Október 2., hétfő 20 óra

Hans Zimmer: Live in Prague

 angol koncertfilm, 150 perc
Szereplők: Nick Glennie-Smith, Tina Guo, Hans Zimmer
Rendező: Tim Van Someren
Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.

Hans Zimmer európai turnéjának utolsó állomása a cseh főváros volt. A prágai O2 Arena a kritikusok által egekig magasztalt turné teljes stábjának, összesen 72 zenésznek adott otthont. Az Oscar-díjas mestert elkísérte többek között egy teljes szimfonikus zenekar és kórus, valamint 21 fős saját csapata, legközelebbi zenészbarátai és munkatársai, köztük Johnny Marr gitáros (The Smiths). A telt házas esten Zimmer mintegy 17.000 néző előtt mutathatta be élőben páratlan karrierjének legkiemelkedőbb filmzenéit, a legmodernebb 3 dimenziós fénytechnikával, és díjnyertes hangtechnikával kiegészülve.

Hans Zimmert 10 alkalommal jelölték Oscar-díjra, Az oroszlánkirályért pedig meg is kapta a legjobb filmzenéért járó elismerést. Számos egyéb jelölés mellett a zeneszerző 2 Golden Globe, 4 Grammy, 4 Satellite Awards, 3 Saturn Awards és 3 Classical Brit Awards díjjal is büszkélkedhet. A „Live In Prague” show során is sikerfilmek zenéi csendülnek majd fel: többek között a Gladiátor, az Interstellar – Csillagok között, A Da Vinci-kód, A Karib-tenger kalózai, a Sherlock Holmes, a Sötét lovag-trilógia, Az oroszlánkirály, Az utolsó esély, az Inception – Eredet, az Esőember és a Miss Daisy sofőrje zenéje hallható, és a sor még nem ért véget.

Az eseményt a legjobb minőségű Dolby technológiával rögzítették. Külön a mozik számára készült extraként egy 10 perces interjút is láthatnak a nézők Zimmerrel, betekintést engedve Hollywood legnagyobb sikerfilmjeinek kulisszái mögé is.

Hans Zimmer: Live in Prague