Ne ítélj elsőre!

A Tiszta szívvel című akció-vígjáték rendezőjével, Till Attilával és két főszereplőjével, Thuróczy Szabolccsal és Fenyvesi Zoltánnal találkozhatott ma a közönség a Barátság moziban. A telt ház előtt zajló, jó hangulatú beszélgetés során szóba került az öt évvel ezelőtt megfogant ötlet megvalósítása, a szereplők kiválasztása és a film fogadtatása is.

A film amatőr szereplőire külön kitértek, és nem csak a jelenlévő, civilben egyetemista Fenyvesi Zoltánt mutatták be részletesen, de a „főgonoszt” játszó Vitanovics Dusant is, aki civilben az Amerikai úti Országos Klinikai Idegtudományi Intézet idegsebésze.

Tiszta szívvel

Az alkotók nem titkolták, hogy a forgatás során, aztán pedig a mozgássérülteknek, köztük paralimpikonoknak szervezett vetítés előtt voltak kétségeik, hogy milyen közönségreakciókat vált ki a filmben a krimi mellett megfogalmazott vagányság, humor, egy-egy ütősebb poén, de a filmet mindenütt jól fogadták, a poénok is ültek, és sikerült bemutatni a mozgássérültek életének egy másik oldalát is. Mert, hogy a film szlogenjével éljünk, „Lövésed sincs, mire képesek!”.

Fotó: Klausz Norbert és Lőrincz Miklós

Tiszta szívvel