November 29., szerda 18 óra

Csajos est a dicséretről

November 29-én, szerdán 18 órakor folytatódik a Csajos estek sorozata a Barátság moziban: a filmvetítéssel egybekötött beszélgetés témája ezúttal a dicséret lesz. Meghívott vendégünk Falucskai Henriett klinikai szakpszcihológus, a beszélgetés után Madame című francia vígjátékot vetítjük.

Csajos est

Úgy kell nekünk a dicséret, mint egy falat kenyér. Legyen az bók, nyilvános méltatás, lájk a Facebookon, szívecske az Instagramon, a pozitív visszajelzésekből semmi nem elég…

Miért is annyira fontos ez? A visszajelzésekre alapoz az önértékelésünk, ebből építjük fel magunkat, ezek alapján alakítjuk ki magunkról a véleményünket. Olyan, mint a tükörkép: ha nincs tükörképem, akkor nem is létezem. A visszajelzésekből derül ki, hogy normális vagyok-e, hogy hatással vagyok-e a környezetemre, hogy egyáltalán figyelnek-e rám. Ha valaki nem kap semmiféle reakciót, akkor nem tudja, merre kell továbbmennie… Megerősítést szeretnénk kicsikarni a környezetünktől…. Ám néha nem is könnyű reagálni a dicséretre. Felmerülhet bennünk, hogy a másik vajon miért mondta, írta azt, amit…?

És mi történik azzal, akit soha nem dicsérnek?

A fenti kérdésekkel, gondolatokkal foglalkozik a 2017. november 29-i Csajos est előadója, Falucskai Henriett klinikai szakpszichológus és a résztvevők.

 

Falucskai_280Falucskai Henriett
klinikai szakpszichológus

 

Pszichológus és pszichológia tanár diplomával is rendelkezik, végzettségei között szerepelnek még az autogén tréning terapeuta, valamint klinikai és mentálhigiéniai szakképesítések is.

Szorongásos zavarok, pánikzavarok és fóbiák kezelésében jártas szakember, aki ezen kívül foglalkozik kapcsolati problémákkal, személyiségzavarokkal, a daganatos betegségekből való lelki felépüléssel.

További területe még a szimbólumterápia, mely képi, szimbolikus tartalmakkal történő gyógyító, elemző lélektani munka. A szimbólum sokféle jelentés sűrítménye, érzéki, érzelmi, gondolati elemek szövevénye, hidat képez a tudatos és a tudattalan között.