Hírek

Ingyen jönnek a kuflik

Egy kupac kufli A hét kufli az Elhagyatott Rét közepén él, messze a világ zajától, egy kuflikupac lakályos üregeiben. Van köztük bátor és félénk, ráérős és hirtelen természetű, sokbeszédű és hallgatag, okos és... Na, szóval mindegyikük más és más. Akárcsak a gyerekek (na meg persze a felnőttek). A népszerű magyar animációs filmből február 3-án, szombaton 10 órakor a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat keretében ingyenes vetítést tartunk. A vetítésre a férőhelyek korlátozott száma miatt jegyet kell foglalni.Tovább »

Légy az, aki lehetnél! – rendhagyó csajos est

csajos_2018_02_03_893x401_2.cdr Rendhagyó csajos estet rendez a Barátság mozi február 3-án, szombaton 16 órától a Kultúrházak éjjel-nappal országos programsorozat keretében, az „Építs az erősségeidre, és légy az, aki lehetnél!” mottó jegyében. Az est nemcsak a szombati időpont miatt rendhagyó, hanem azért is, mert a szokásos filmvetítést és beszélgetést jazzkoncert követi; az estre a belépés ingyenes.Tovább »

Filmek, kedvezménnyel a Barátság moziban

Filmek, kedvezménnyel A Barátság mozi kedvezményes vetítéseket szervez január 8. és március 31. között óvodás, iskolás és nyugdíjas csoportok részére. A vetítések kezdési időpontjával a mozi igazodik a jelentkezők igényeihez. A lehetőségről az érintetteket levélben is tájékoztatta a mozi.Az óvodáknak, iskoláknak, valamint a nyugdíjas klubok számára meghirdetett előadások egységára január 8. és március 31. között kedvezményes, 900 forint lesz. Tovább »

Székesfehérvár üzemelteti januártól a Barátság mozit

IMG_1529_660 2018 januárjától Székesfehérvár Önkormányzata üzemelteti a Barátság mozit. Az art moziként működő, az utóbbi években komoly infrastrukturális fejlesztésekkel gazdagodott filmszínház klimatizált helyiséggel, korszerű hang- és vetítéstechnikával várja a látogatókat – tematikus filmhetekkel, előadásokkal egybekötött programokkal, a műsorban igényes alkotásokkal a hazai és nemzetközi filmpiac kínálatából. Tovább »

A nőkről szólt az idei Golden Globe

golden-globe-award Martin McDonagh Három óriásplakát Ebbing határában című filmje nyerte el a Golden Globe-díjat a drámák mezőnyében a helyi idő szerint vasárnap este megtartott hollywoodi díjátadó gálán, amelyen Gary Oldman kapta a kategória legjobb színészének járó díjat A legsötétebb óra című életrajzi drámában nyújtott játékáért, a legjobb színésznő díját pedig Frances McDormand vihette haza ebben a kategóriában a Három óriásplakát Ebbing határában című filmért.Tovább »

Tisztelt Mozibarátok! Kedves Filmcsemege-rajongók!

baratsag_mozi_04_660 A Barátság mozi hosszú évek óta folyamatosan fejlődik és igyekszik lépést tartani a nézők igényeivel, valamint a forgalmazók kínálatával. 2018-ban több lépésben próbálunk a szolgáltatói oldalon fejleszteni. Január 5-től a mozi maradéktalan működése érdekében emeljük jegyárainkat. A filmeket a megszokott vetítési időpontokban 1.100 forintért tekinthetik meg, a 3D-s előadásokat pedig 1.400 forintért. Az iskoláknak meghirdetett előadások egységára 900 forint lesz.Tovább »

Tényleg úgy kell nekünk…?

DSC_2886_660 2017. november 29-én, a Csajos est „Mert úgy kell nekünk a dicséret” mottója kapcsán meghívott előadónk, Falucskai Henriett klinikai szakpszichológus segítségével vendégeink többek között a pozitív visszajelzések, a kisebb-nagyobb sikerek és elismerések szükségességéről beszélgettek a Barátság moziban. Az est – ahogy a korábbi alkalmakkor is – filmvetítéssel zárult, a résztvevők a Madame című francia vígjátékot nézték meg.Tovább »

Karácsonyi matiné

Karácsonyi matiné Három filmmel is készülünk december 24-re: amíg a Jézuska a fát hozza-díszíti, a gyerekek délelőtt tízkor az Egy kupac kuflit, délután kettőkor a Szörnyen boldog családot, négykor pedig a Coco című animációs filmet nézhetik meg.Tovább »

Csajos est a dicséretről

Csajos est November 29-én, szerdán 18 órakor folytatódik a Csajos estek sorozata a Barátság moziban: a filmvetítéssel egybekötött beszélgetés témája ezúttal a dicséret lesz. Meghívott vendégünk Falucskai Henriett klinikai szakpszcihológus, a beszélgetés után Madame című francia vígjátékot vetítjük.Tovább »

Fesztiváldíjas különlegességek az idei LUX-filmnapokon

LUX Filmnapok November 8. és 10. között ismét az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatják be az Európai Parlament filmművészeti díjára, a LUX filmdíjra jelölt döntős alkotásokat. Az idei filmkínálat különlegessége, hogy egy Oscar-nevezett alkotás mellett a legnevesebb hazai fesztiválok, a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál és a Jameson Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál fődíjasai is szerepelnek a válogatásban.Tovább »

Országos Rajzfilmünnep a Barátságban

rfu_cover A Rajzfilmünnep keretében november 4-én, szombaton 14 órától a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Filmfesztivál gyerekeknek szánt animációs filmjeiből vetítünk egy csokrot – a belépés ingyenes, de jegyfoglalás szükséges.Tovább »

Csajos est: Zsebünkben a boldogságunk…?

