I. Európai Art Mozi Nap

Október 9-én Európa mozizni megy! A CICAE – Art Cinema és az Europa Cinemas alkotta csapat 34 ország 1000 mozijában, köztük a székesfehérvári Barátság moziban  bemutatja az I. Európai Art Mozi Napot.

A székesfehérvári Barátság mozi programja az I. Európai Art Mozi Napon, október 9-én, vasárnap:

14.00 Érettségi
16.15 Olli Mäki legboldogabb napja
18.00 Toni Erdmann

Europai-Art-Mozi-Nap-660

I. Európai Art Mozi Nap

Több mint 4000 art moziterem működik a világ 36 országában, és mintegy 100 millió látogatónak ezek a mozik játszanak fontos szerepet a kulturális sokszínűség terjesztésében. Ezek a mozik lehetőséget teremtenek arra is, hogy felfedezzék és támogassák a fiatal tehetségeket Európában és azon túl. A CICAE, a nemzetközi art mozi egyesület a nemzeti artmozi-csoportosulások hálózata, független mozikkal, fesztiválokkal és filmforgalmazókkal. 1955-ös weisbadeni alapítása óta, melyben német, francia, holland és svájci art mozi egyesületek működtek közre, a CICAEE közbenjár a mozik és fesztiválok kulturális sokszínűsége és a különböző országokból származó fontos filmek forgalmazásának előmozdítása ügyében. Az Európai Art Mozi Nap támogatni kívánja az art mozi egyesületek nélkül működő körzetek mozijait is, hogy segítse fejlesztésüket és általánosan erősítse az art filmek láthatóságát.

Az Európai Art Mozi Nap társszervezője az Europa Cinemas, amely 42 ország 596 városában 977 mozival, összesen 2.350 moziteremmel rendelkezik – ez az első mozihálózat, mely az európai filmekre fókuszál. A szervezetet 1992-ben alapították a MEDIA program és a Centre national du cinéma et de l’image animée (CNC) támogatásából.