Műsor


2018. márciusMárcius 23., péntek 18 óra
Március 27., kedd 20 óra

A Viszkis

 magyar akciófilm, 126 perc, 2017
Szereplők: Szalay Bence, Mófa Piroska, Schneider Zoltán
Rendező: Antal Nimród
Forgalmazó: InterCom

A viszkis Ambrus Attila félárván nő fel, zűrös kamaszkort és javítóintézeti éveket hagy maga mögött, amikor Erdélyből kalandos körülmények között Magyarországra szökik. De az új élet nehezebbnek bizonyul, mint a régi. Egy hokicsapat kapusa és szertárosa lesz, de továbbra sincs pénze, se barátnője... míg rá nem jön, miben jó igazán. Vakmerő, gyors és alapos. Egymás után fosztja ki a postákat, bankokat, utazási irodákat. Tovább »
Március 23., péntek 20.15 óra
Április 6., péntek 18 óra
Április 7., szombat 18 óra

Testről és lélekről

 magyar játékfilm, 116 perc, 2017
Szereplők: Borbély Alexandra, Morcsányi Géza
Rendező: Enyedi Ildikó
Forgalmazó: Mozinet

Testről és lélekről Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. Örülnél neki? Vagy megijednél? Esetleg romantikusnak találnád? De mi van, ha te cseppet sem vagy romantikus alkat? Hogy nézel egy-egy gyengéd álom után másnap, éberen ennek az idegen embernek szemébe?Tovább »
Március 24., szombat 16 óra

Tad, az utolsó felfedező

 magyarul beszélő spanyol animációs kalandfilm, 85 perc, 2017
Rendező: Enrique Gato, David Alonso
Forgalmazó: UIP-Duna Film

Tad, az utolsó felfedező Tad Las Vegasba utazik, hogy megtekintse Sara Lavroff régésznő bemutatóját a legújabb felfedezéséről, és ez nem más, mint a papirusz, mely igazolja, hogy létezik a nyaklánc, amely a legendás Midász királyé volt, akinek az érintésétől minden arannyá változott. Ám egy gonosz gazdag ember elrabolja a régésznőt, hogy megszerezze a talizmánt, és így végtelen gazdagságra tegyen szert.Tovább »
Március 24., szombat 18 óra
Március 30., péntek 20.15 óra

A hely

 feliratos olasz vígjáték, 113 perc, 2017
Szereplők: Valerio Mastandrea, Sabrina Ferilli, Marco Gialini
Rendező: Paolo Genovese
Forgalmazó: Cineuovo Kft.

A hely A hely című film középpontjában egy titokzatos férfi áll, akinek még a nevét sem tudjuk. Ez a férfi A hely nevű kávézóban fogadja „ügyfeleit”, és azt ígéri nekik, hogy teljesíti legfőbb vágyaikat, ha ők cserébe elvégzik a rájuk bízott, sokszor meghökkentő feladatokat. A Teljesen idegenek című film rendezőjének új filmje.Tovább »
Március 24., szombat 20 óra
Március 30., péntek 18 óra
Április 10., kedd 20 óra
Április 16., hétfő 18 óra

Fantomszál

 feliratos amerikai dráma, 130 perc, 2017
Szereplők: Daniel Day-Lewis, Vicky Krieps
Rendező: Paul Thomas Anderson
Forgalmazó: UIP-Duna Film

Fantomszál A háború utáni Londonban Reynold Woodcock, a híres szabó és nővére, Cyril a brit divatvilág központi figurái: ők öltöztetik a királyi családot, a filmsztárokat, az örökösnőket, a felső tízezer tagjait, az első bálozókat és a rutinos dámákat. Nők jönnek és mennek Woodcock életében, akik ihletet és társaságot biztosítanak a megrögzött agglegénynek, míg össze nem találkozik egy fiatal, magabiztos nővel, Almával, aki hamarosan az élete állandó részévé válik, mint múzsa és szerető.Tovább »
Március 26., hétfő 18 óra
Március 29., csütörtök 20 óra

The Workshop

 feliratos francia dráma, 113 perc, 2017
Szereplők: Marina Fois, Matthieu Lucci
Rendező: Laurent Cantet
Forgalmazó: Cineuovo Kft.

