Balkáni hangulatban

Az Emir Kusturica Tejben, vajban, szerelemben című új filmje – amelyet ma ingyenesen vetített a Barátság mozi – által megteremtett hangulatot folytatva a mohácsi Poklade zenekar koncertezett a Művészetek Házában és az épület előtt.

A vastapssal és több ráadással záruló koncert közönsége finom koktélokat is szürcsölhetett zenehallgatás közben, és a zenekar hangszereivel is megismerkedhetett, köztük a prím tamburákkal, a basszprímmel, a kontrával és a speciális pengetős bőgőjükkel. A filmet továbbra is vetíti a Barátság mozi, és a vidám zenészekkel is hamarosan újra lehet találkozni: a Múzeumok éjszakáján a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum udvarán tartanak délszláv táncházat.

A Poklade zenekar 2010-ben, a tagok szülővárosában, Mohácson alakult. Mohács a tamburazene fellegvára.A „poklade” szó a köztudatban egyet jelent a Busójárással. A zenekari formáció saját zenei sítlusuk és ízlésük mellett őrzik az autentikus mohácsi hangzás- és nyelvi világot.

A Kortárs Művészeti Fesztivál keretében megvalósult programok a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jöhettek létre a Barátság moziban.