Koncertfilm a Zene Világnapján

A korábbi évekhez hasonlóan idén is zenés alkotással készülünk a Zene Világnapjára: október 1-jén, szombaton 15.30 órakor az Egy est Puccinivel című angol koncertfilmet vetítjük. A film a Milánói Scalában rögzített előadás mellett betekintést nyújt Puccini életének és munkásságának részleteibe is.

2015 júniusában a német tenor, Jonas Kaufmann az itáliai nagyopera szentélyében, a Milánói Scalában lépett színpadra az év egyik legjobban várt előadásán, ahol Puccini legnépszerűbb áriáit adta elő a Scala Filharmonikusok kíséretével. Produkciójával teljesen elkápráztatta közönséget, az előadás kirobbanó sikerét az öt ráadás szám mellett a szűnni nem akaró ováció jellemezte.

Jonas Kaufmann: Egy est Puccinivel

Ez a legendássá vált előadás áll az Egy este Puccinivel című látványos koncertfilm középpontjában, amely az előadás mellett betekintést nyújt Puccini életének és munkásságának részleteibe is, emellett Kaufmann narrációjával ritka archív felvételek is megelevenednek a vásznon.

A Zene Világnapját 1975 óta Yehudi Menuhin hegedűművész és az UNESCO zenei tanácsának felhívására ünneplik október elsején. Ebből az alkalomból világszerte koncerteket, hangversenyeket és egyéb zenei programokat rendeznek. A világnap célja, hogy a társadalom széles rétegei számára népszerűsítse a zeneművészetet, és – az UNESCO elveinek megfelelően – szorgalmazza a népek közti barátságot és megbékélést.