Hírek

Csajos est az elfogadásról

csajos_2018_04_18_feat Áprilisban folytatódik a Csajos estek című sorozat a Barátság moziban: április 18-án, szerdán 18 órakor a jól működő párkapcsolat titkairól beszélget a program résztvevőivel dr. Mészáros Ádám párkapcsolati mediátor, coach. Az előadás és beszélgetés után a vendégek a Nap nap után című amerikai romantikus drámát tekinthetik meg együtt.Tovább »

Embert próbáló élethelyzetek

Embert próbáló élethelyzetek Az érzékenyítés jegyében szerveztük meg a március 14-i Csajos estet a Barátság moziban. A meghívott vendég és előadó Fekete-Cseri Zsuzsanna volt, aki mozgásterapeuta, egészségfejlesztő és életmód-tanácsadó munkája során naponta találkozik olyan élethelyzetekkel, ahol egy vagy több beteg gyermek vagy családtag ad különleges feladatokat hozzátartozóinak, szűkebb és tágabb környezetének.Tovább »

Éjjeli napfény

Éjjeli napfény A rendkívüli szerelmi történetben a 17 éves Katie Price extrém módon érzékeny a napfényre, nappal kényszerű szobafogságban, speciális ablakok mögé rejtőzve ábrándozik a normális életről. Éjjelente a fiatal lány átlagos tiniként éli az életét – amikor csak teheti, zenél, és a helyi állomáson gitározik az arra járóknak. Egyik este Charlie is felfigyel rá, akit Katie évek óta titokban csodál a szobája ablakából. A fiatalok pillanatok alatt egymásba szeretnek.Tovább »

3. Magyar Filmdíj: a Testről és lélekről nyert

Magyar Filmdíj - Átadták az elismeréseket A Testről és lélekről című alkotás, Enyedi Ildikó rendezése nyerte el a legjobb játékfilmnek járó Magyar Filmdíjat. A közönségdíjat a Kincsem című film, Herendi Gábor rendezése kapta. Az elismeréseket vasárnap este Budapesten, a Vígszínházban megrendezett gálán adták át, amelyen összesen 23 kategóriában hirdettek győztest. Tovább »

Vasárnap este adják át a Magyar Filmdíjakat

kincsem Vasárnap este rendezik meg a Vígszínházban a 3. Magyar Filmdíj gálát, amelyen 23, köztük a legjobb játékfilm-, tévéfilm-, dokumentumfilm-, kisjátékfilm- és animációs film kategóriában hirdetnek győztest. A legjobb játékfilmnek járó díjért az 1945, az Aurora Borealis – Északi fény, A Viszkis, a Kincsem és a Testről és lélekről című film versenyez.Tovább »

A víz érintése kapta a legtöbb Oscart

Oscars Tizenhárom jelölésből négyet váltott díjra A víz érintése a 90. Oscar-gálán helyi idő szerint vasárnap Los Angelesben. Guillermo del Toro fantasy filmje megkapta a legjobb filmnek és a legjobb rendezőnek járó elismerést is. A legjobb idegen nyelvű alkotások mezőnyében, amelyben Enyedi Ildikó Testről és lélekről című műve is szerepelt, chilei győzelem született az Egy fantasztikus nő révén.Tovább »

Oscar-nap a Barátságban

__IMG_0836_660 Nagy érdeklődés mellett folynak a mai Oscar-nap vetítései a Barátság moziban: közönségünk is kíváncsi a legesélyesebb filmekre. Az, hogy a 2017-es filmtermésből végül mely alkotások részesülnek elismerésben, holnap reggelre derül ki, hiszen a 90. Oscar-gála magyar idő szerint hajnali kettőkor kezdődik. Az eseményen az Amerikai Filmművészetek és Filmtudományok Akadémiája 24 kategóriában díjazza az alkotásokat. Tovább »