Csajos est Október 25-én, szerdán 18 órakor folytatódik a Csajos estek sorozata a Barátság moziban: a filmvetítéssel egybekötött beszélgetés témája ezúttal a boldogság titka lesz. Meghívott vendégünk Varga Emese, a Stylemagazin újságírója, a beszélgetés után A boldogság titka című argentin-brazil romantikus vígjátékot vetítjük.Tovább »

Csajos est: Zsebünkben a boldogságunk…?

Csajos est Október 25-én, szerdán 18 órakor folytatódik a Csajos estek sorozata a Barátság moziban: a filmvetítéssel egybekötött beszélgetés témája ezúttal a boldogság titka lesz. Meghívott vendégünk Varga Emese, a Stylemagazin újságírója, a beszélgetés után A boldogság titka című argentin-brazil romantikus vígjátékot vetítjük.Tovább »

A Zene Világnapja a Barátságban

zenevilagnapja_660 A korábbi évekhez hasonlóan idén is zenés alkotásokkal készülünk a Zene Világnapjára: október 2-án, hétfőn 18 órakor a Bartók című magyar dokumentumfilmet vetíjük, amelyben Bartók Béla 92 éves fia, Péter mesél édesapjáról, 20 órakor pedig a Hans Zimmer: Live in Prague című angol koncertfilmmel várjuk a közönséget – az Oscar-díjas mester európai turnéjának utolsó állomása a cseh főváros volt.Tovább »

Már készülünk a II. Európai Art Mozi Napra!

Aurora Borealis – Északi fény 2017. október 15-én, vasárnap másodszor rendezik meg az európai művészmozik napját. A Barátság mozi Mészáros Márta új filmjét, az Aurora Borealis – Északi fény című filmdrámát vetíti ezen a napon 17 órakor Törőcsik Mari, Törőcsik Franciska, Tóth Ildikó és Cserhalmi György főszereplésével. A két idősíkon futó, fordulatokban gazdag családtörténet anya és lánya kapcsolatának mélységeit boncolgatja. Tovább »

Európai Filmdíjra esélyes az Ultra

_ULTRA_1x_hires_feat Az Európai Filmakadémia kedden jelentette be az előválogatás után azt a 15 dokumentumfilmre szűkült listát, amelyekből az Európa Filmdíj jelöltjeit, illetve a későbbi győztest választják ki. Köztük szerepel egy magyar alkotás, Simonyi Balázs Ultrája is. A film a sikeres elővetítéseket követően szeptember 21-től látható a hazai mozikban.Tovább »

Egy kis szünetet tartunk

szunet_660 A Barátság mozi a június 30-án, pénteken 20.30-kor kezdődő Brazilok című magyar vígjáték vetítése után egy rövid nyári szünetet tart. Az utolsó vetítésre jegyet váltó nézők között kisorsolunk egy 4 fő belépésére szóló ajándékutalványt, amit az augusztus 21-i hét valamelyik filmjére válthatnak be. A moziban a nyári szünet után, augusztus 21-én indul újra a vetítés. Tovább »

Gemenc – Az árterek világa közönségtalálkozó

Gemenc – Az árterek világa Az egész család számára tartalmas program lehet a Gemenc – Az árterek világa című látványos természetfilm, amelyet június 8-án, csütörtökön 18 órakor a Barátság moziban is vetítünk. Olma Frigyes természetfilmje az Európa-szerte egyedülálló ártéri erdő élővilágát és különleges hangulatát tárja a nézők elé. A vetítést követően 19 órától a rendezővel beszélgetünk a film kulisszatitkairól. Tovább »

Kedvezményes vetítések gyerekcsoportoknak

Ignác A Barátság mozi folyamatos kedvezményes vetítések kínál óvodás, általános iskolás és középiskolás csoportok részére június 15-ig. Tavaszi-nyári időszakban április 26-a óta várjuk a csoportok jelentkezését, ez idő alatt 810 kisgyermeknek és diáknak vetítettünk filmeket. Az óvodások körében a Nyuszi suli animációs film a kedvenc, az iskolások között a Kincsem című film a befutó.Tovább »

Svéd film kapta az Arany Pálmát

The Square A svéd Ruben Östlund The Square (A négyzet) című alkotása nyerte el vasárnap az Arany Pálmát a 70. cannes-i fesztiválon. A Pedro Almodóvar spanyol filmrendező vezette kilenctagú zsűri a Nagydíjat a francia Robin Campillo 120 battements par minute (Percenként 120 szívverés) című alkotásának ítélte, amely szombaton már elnyerte a nemzetközi filmkritikusok FIPRESCI-díját is. Tovább »