The Workshop A történet egy Marseillehez közeli kisvárosban játszódik, amely hatalmas kikötőjének bezárása óta erősen hanyatlik, a fiatalok körében is súlyos probléma a munkanélküliség. Olivia Dejazet népszerű író létrehoz egy különös íróműhelyt, ahol egyszerre hét fiatalt próbálnak jó útra terelni. Az iparváros múltjához is kapcsolódó krimi megírására kapnak felkérést, ami a közösség életét is felbolygatja és a kiemelkedő diák, Antoine és tanára között is egyre jobban elmélyülnek az érzelmek... Tovább »
Március 26., hétfő 20 óra
Március 31., szombat 20 óra

A legsötétebb óra

 magyarul beszélő történelmi dráma, 2018, 125 perc
Szereplők: Gary Oldman, Kristin Scott Thomas
Rendező: Joe Wright
Forgalmazó: UIP-Duna Film

A legsötétebb óra Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszter­elnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeg­ha­tá­ro­zóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Német­or­szág­gal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett.Tovább »
Március 27., kedd 18 óra

Manifesztum

 feliratos ausztrál-német dráma, 95 perc, 2015
Szereplők: Cate Blanchett, Andrew Upton
Rendező: Julian Rosefeldt
Forgalmazó: Cirko Film

Manifesztum A Manifesztum című filmet egy múzeumi videóinstalláció 12 felvételéből állította össze a rendező, Julian Rosefeldt. A film a futurista, dadaista, szuprematista mozgalmak, a Dogma, valamint egyéb művészeti csoportok manifesztumait tolmácsolja Cate Blanchett rendkívüli alakításában. A színésznő 12 különböző személyiséggé változik a kollázsként szerkesztett alkotásban.Tovább »
Március 29., csütörtök 18 óra

Teheráni tabuk

 osztrák–német animációs film, fárszi nyelven, magyar felirattal, 2017
Szereplők: Farhad Abadinejad, Jasmina Ali
Rendező: Ali Soozandeh
Forgalmazó: Cirko Film

Teheráni tabuk Napjaink Teheránjában járunk. Az élő szereplőket mintázó animációban négy fiatal ember sorsa rajzolódik ki egyre megdöbbentőbb részletességgel: mindannyian elkeseredetten keresik a szabadságot és boldogságot, miközben az elnyomó iszlamista társadalom tabuit feszegetik.Tovább »
Március 31., szombat 16 óra

Ferdinand

 magyarul beszélő amerikai animációs vígjáték, 108 perc, 2017
Rendező: Carlos Saldanha
Forgalmazó: Fórum Hungary Kft.

Ferdinand Mi dolga a világon egy bikának? Viadalokon való részvétel. És mire vágyik minden igazi bika? Természetesen arra, hogy végre a stadion közepén állhasson, a fűrészport kapargathassa, és megmutathassa, hogy ő az igazi, a legyőzhetetlen bajnok. Kivéve Ferdinándot. Ő nem ilyen bika. Nem érdekli a viadal, és nem akar senkit legyőzni. Ő a virágokat, a békességet és a végtelen mezőt szereti. Nem lesz könnyű dolga, míg meggyőzi a világot, hogy egyszer egy ilyen bikára is szükség lehet...Tovább »
Március 31., szombat 18 óra

Az igazi csoda

 magyarul beszélő amerikai családi film, 113 perc, 2017
Szereplők: Julia Roberts, Owen Wilson, Jacob Tremblay
Rendező: Stephen Chobsky
Forgalmazó: Freeman Film