Életműdíjat kapott Szabó István Belgrádban

szabo-istvan-foto-Kallos-Bea-MTI Az Oscar-díjas Szabó István kapta a a belgrádi nemzetközi filmfesztivál, a 46. FEST életműdíját, a Belgrádi győztes nevet viselő szobrocskát, amelyet péntek este vett át a szerb fővárosban – jelentette az MTI. Az idei belgrádi nemzetközi filmfesztiválon 116 filmet mutatnak be, a rendezvény fődíjáért Mészáros Márta filmje, az Aurora Borealis – Északi fény is versenybe száll 15 másik alkotással együtt.Tovább »

Veled is megtörténhet…!

csajos_2018_03_14.cdr Nehéz sorsok, kilátástalan élethelyzetek, kegyetlen és embert próbáló történetek gyakran kerülnek elénk a médiában… és talán kevesen gondolunk bele abba, hogy ez akár velünk is megtörténhet. Erről esik szó a Barátság mozi következő csajos estjén március 14-én, szerdán 18 órától. Az érzékenyítés jegyében szervezett csajos est vendége Fekete-Cseri Zsuzsanna életmód-tanácsadó, mozgásterapeuta lesz, a beszélgetés után az est résztvevői Az igazi csoda című filmet nézhetik meg.Tovább »

Tarolt a Három óriásplakát a BAFTA-díjátadón

Három óriásplakát A Három óriásplakát Ebbing határában című alkotás kapta a fődíjak zömét a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) vasárnap esti londoni díjkiosztó gáláján. A filmet kilenc díjra jelölték, és ötöt el is hozott a viszonylag megbízható Oscar-előrejelzőnek tekintett BAFTA-rendezvényen.Tovább »

Várjuk együtt az Oscarokat!

oscar_5030x2370.cdr Oscar-napot rendez március 4-én, vasárnap a székesfehérvári Barátság mozi: a 90. Oscar-gála legesélyesebb filmjeiből vetít hetet a város művészmozija. A filmek akár kedvezményes áron is megtekinthetőek: aki hét filmre vált jegyet, 900 forintért nézheti meg őket, aki hat filmet választ ki a sorból, 1.000 forintért válthat jegyet, egyéb esetekben a belépő 1.100 forint.Tovább »

Vándorszínészek a Barátságban

Vándorszínészek Az 1840-es évek elején egy maroknyi vándorszínész járja az országot. Játékuk dühös verekedést robbant ki, és a kavarodásban egy ifjú katona beszáll a bunyóba. Miután a fiú bujdosni kényszerül, a társulat befogadja és együtt zötyögnek faluról falura Pest felé. Március 16-tól vetítjük Sándor Pál új filmjét, a Vándorszínészeket, Mohai Tamás, Martinovics Dorina, Gáspár Sándor, Rudolf Péter, Nagy-Kálózy Eszter, Hegedűs D. Géza, Végh Péter és ifj. Vidnyászky Attila főszereplésével.Tovább »

Rekordszámú alkotást vetítenek a 4. Magyar Filmhéten

4. Magyar Filmhét Rekordszámú, öt kategóriában összesen 131 alkotást vetítenek a 4. Magyar Filmhéten február 8. és 11. között – adta hírül az MTI. A programban szerepel mind a 18, a tavalyi évben bemutatott magyar nagyjátékfilm, köztük a Kincsem, a Testről és lélekről, a Brazilok, a Pappa Pia és az Aurora Borealis is.Tovább »

Az Aurora Borealis is versenybe száll a belgrádi filmfesztivál fődíjáért

Aurora Borealis – Északi fény Mészáros Márta filmje, az Aurora Borealis – Északi fény is versenybe száll a belgrádi nemzetközi filmfesztivál, a 46. FEST fődíjáért. A február 23-án kezdődő rendezvény számos vetítésére már az első értékesítési napon elkeltek a jegyek. A rendezvény egyik díszvendége Mundruczó Kornél lesz, legújabb filmjét, a Jupiter holdját pedig az európai filmeket bemutató válogatás keretében tekinthetik meg az érdeklődők.Tovább »

