Június 9., csütörtök 20 óra

Alice Tükörországban

 magyarul beszélő amerikai fantasztikus film, 2016
Szereplők: Mia Wasikowska, Johnny Depp, Helena Bonham Carter
Rendező: James Bobin
Forgalmazó: Fórum Hungary

A Disney Alice Tükörországban című kalandjában ismét életre kelnek Lewis Carroll felejthetetlen figurái. Alice visszatér Csodaországba, ahol ráadásul még időutazóvá is kell válnia, hogy megmenthesse a bolond Kalapost.

Alice Kingsleigh az elmúlt években édesapja nyomdokaiba akart lépni, ezért a tengeren hajózott. Miután visszatér Londonba, egy mágikus nagyító birtokába jut, amelynek segítségével visszatér Csodaországban megismert barátaihoz, a Fehér nyúlhoz, a Bölcselőhöz, Cheshire macskához és persze a bolond Kalaposhoz, aki azonban, mintha nem lenne önmaga. Ezért Mirana elküldi Alice-t, hogy kérje kölcsön a titokzatos Kronoszférát, ezt a fémből készült gömböt, amely magát az időt működteti. Ahogy visszatér a múltba, a lány számos barátjával és ellenségével találkozik, miközben veszedelmes küldetésének próbál a végére járni és megmenteni a Kalapost.

A rendezői székben az a James Bobin kalauzolja el a nézőket újra a Tim Burton 2010-es Alice Csodaországban című filmjével létrehozott álomvilágba, aki korábban az Ali G Show rendezője volt. A forgatókönyvet Linda Wolverton írta, Lewis Carroll műve alapján. A szereplők között ismét láthatjuk a korábbi rész világsztárjait: Johnny Depp, Anne Hathaway, Mia Wasikowska és Helena Bonham Carter is játszik a filmben, de számos izgalmas új figurát is megismerhetünk, akiket többek között Rhys Ifans és Sacha Baron Cohen keltenek életre.

Alice Tükörországban