Az igazi csoda Egy új közösségbe bekerülni mindenkinek nagy kihívás – de van, akinek még annál is nagyobb. Auggie Pullman jó fej, okos, kedves és már ötödikes, mégis most kezdi csak az iskolát. A kisfiú ugyanis arcdeformitással született, és eddig édesanyjával tanult otthon. Auggie nem hétköznapi arca alaposan felkavarja az iskolában a kedélyeket. Auggie azonban épp olyan hétköznapi dolgokra vágyik, mint a többi gyerek, és legfőképpen: barátokra. Tovább »

2018. áprilisÁprilis 3., kedd 18 óra
Április 9., hétfő 20 óra
Április 14., szombat 18 óra
Április 17., kedd 20 óra
Április 20., péntek 18 óra
Április 26., csütörtök 20 óra
Április 30., hétfő 20 óra

Három óriásplakát Ebbing határában

 feliratos amerikai-angol dráma, 115 perc, 2017
Szereplők: Frances McDormand, Woody Harrelson
Rendező: Martin McDonagh
Forgalmazó: Fórum Hungary

Három óriásplakát Ebbing határában Hónapok teltek el Mildred Hayes lányának meggyilkolása óta, ám a tettes azóta sem került elő. A nő most vakmerő lépésre szánja el magát: kibérel három óriásplakátot, melyeken provokatív üzenetet címez William Willoughby rendőrfőnöknek. Miután egy másik rendőr, az egyszerű és erőszakra hajlamos Jason Dixon is beleártja magát az ügybe, a viszony Mildred és az ebbingi hatóság közötti egyre inkább elmérgesedik.Tovább »
Április 3., kedd 20 óra
Április 13., péntek 10 óra
Április 27., péntek 18 óra

Jupiter holdja

 magyar filmdráma, 123 perc, 2017
Szereplők: Merab Ninidze, Cserhalmi György, Balsai Móni, Jéger Zsombor
Rendező: Mundruczó Kornél
Forgalmazó: InterCom

Jupiter holdja Egy 17 éves szír menekült, Aryan illegálisan akarja átlépni a magyar határt, azonban az nem sikerül, egy rendőr meglövi őt. A sebesülés következtében a fiú különleges képességre tesz szert: angyal módjára levitálni kezd. A menekülttábor racionális, meghasonlott orvosa üzleti lehetőséget lát a jelenségben, ezért útlevelet ígér neki és kimenekíti őt. A fiú elfogadja az orvos ajánlatát. A csodával való találkozás azonban felbolygatja az orvos életét. Új válaszokat kell találnia mindenre, amiben eddig hitt.Tovább »
Április 5., csütörtök 18 óra
Április 7., szombat 20 óra
Április 10., kedd 18 óra
Április 26., csütörtök 18 óra
Április 28., szombat 20 óra

Lady Bird

 feliratos amerikai vígjáték, 94 perc, 2017
Szereplők: Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts
Rendező: Greta Gerwig
Forgalmazó: UIP Duna Film

Lady Bird Christine „Lady Bird” McPherson teljesen olyan, mint a szeretettől túláradó, megrögzötten makacs és határozott anyja, Marion, akivel örökös harcban áll. Marion nővér, és fáradhatatlanul dolgozik, hogy ellássa családját, miután Lady Bird apja elveszíti az állását. Az amerikai gazdaság szeszélyesen változásai közepette játszódó történet érzékeny tükröt tart a kapcsolatoknak, melyek formálnak minket, a hiteknek, melyek meghatároznak minket, és a páratlan szépségű helynek, amelyet otthonnak nevezünk. Tovább »
Április 5., csütörtök 20 óra
Április 9., hétfő 18 óra
Április 13., péntek 20 óra

A víz érintése

 amerikai dráma, 123 perc, 2017
Szereplők: Sally Hawkins, Michael Shannon
Rendező: Guillermo Del Toro
Forgalmazó: Fórum Hungary

A víz érintése Az Oscar-díjra jelölt Gullermo del Toro új filmje, A víz érintése a hidegháborús Amerikában, 1962 tájékán játszódó szokatlan tündérmese. A szigorúan őrzött kormányzati létesítményben takarítónőként dolgozó, magányos Elisa a külvilágtól elzárva él. Élete gyökeresen megváltozik, mikor munkatársnőjével felfedeznek egy titkos kísérletet és annak alanyát, egy különös, kétéltű lényt. Tovább »
Április 6., péntek 20 óra
Április 13., péntek 18 óra
Április 17., kedd 18 óra
Április 21., szombat 18 óra
Április 27., péntek 20.15

Valami Amerika 3.

 magyar vígjáték, 103 perc, 2018
Szereplők: Hujber Ferenc, Pindroch Csaba, Szabó Győző
Rendező: Herendi Gábor
Forgalmazó: Vertigo Media Kft.

Valami Amerika 3. Tamás, Ákos és András, a balek testvérek minden eddiginél lehetetlenebb helyzetbe kerülnek a szélhámos Alexnek köszönhetően. A körülményeket bonyolítja a rendőrség és a két rivális maffiabanda, Baláék és Toniék is. Egy rejtélyes, milliókat érő, lopott bélyegért indul hajsza, amelynek tétje a fiúk sorsa. Eszter és Timi is beleveti magát a nyomozásba, mindenki versenyt fut az idővel.Tovább »
Április 7., szombat 16 óra
Április 14., szombat 16 óra

Maja, a méhecske – A mézcsata

 magyarul beszélő német-ausztrál családi animációs film, 2018
Rendező: Noel Cleary
Forgalmazó: Freeman Film

Maja, a méhecske – A mézcsata A vidám és kalandvágyó méhecske, Maja nagyon szeretne részt venni az egész birodalom legnépszerűbb játékában, a Mézcsatában, de kissé túlzásba vitt lelkesedésével sikerül magára haragítania a méhbirodalom nagy hatalmú császárnőjét. Az uralkodó szigorú feltételhez köti a játékokban való szereplését: ha Maja veszít, a kaptára nyári méztermését be kell szolgáltatnia. A bátor méhecskének el kell fogadnia a kihívást és a számára kijelölt csapattársakat is.Tovább »
Április 12., csütörtök 18 óra
Április 16., hétfő 20.15

Viszontlátásra odafönt!

 francia filmdráma, 110 perc, 2017
Szereplők: Nahuel Pérez Biscayart, Albert Dupontel
Rendező: Albert Dupontel
Forgalmazó: Mozinet

Viszontlátásra odafönt! A szadista Pradelle főhadnagy az első világháború utolsó óráiban levezényel egy teljesen értelmetlen rohamot a kitüntetés reményében. A két szerencsétlen közkatona, Édouard és Albert csaknem az életükkel fizetnek ezért. Édouard elvesztette a fél arcát, ezért arra kéri Albertet, hogy ne küldje vissza a családjához, inkább nyilváníttassa halottnak. A két barát bosszút esküszik a haza ellen, amely csak a halottakat ünnepli, a megnyomorítottakkal nem törődik.Tovább »
Április 12., csütörtök 20 óra
Április 14., szombat 20 óra

A Pentagon titkai

 magyarul beszélő amerikai krimi, 115 perc, 2017
Szereplők: Tom Hanks, Meryl Streep
Rendező: Steven Spielberg
Forgalmazó: Freeman Film

A Pentagon titkai 1971 júniusában hatalmas botrány rázza meg az Amerikai Egyesült Államokat: a The New York Times részleteket közöl egy szigorúan titkos jelentésből, amelyből nyilvánvalóvá válik, hogy az USA kormánya félrevezette a közvéleményt a vietnámi háborúval kapcsolatban. Miután a kormány leállíttatja az anyagok közzétételét és bíróság elé idézi a napilapot, az iratokat kiszivárogtató katonai elemző, Daniel Ellsberg a The Washington Posthoz fordul. Tovább »
Április 18., szerda 18 óra