Török Ferenc 1945 című alkotása kapta a filmkritikusok fődíját

1945 Török Ferenc 1945 című alkotása kapta a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) film-és tévékritikusi szakosztályának fődíját, a legjobb rendezés díját pedig Enyedi Ildikónak ítélték oda a Testről és lélekről című filmjéért. A díjakat pénteken adták át.Tovább »

Ingyen jönnek a kuflik

Egy kupac kufli A hét kufli az Elhagyatott Rét közepén él, messze a világ zajától, egy kuflikupac lakályos üregeiben. Van köztük bátor és félénk, ráérős és hirtelen természetű, sokbeszédű és hallgatag, okos és... Na, szóval mindegyikük más és más. Akárcsak a gyerekek (na meg persze a felnőttek). A népszerű magyar animációs filmből február 3-án, szombaton 10 órakor a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat keretében ingyenes vetítést tartunk. A vetítésre a férőhelyek korlátozott száma miatt jegyet kell foglalni.Tovább »

Légy az, aki lehetnél! – rendhagyó csajos est

csajos_2018_02_03_893x401_2.cdr Rendhagyó csajos estet rendez a Barátság mozi február 3-án, szombaton 16 órától a Kultúrházak éjjel-nappal országos programsorozat keretében, az „Építs az erősségeidre, és légy az, aki lehetnél!” mottó jegyében. Az est nemcsak a szombati időpont miatt rendhagyó, hanem azért is, mert a szokásos filmvetítést és beszélgetést jazzkoncert követi; az estre a belépés ingyenes.Tovább »

Filmek, kedvezménnyel a Barátság moziban

Filmek, kedvezménnyel A Barátság mozi kedvezményes vetítéseket szervez január 8. és március 31. között óvodás, iskolás és nyugdíjas csoportok részére. A vetítések kezdési időpontjával a mozi igazodik a jelentkezők igényeihez. A lehetőségről az érintetteket levélben is tájékoztatta a mozi.Az óvodáknak, iskoláknak, valamint a nyugdíjas klubok számára meghirdetett előadások egységára január 8. és március 31. között kedvezményes, 900 forint lesz. Tovább »

Székesfehérvár üzemelteti januártól a Barátság mozit

IMG_1529_660 2018 januárjától Székesfehérvár Önkormányzata üzemelteti a Barátság mozit. Az art moziként működő, az utóbbi években komoly infrastrukturális fejlesztésekkel gazdagodott filmszínház klimatizált helyiséggel, korszerű hang- és vetítéstechnikával várja a látogatókat – tematikus filmhetekkel, előadásokkal egybekötött programokkal, a műsorban igényes alkotásokkal a hazai és nemzetközi filmpiac kínálatából. Tovább »

A nőkről szólt az idei Golden Globe

golden-globe-award Martin McDonagh Három óriásplakát Ebbing határában című filmje nyerte el a Golden Globe-díjat a drámák mezőnyében a helyi idő szerint vasárnap este megtartott hollywoodi díjátadó gálán, amelyen Gary Oldman kapta a kategória legjobb színészének járó díjat A legsötétebb óra című életrajzi drámában nyújtott játékáért, a legjobb színésznő díját pedig Frances McDormand vihette haza ebben a kategóriában a Három óriásplakát Ebbing határában című filmért.Tovább »

Tisztelt Mozibarátok! Kedves Filmcsemege-rajongók!

baratsag_mozi_04_660 A Barátság mozi hosszú évek óta folyamatosan fejlődik és igyekszik lépést tartani a nézők igényeivel, valamint a forgalmazók kínálatával. 2018-ban több lépésben próbálunk a szolgáltatói oldalon fejleszteni. Január 5-től a mozi maradéktalan működése érdekében emeljük jegyárainkat. A filmeket a megszokott vetítési időpontokban 1.100 forintért tekinthetik meg, a 3D-s előadásokat pedig 1.400 forintért. Az iskoláknak meghirdetett előadások egységára 900 forint lesz.Tovább »

Tényleg úgy kell nekünk…?

