyan férfival, aki úgy tűnik: bízik benne. De a régi megszokásoktól, kapcsolatoktól nem egyszerű szabadulnia.

A lány azonban keményen megdolgozik a saját életéért, amely a mese végére jobbra fordul…

A Szerdai gyerek külföldön már bizonyított: az 50. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon az East of the West szekció fődíját, illetve a külföldi kritikusok Fedeora díját is elnyerte. Az alkotás ezzel megkezdte nemzetközi körútját – a következő hónapokban számos további rangos fesztivál versenyprogramjában szerepel még a hazai bemutató előtt, a kalkuttai nemzetközi filmfesztivál fődíját már el is nyerte november 21-én. Magyarországon eddig két alkalommal mutatták be, premier előtt. Mindkét esetben közönségtalálkozóval egybekötött vetítésen két teltházat teljesített a film.

A magyar-német koprodukcióban készült film a Magyar Nemzeti Filmalap és a Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein támogatásával készült.

Szerdai gyerek