A lovasíjász, közelről

Kaszás Gézával, A lovasíjász rendezőjével és producerével találkozhat a közönség április 14-én, csütörtökön 18 órától a Barátság moziban.

kaszas_geza_200Országszerte nagy sikerrel vetítik a mozik a Kassai Lajos tevékenységéről, a lovasíjászatról szóló dokumentumfilmet. A Barátság moziban sem könnyű bejutni rá, minden előadásra szinte már a műsor megjelenésekor elkapkodják a jegyeket, a vetítés után pedig elismerőleg szólnak róla. Véleményüket ezúttal a film rendezőjének, Kaszás Gézának is elmondhatják, és kifaggathatják a film készítésének körülményeiről.

A főként Kaposmérőn, a világ lovasíjászati központjának számító „Völgyben” forgatott filmben bemutatkozik őseink kultúrája, egy elfeledett világ, és Kassai Lajos korábbi előadásaiból, beszédeiből is láthatóak részletek. Kaszás Géza a filmről a sajtónak beszélve többször is utalt rá, hogy a forgatás során a mai filmtechnika teljes arzenálját felvonultatták: drónokkal is rögzítettek képsorokat, a növény- és állatvilágot szuperlassítás segítségével ismerjük meg – az eredmény lélegzetelállító. A hatásos eszközöknek köszönhetően a moziból kijövő néző valószínűleg úgy érzi, hogy a filmben látotthoz hasonló természetközeli, letisztult életet szeretne élni – így aztán a közönségnek van miről beszélgetnie a rendező-producerrel.

A közönségtalálkozó után természetesen ismét A lovasíjászt vetítjük, jegyek már foglalhatóak.

(Fotó: www.alovasijasz.hu)