Október 26., péntek 9 óra

Országos Rajzfilmünnep – péntek

 40 éves A kockásfülű nyúl

_Pocoyo2017_660

09.00–11.30 Pocoyo

Pocoyo 2. évad válogatás

A Pocoyo rajzfilm, a spanyol Zinkia Stúdió díjnyertes animációs sorozata – amely több mint 120 országban hatalmas siker – megérkezett Magyarországra.

Pocoyo világában a legkisebbek játékos formában megismerkedhetnek az őket körülvevő mindennapi dolgokkal, színekkel, számokkal, formákkal. A sodró lendületű, szórakoztató sorozat nézői olyan alapértékekkel találkoznak, mint a tolerancia, tisztelet, szeretet, hűség és barátság. A főszereplő, a mindenre kíváncsi kisfiú, Pocoyo elválaszthatatlan barátai: Elly, az elefántlány, Pato a kacsafiú, Loula a kiskutya, Szundimadár, Szundimadárka, Valentina a kis hernyó és Polip. A népes társaság kreativitásra és interakcióra serkenti a legkisebb nézőket, és a felnőtteknek is garantált szórakozást ígér.

Pocoyo 3.évad válogatás

A 3. évad a „Gyerünk, Pocoyo!” címet kapta, amely ideális tartalom a gyerekek alap szókincsének feljesztésére. Minden epizód végén külön is megjelennek azok a szavak és témák, amelyek a történetekben megemlítettek, mint pl. a színek és formák. Ezek a külön részek átmenet nélkülm humoros és dinamikos formában kapcsolódnak az alaptörténetekhez.

Minden egyes epizód végén egy zenés klip áttekintésként szolgál az epizód legfontosabb szavaival. Ezek a vicces énekek bemutatják a különböző zenei műfajokat is, mint pl.: rock, opera, country, electronikus, funky. stb.

Pocoyo és az űrcirkusz

A film nagyon vicces és látványos rövidfilm a legkisebb korosztály részére. Ebben a mesében Pocoyo vicces világát felfogatja néhány barátságos űrlény várlatlan febukkanása. Pocoyo hamarosan rájön, hogy új barátai a „Marciano fivérek” cirkuszi előadó művészek.

A kockásfülű nyúl

16.00 40 éves A kockásfülű nyúl

A kockásfülű nyúl Marék Veronika és Richly Zsolt kultikus rajzfilmsorozata. A különleges tulajdonságokkal felruházott hős nevét hosszú füleiről kapta, amelyeket összecsavarva propellernek használ, és így repülni is tud. A néhány perces epizódokban ő az örök konfliktusmegoldó: ehhez felhasználja különleges képességeit is, de alapvetően belső tulajdonságai segítik.

Első évad

1. Kriszta születésnapja
2. Menyus és a hóember
3. Kistöfi az állatkertben
4. Kriszta a majálison
5. Menyus és a sportverseny
6. Kriszta az indián
7. Kriszta és a jelmezbál
8. Kistöfi a tóparton
9. Menyus és a rajzverseny
10. Kistöfi a hegyekben
11. Kriszta a játszótéren
12. Kistöfi eltéved
13. Menyus meg a foxi

A vetítésekre a belépés ingyenes, de a férőhelyek száma véges, ezért előzetes jegyfoglalás szükséges: www.baratsagmozi.hu/jegyfoglalas