Január végén ismét feliratos szerda

Harmadszor rendezünk feliratos szerdát január végén a Barátság moziban: a tematikus sorozat célja, hogy a siket és nagyothalló embereket is moziba invitáljuk olyan új magyar filmekre, amelyeket ezeken a napokon magyar felirattal vetítünk.

Az idei első feliratos szerdán, január 30-án két filmet vetítünk: 17.30-kor az Oscar-díjas Nemes Jeles László új filmjét, a Napszállta című  magyar–francia filmdrámát tűzzük műsorra.

Az 1913 nyarán, Budapesten játszódó történet főhőse, Leiter Írisz hosszú évek után tér vissza az Osztrák-Magyar Monarchia sokszínű és nyüzsgő városába. A korán elárvult fiatal lány minden vágya, hogy néhai szülei legendás kalapszalonjában kapjon munkát. Az új tulajdonos, Brill Oszkár azonban elutasítja, és mindenáron igyekszik eltávolítani a városból. Az éj leple alatt egy idegen keresi fel Íriszt, és bátyja hollétét tudakolja tőle – a lány ekkor tudja meg, hogy Leiter Kálmán néven él egy testvére, akinek eddig a létezéséről sem tudott. Írisz nyomozásba kezd, s bátyja után kutatva egyre mélyebbre húzza a város labirintusa.

20 órakor a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan rendezőjének új vígjátékát vetítjük: a Rossz versek a szerelemről, a múltról, a jelenről és Budapestről szól. Reisz Gábor rendező a VAN-ból ismert jellegzetes humorral mutatja meg, milyen volt a 80-as és 90-es évek Magyarországán felnőni.

A személyes hangvételű filmben a 30-as évei elején járó rendező, Merthner Tamás magánélete váratlanul darabokra hullik, amikor párizsi ösztöndíját töltő barátnője, Anna szakít vele. Tamás összetörve tér vissza Budapestre, és mivel a jelenben nem talál vigaszt, a múltjába merülve igyekszik választ kapni arra, hogy hol veszítette el önmagát abban a valóságban, ami az elmúlt harminc évben körbevette Magyarországon.

Az előadásokra a www.baratsagmozi.hu/jegyfoglalas oldalon foglalható jegy, a jegyár 1100 forint. Csoportok számára (a minimális létszám 30 fő) kedvezményes, 900 forintos jegyárat biztosítunk, csoportos jelentkezés: baratsagmozi@baratsagmozi.hu

 

  
Címkék: