Műsor


2017. márciusMárcius 23–28.

7. Frankofón Filmnapok


7. Frankofón Filmnapok A Budapesti Francia Intézet és partnerei ismét elhozzák Magyarországra a legfrissebb frankofón filmeket. Francia, belga, svájci, valamint francia-lengyel koprodukcióban készült alkotások szerepelnek a filmnapok programján, amelyet Budapesten és több vidéki moziban rendeznek meg. Székesfehérváron a Barátság mozi ad otthont a vetítéseknek március 23–28. között.Tovább »
Március 27., hétfő 18 óra

Ártatlanok / Les innocentes

 feliratos francia–lengyel film, 115 perc, 2016
Szereplők: Lou de Laâge, Vincent Macaigne
Rendező: Anne Fontaine

Ártatlanok / Les innocentes Fiatal vöröskeresztes orvosnő érkezik Lengyelországba 1945-ben, hogy a koncentrációs táborok túlélőit gyógyítsa. A közeli kolostor rendfőnöknője felkeresi, hogy segítséget kérjen tőle. A doktornő elmegy a zárdába, ahol a fiatal apácák közül többen gyermeket várnak. Terhességük és hitük összeegyeztethetetlen, és a fiatal nő segítsége az egyetlen reményük.Tovább »
Március 27., hétfő 20 óra

Elveszve Párizsban / Paris pieds nus

 feliratos francia–belga vígjáték, 83 perc, 2016
Szereplők: Dominique Abel, Fiona Gordon, Pierre Richard
Rendező: Dominique Abel, Fiona Gordon

Elveszve Párizsban Fiona, egy kanadai könyvtáros kisasszony levelet kap párizsi nénikéjétől, hogy ha nem segít, félő, hogy otthonba viszik. Fiona a francia fővárosba utazik hát, ahol egyhamar elveszíti a holmiját, ráadásul a nénikéjét sem találja sehol. És a katasztrófák sora ezzel még nem ért véget, mert a lányt üldözni kezdi a szerelmével egy levakarhatatlan hajléktalan. Tovább »
Március 28., kedd 18 óra

Másodállás / Un petit boulot

 feliratos francia vígjáték, 97 perc, 2015
Szereplők: Romain Duris, Michel Blanc
Rendező: Pascal Chaumeil

Másodállás / Un petit boulot Jacques egy kisvárosban él, amelyet erősen megviselt a gazdasági válság. A gyár bezárása után Jacques is egyre lejjebb csúszik: nincs állása, a barátnője elhagyta, az adósságai növekednek. Nem csoda hát, ha némi rábeszélésre piszkos munkát is hajlandó elvállalni: Gardot, a helyi kétes hírű vállalkozó megbízza, hogy nyírja ki a feleségét, mert a nő félrelépett, így oda a bizalom.Tovább »
Március 28., kedd 20 óra

Rég nem szerelem / L’économie du couple

 feliratos francia-belga dráma, 101 perc, 2016
Szereplők: Bérénice Béjo, Cédric Kahn
Rendező: Joachim Lafosse

Rég nem szerelem / L’économie du couple 15 év házasság után Boris és Marie válni készül. Ám Boris addig nem tud elköltözni a lakásból, ahol ikerlányaikkal élnek, amíg Marie nem vásárolja ki belőle. Mi történik, ha már nem lehet rendbehozni, ami tönkrement? Joachim Lafosse rendező (Sárdobálók, Gyermekeink, The White Knights) nem egy házasság megromlását mutatja be, hanem realista módon tárja fel a szereplők jelen idejű próbálkozásait az összetett és idegőrlő helyzet megoldására. Tovább »
Március 30., csütörtök 18 óra

Tékasztorik

 magyar vígjáték, 100 perc, 2016
Szereplők: Bihari Viktória, Csuja Imre, Görbe Nóra
Rendező: Martin Csaba, Czupi Kála
Forgalmazó: Anjou Lafayette

Tékasztorik Bihari Viktória „Tékasztorik” című, Goldenblog-díjas blogja alapján készülő vígjáték/romkom, amelyben Viku próbálja megtalálni élete (nagy) egyik szerelmét. A vicces, társadalmi tükröt is mutató, közösségi finanszírozásban készült film gerincét a blogon olvasható humoros történetek adják.Tovább »
Március 30., csütörtök 20 óra
Április 4., kedd 20 óra
Április 8., szombat 18 óra
Április 10., hétfő 18 óra
Április 14., péntek 20 óra

Testről és lélekről

 magyar játékfilm, 116 perc, 2017
Szereplők: Borbély Alexandra, Morcsányi Géza
Rendező: Enyedi Ildikó
Forgalmazó: Mozinet

Testről és lélekről Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. Örülnél neki? Vagy megijednél? Esetleg romantikusnak találnád? De mi van, ha te cseppet sem vagy romantikus alkat? Hogy nézel egy-egy gyengéd álom után másnap, éberen ennek az idegen embernek szemébe?Tovább »

2017. áprilisÁprilis 3., hétfő 18 óra

Vakondok

 magyar dokumentumfilm, 100 perc, 2017
Rendező: Matusik Szilárd

Vakondok A film betekintést nyújt a vasfüggöny mögötti Magyarországra, ahol már a 80-as évek elején szervezett videojáték-fejlesztések folytak, miközben a világ többi részén még főleg csak otthoni hálószoba-fejlesztőkről beszélhettünk. A magyar fejlesztők munkáit szinte az egész világ ismerte, olyan kiadók adták ki a magyar játékokat, mint például a Commodore, Virgin, Activision, Sony.Tovább »
Április 3., hétfő 20 óra
Április 4., kedd 18 óra
Április 7., péntek 18 óra

A fehér király

 magyarul beszélő, angol-német-svéd-magyar dráma, 89 perc, 2016
Szereplők: Lorenzo Allchurch, Olivia Williams, Jonathan Pryce
Rendező: Jörg Tittel, Alex Helfrecht
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

A fehér király A 12 éves Djata a világtól teljesen elzártan él szüleivel egy disztópikus diktatúrában. Egy napon két ügynök csönget be hozzájuk, akik az apjáért jöttek. A kormány börtönbe zárja a férfit, Djata pedig egyedül marad az anyjával, miközben mindkettejüket azonnal árulónak bélyegzik. A fiú nehezen tudja feldolgozni apja elhurcolását és hiányát, a sok hazugságot és a hirtelen felnőtté válás terheit. Egyetlen remény élteti, méghozzá apjának megtalálása, amiben nagyszülei tudnának neki segíteni. Tovább »
Április 5., szerda 18 óra
Április 8., szombat 16 óra
Április 10., hétfő 20 óra
Április 17., hétfő 16 óra

Kincsem

 magyar történelmi kalandfilm, 121 perc, 2017
Szereplők: Nagy Ervin, Petrik Andrea, Kovács Lehel
Rendező: Herendi Gábor
Forgalmazó: Fórum Hungary

Kincsem Blaskovich Ernő mindenét elvesztette a szabadságharc után. Céltalan, kicsapongó életet él, amikor egy nap megjelenik élete nagy lehetősége, Kincsem, a csodaló, akivel sikert sikerre halmoz az európai lóversenypályákon. Ezzel a sors tálcán kínálja neki az elégtételt, hogy nemes küzdelemben győzze le ősi ellenségét, von Oettingen bárót. Egyre durvuló rivalizálásukat azonban bonyolítja, hogy Ernő menthetetlenül beleszeret Klara von Oettingenbe, apja gyilkosának lányába. Tovább »
Április 6., csütörtök 18 óra

Csak még egyszer előre!

 magyar háborús film, 120 perc, 2016
Szereplők: Matus György, Tűzkő Sándor, Barbély Gábor
Rendező: Burján Zsigmond

Csak még egyszer előre! Burján Zsigmond filmje a Magyar Királyi 17-es Honvéd Gyalogezred katonáinak történet dolgozza fel, emléket állítva az I. világháborúban harcoló magyaroknak.Tovább »
Április 6-7., csütörtök-péntek 20 óra
Április 11., kedd 18 óra

A stylist

 feliratos francia filmdráma, 105 perc, 2016
Szereplők: Kristen Stewart, Anders Danielsen Lie, Lars Eidinger
Rendező: Olivier Assayas
Forgalmazó: Cirko Film

A stylist Maureen Párizsban élő fiatal amerikai nő, aki hírességek ruhatárát állítja össze. Természetfeletti képességei vannak: szellemekkel lép kapcsolatba, köztük ikertestvérével, Lewisszal, aki nemrég hunyt el. Maureen telefonjára egy nap titokzatos üzenetek kezdenek érkezni egy ismeretlentől.Tovább »
Április 8., szombat 20 óra

Kaliforniai álom

 magyarul beszélő amerikai romantikus film, 126 perc, 2016
Szereplők: Ryan Gosling, Emma Stone, J.K. Simmons
Rendező: Damien Chazelle
Forgalmazó: Freeman Film

