Április 13., csütörtök 18 óra

Csajos est: Evés- és testképzavarok

Április 13-án, csütörtökön 18 órakor  folytatódik a Csajos estek sorozata a Barátság moziban: a filmvetítéssel egybekötött beszélgetés témái az evés- és testképzavarok lesznek. Meghívott vendégünk Dr. Babusa Bernadett klinikai szakpszichológus, a beszélgetés után az Őrült boldogság című olasz-francia filmet vetítjük.

Csajos est

A csajos est vendége: Dr. Babusa Bernadett klinikai szakpszichológus, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének adjunktusa

Babusa_Bernadett

Az evés fogságában:
evészavarok és testképzavarok
a mai korban

A modern civilizáció korában az ételhez és a testünkhöz való viszony alapvetően megváltozott. A fogyasztói társadalom hatásának következtében az emberi testre nehezedő kulturális nyomás igen nagy: ugrásszerűen megnőtt a fogyókúrákkal, diétázással, testedzéssel, karcsúsággal foglalkozó könyvek, újságcikkek száma. Érdekes jelenség azonban, hogy ezzel párhuzamosan egyre nő az elhízás aránya: hazánkban a népesség mintegy 40%-a túlsúlyos. A testünkre vonatkozó elvárások egyre nagyobbak és az azzal kapcsolatos kényszerek egyre gyakoribbá válnak. Az utóbbi két évtizedben az evészavarok különböző formái sorra megszaporodtak mind a nők, mind a férfiak körében. Mik is azok az evészavarok, hogyan alakulnak ki, hogyan befolyásolják életüket, és mi lehet a kiút?