Oscar-nap a Barátságban

Nagy érdeklődés mellett folynak a mai Oscar-nap vetítései a Barátság moziban: közönségünk is kíváncsi a legesélyesebb filmekre. Az, hogy a 2017-es filmtermésből végül mely alkotások részesülnek elismerésben, holnap reggelre derül ki, hiszen a 90. Oscar-gála magyar idő szerint hajnali kettőkor kezdődik. Az eseményen  az Amerikai Filmművészetek és Filmtudományok Akadémiája 24 kategóriában díjazza az alkotásokat.

A legtöbb jelölést, szám szerint tizenhármat Guillermo del Toro A víz érintése című filmdrámája kapta, ezt Christopher Nolan Dunkirk című háborús drámája követte nyolc nominálással, illetve a Három óriásplakát Ebbing határában héttel, valamint A legsötétebb óra és a Fantomszál hattal. 2018-ban is van magyar alkotás az Oscar-jelöltek között: Enyedi Ildikó Testről és lélekről című Arany Medve-díjas filmdrámája a legjobb idegen nyelvű film kategóriában versenyez.

Felvételeink a Testről és lélekről című magyar film vetítése előtt készültek, ezen az előadáson most is telt ház volt – Enyedi Ildikó alkotása már egy éve levehetetlen a fehérvári művészmozi műsoráról.

__IMG_0836_660