Veled is megtörténhet…!

Nehéz sorsok, kilátástalan élethelyzetek, kegyetlen és embert próbáló történetek gyakran kerülnek elénk a médiában… és talán kevesen gondolunk bele abba, hogy ez akár velünk is megtörténhet. Erről esik szó a Barátság mozi következő csajos estjén március 14-én, szerdán 18 órától.

Az érzékenyítés jegyében szervezett csajos est vendége Fekete-Cseri Zsuzsanna életmód-tanácsadó, mozgásterapeuta lesz, akinek gondolatébresztő előadásában többek között arról hallunk, hogy miként tud egy család megbirkózni azokkal a feladatokkal, melyeket egy beteg gyermek gondozása ró rájuk életfeladatul. Hogyan tud egy közösségbe illeszkedni, sőt annak akár teljes jogú tagjává válni az, aki nem pont olyan, mint a társai…?

csajos_2018_03_14.cdr

A beszélgetésben szó esik arról, hogy egy csapás után milyen lehetőségek és milyen segítség jöhet a talpra álláshoz? Honnan, miből lehet ehhez erőt meríteni? Hiszen legyen bármi okból más a családtagunk, ismerősünk, szerettünk sorsa, óhatatlanul felvetődik a kérdés: ki a hibás, egyáltalán hibás-e valaki…?

Fekete-Cseri Zsuzsanna életmód-tanácsadó, lelki vezető, rekreológus, egészségfejlesztő, központi idegrendszert fejlesztő mozgásterapeutaként dolgozik. Az elmúlt években beszéd percepció-fejlesztést, diszgráfiás anyanyelvi-zenei reedukációt és oszteopátiát is tanult.  Egészségfejlesztőként segíti és támogatja a Kerek – Világ Ház Alapítványt, amelynek alapítója és szakmai vezetője.

A beszélgetés után az est résztvevői Az igazi csoda című filmet nézhetik meg, amelynek főhőse egy arcdeformitással született kisfiú, aki épp olyan hétköznapi dolgokra vágyik, mint a többi gyerek, és legfőképpen: barátokra. Mindent megtesz, hogy elfogadják, de a beilleszkedés nem megy zökkenőmentesen…

  
Címkék: