Volt valami furcsa és megmagyarázhatatlan

A Barátság mozi legutóbbi, középiskolásoknak szervezett filmklubján Reisz Gábor által rendezett VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című magyar filmet láthatta a Székesfehérvári SzC Széchenyi István Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának két osztálya.

A vetített film nemcsak szórakoztatta, de el is gondolkoztatta a diákokat. A film egyszerre dráma és vígjáték, a főszereplő sorsán és vívódásain keresztül belátást nyerünk a budapesti életbe, a fiatal felnőttek világába és problémáiba, felszínre kerülnek olyan hétköznapi problémák, mint a pénzügyi függés vagy éppen az országból való kivándorlás.

Filmklub

A film vetítését követően a diákok Kalmár Ádám filmklubvezetővel beszélgettek, és sokan megjegyezték, hogy a főszereplő, bár puhánynak tűnik, de igazából bátor és lépni akar, csak nem mindig tud. Botlásai mosolyogtatóak, a diákok felismerték a hétköznapi problémákat és a végére nemcsak egy, de több tanúságot is levontak. A film mindenkinek mást jelentett, jó volt látni, hogy a Transformers- és szuperhős-filmeken felnövő generáció szerencsére fogékony maradt a mélyebb és elgondolkodtató mesékre is.

Filmklub

Filmklub