DSC_2886_660 2017. november 29-én, a Csajos est „Mert úgy kell nekünk a dicséret” mottója kapcsán meghívott előadónk, Falucskai Henriett klinikai szakpszichológus segítségével vendégeink többek között a pozitív visszajelzések, a kisebb-nagyobb sikerek és elismerések szükségességéről beszélgettek a Barátság moziban. Az est – ahogy a korábbi alkalmakkor is – filmvetítéssel zárult, a résztvevők a Madame című francia vígjátékot nézték meg.Tovább »

Karácsonyi matiné

Karácsonyi matiné Három filmmel is készülünk december 24-re: amíg a Jézuska a fát hozza-díszíti, a gyerekek délelőtt tízkor az Egy kupac kuflit, délután kettőkor a Szörnyen boldog családot, négykor pedig a Coco című animációs filmet nézhetik meg.Tovább »

Csajos est a dicséretről

Csajos est November 29-én, szerdán 18 órakor folytatódik a Csajos estek sorozata a Barátság moziban: a filmvetítéssel egybekötött beszélgetés témája ezúttal a dicséret lesz. Meghívott vendégünk Falucskai Henriett klinikai szakpszcihológus, a beszélgetés után Madame című francia vígjátékot vetítjük.Tovább »

Fesztiváldíjas különlegességek az idei LUX-filmnapokon

LUX Filmnapok November 8. és 10. között ismét az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatják be az Európai Parlament filmművészeti díjára, a LUX filmdíjra jelölt döntős alkotásokat. Az idei filmkínálat különlegessége, hogy egy Oscar-nevezett alkotás mellett a legnevesebb hazai fesztiválok, a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál és a Jameson Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál fődíjasai is szerepelnek a válogatásban.Tovább »

Országos Rajzfilmünnep a Barátságban

rfu_cover A Rajzfilmünnep keretében november 4-én, szombaton 14 órától a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Filmfesztivál gyerekeknek szánt animációs filmjeiből vetítünk egy csokrot – a belépés ingyenes, de jegyfoglalás szükséges.Tovább »

Csajos est: Zsebünkben a boldogságunk…?

Csajos est Október 25-én, szerdán 18 órakor folytatódik a Csajos estek sorozata a Barátság moziban: a filmvetítéssel egybekötött beszélgetés témája ezúttal a boldogság titka lesz. Meghívott vendégünk Varga Emese, a Stylemagazin újságírója, a beszélgetés után A boldogság titka című argentin-brazil romantikus vígjátékot vetítjük.Tovább »

Csajos est: Zsebünkben a boldogságunk…?

Csajos est Október 25-én, szerdán 18 órakor folytatódik a Csajos estek sorozata a Barátság moziban: a filmvetítéssel egybekötött beszélgetés témája ezúttal a boldogság titka lesz. Meghívott vendégünk Varga Emese, a Stylemagazin újságírója, a beszélgetés után A boldogság titka című argentin-brazil romantikus vígjátékot vetítjük.Tovább »

A Zene Világnapja a Barátságban

zenevilagnapja_660 A korábbi évekhez hasonlóan idén is zenés alkotásokkal készülünk a Zene Világnapjára: október 2-án, hétfőn 18 órakor a Bartók című magyar dokumentumfilmet vetíjük, amelyben Bartók Béla 92 éves fia, Péter mesél édesapjáról, 20 órakor pedig a Hans Zimmer: Live in Prague című angol koncertfilmmel várjuk a közönséget – az Oscar-díjas mester európai turnéjának utolsó állomása a cseh főváros volt.Tovább »

Már készülünk a II. Európai Art Mozi Napra!

Aurora Borealis – Északi fény 2017. október 15-én, vasárnap másodszor rendezik meg az európai művészmozik napját. A Barátság mozi Mészáros Márta új filmjét, az Aurora Borealis – Északi fény című filmdrámát vetíti ezen a napon 17 órakor Törőcsik Mari, Törőcsik Franciska, Tóth Ildikó és Cserhalmi György főszereplésével. A két idősíkon futó, fordulatokban gazdag családtörténet anya és lánya kapcsolatának mélységeit boncolgatja. Tovább »