Kaliforniai álom Mia, a feltörekvő, fiatal színésznő és Sebastian, a szépreményű jazz-zongorista a Csillagok Városában, Los Angelesben keresi az álmait. Mia meghallgatásról meghallgatásra jár, és csak arra vágyik, hogy végre ne szakítsák félbe, Sebastian pedig szenvedélyesen küzd azért, hogy a klasszikus jazzt újra divatba hozza. Távlati terveikben a hollywoodi karrier, illetve egy saját zenés klub megalapítása szerepel – ekkor botlanak egymásba egy zsúfolt autópálya kellős közepén.Tovább »
Április 11., kedd 20 óra
Április 15., szombat 20 óra
Április 18., kedd 18 óra

Stefan Zweig: Búcsú Európától

 feliratos osztrák-német-francia filmdráma, 106 perc, 2016
Szereplők: Josef Hader, Aenne Schwarz, Barbara Sukowa
Rendező: Maria Schrader
Forgalmazó: Mozinet

Stefan Zweig: Búcsú Európától Stefan Zweig hírnevének csúcspontján, 1936-ban emigrációba kényszerült. Egyik percről a másikra elvesztette hazáját és ettől kezdve képtelen volt újra otthon érezni magát a világban. A film egy menekült története – egy hajdani menekülté, aki ma a világ egyik legtöbbet olvasott német nyelvű írója. „Úgy vélem, hogy az útlevelek és az országhatárok egyszer majd a múlté lesznek. Kétlem ugyanakkor, hogy ezt mi magunk még megérnénk.” – fogalmazza meg reményeit Európa jövőjéről Zweig a filmben.Tovább »
Április 13., csütörtök – a 18 órakor kezdődő Csajos esten

Őrült boldogság

 feliratos olasz-francia dráma, 118 perc, 2016
Szereplők: Micaela Ramazzotti, Valeria Bruni Tedeschi, Valentina Carnelutti
Rendező: Paolo Virzi
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Őrült boldogság A napfényes Toszkána egy pszichiátriai intézetében találkozik két nő. Beatrice és Donatella háttere és múltja különböző, az egyikük mániákus hazudozó, a másik pedig mélydepressziós, azonban valamiért mégis egymásra találnak, és amikor lehetőségük nyílik rá, a barátnők együtt szöknek meg. Menekülésük során olyan kalandba keverednek, ami örökre megváltoztatja az életüket. Tovább »
Április 14-15., péntek-szombat 18 óra
Április 18., kedd 20 óra

Menedék

 magyarul beszélő amerikai életrajzi dráma, 2017
Szereplők: Jessica Chastain, Daniel Brühl, Johan Heldenbergh
Rendező: Niki Caro
Forgalmazó: UIP-Duna Film

Menedék Igaz történet egy nőről és anyáról, aki százak megmentője lett a második világháborúban. 1939-ben Lengyelországban Antonina Żabińska és férje, Dr. Jan Żabiński vezették és gondozták a virágzó Varsói Állatkertet. Amikor hazájukat megszállják a nácik, a megdöbbent Jan és Antonina azzal szembesül, hogy ezután a Birodalom újonnan kinevezett fő zoológusának, Lutz Hecknek kötelesek jelenteni. A saját eszközeikkel harcolva Antonina és Jan titokban az ellenállásnak kezdenek dolgozni. Tovább »
Április 15., szombat 16 óra
Április 17., hétfő 14.30 óra

Nyuszi suli

 magyarul beszélő német családi animációs film, 79 perc, 2017
Rendező: Ute von Münchow-Pohl
Forgalmazó: ADS Service Kft.

Nyuszi suli Max egy vagány, nagyvárosi nyuszi, aki egy véletlen baleset miatt egyszer csak egy húsvéti nyuszikat képző iskolában találja magát. Az iskola közelében él egy dörzsölt róka család is, akik el akarják lopni az arany húsvéti tojást a nyulaktól, mivel abban rejlik tapsifülesek ereje, ezáltal pedig véget vetnének a húsvéti ünnepnek is. Maxre és új barátjára, Emmyre, a kedves nyuszilányra vár a feladat, hogy megmentsék a húsvétot és a többi kis nyuszit a ravasz rókáktól.Tovább »

Jelmagyarázat

Archívum

2017. február

2017. január

2016. december

2016. november

2016. október

2016. szeptember

2016. augusztus

2016. július

2016. június

2016. május

2016. április

2016. március

2016. február

2016. január

2015. december

2015. november

2015. október

2015. szeptember

2015. augusztus

2015. július

2015. június

2015. május

2015. április

2015. március

2015. február

2015. január

2014. december

2014. november

2014. október

2014. szeptember

2014. augusztus

2014. július

2014. június

2014. május

2014. április

2014. március

2014. február

2014. január

2013. december

2013. november

2013. október

2013. szeptember

2013. augusztus

2013. július

2013. június

2013. május

 

Korábbi honlapunk, 2010-2013-as archívum »