Csajos est az elfogadásról


csajos_2018_04_18_feat Áprilisban folytatódik a Csajos estek című sorozat a Barátság moziban: április 18-án, szerdán 18 órakor a jól működő párkapcsolat titkairól beszélget a program résztvevőivel dr. Mészáros Ádám párkapcsolati mediátor, coach. Az előadás és beszélgetés után a vendégek a Nap nap után című amerikai romantikus drámát tekinthetik meg együtt.Tovább »
Április 18., szerda 18 óra, a Csajos esten
Április 20., péntek 20 óra
Április 24., kedd 18 óra

Nap nap után

 magyarul beszélő amerikai dráma, 97 perc, 2018
Szereplők: Angouire Rice, Justice Smith, Tara Nicodermo
Rendező: Michael Sucsy
Forgalmazó: Fórum Hungary

Nap nap után A 16 éves Rhiannon szerelmes lesz egy lélekbe, akit csak A-nak neveznek. Ez a különleges spiritusz minden reggel más-más ágyban és testben ébred. A lány és a szellem között olyan erős kötelék alakul ki, hogy elhatározzák, minden nap megkeresik egymást, hiába, hogy A nem tudja irányítani, hol ébred másnap. Minél jobban megszeretik egymást, annál inkább bele kell gondolniuk, hogy vajon képesek-e így élni közös életüket?Tovább »
Április 19., csütörtök 18 óra
Április 24., kedd 20 óra

Sztálin halála

 magyarul beszélő francia-angol vígjáték, 106 perc, 2017
Szereplők: Steve Buscemi, Jason Isaacs, Michael Palin
Rendező: Armando Iannucci
Forgalmazó: ADS Service Kft.

Sztálin halála 1953 márciusában a nagy vezér meghalt, és milliók gyászolták Moszkva utcáin. Ám volt néhány ember, akinek a gyász helyett valami egészen más dolog jutott. Hruscsovnak és a vezetés többi tagjának ki kellett találnia, hogyan tovább, ezzel pedig őrült harc vette kezdetét az utódlásért.Tovább »
Április 19., csütörtök 20 óra
Április 23., hétfő 20 óra

Láthatás

 feliratos francia dráma, 93 perc, 2017
Szereplők: Léa Drucker, Denis Menochet
Rendező: Xavier Legrand
Forgalmazó: Mozinet

_lathatas_1_feat Bár Miriam és Antoine hivatalosan elváltak egymástól, továbbra is bíróságra járnak. A nő szeretné kiharcolni, hogy fiukra egyedüli felügyeletet szerezzen, megfosztva volt férjét a láthatási jogtól. A megtört és szemlátomást igyekvő Antoine-t látva a bírónő a közös felügyelet mellett dönt. A rettegő Miriam mindent elkövet, hogy szeretteit megóvja, ezért titkolja új lakcímüket. Antoine csupán a kiharcolt jogainak szeretne érvényt szerezni, és nem érti egykori felesége bizalmatlanságát. Tovább »
Április 21., szombat 16 óra
Április 28., szombat 16 óra

Scherlock Gnomes

 amerikai-angol családi animációs film, 2018
Rendező: John Stevenson
Forgalmazó: UIP-Duna Film

Scherlock Gnomes A Gnómeó és Júlia kedvelt kerti törpéi visszatérnek egy vadonatúj londoni kalandra. Gnómeó és Júlia megérkeznek a nagyvárosba családjukkal és barátaikkal, és legfőbb gondjuk, hogy előkészítsék kertjüket a tavaszra. Ám hamarosan rájönnek, hogy valaki kerti törpéket rabol el London szerte. Amikor Gnómeó és Júlia hazatérnek és kiderül, hogy a kertjükből mindenki eltűnt, csak egy törpe van, akihez fordulhatnak... Sherlock Gnomes. Tovább »
Április 21., szombat 20 óra
Április 28., szombat 18 óra

Éjjeli napfény

 magyarul beszélő amerikai romantikus dráma, 2018
Szereplők: Patrick Schwarzenegger, Bella Thorne
Rendező: Scott Speer
Forgalmazó: Freeman Film

Éjjeli napfény A rendkívüli szerelmi történetben a 17 éves Katie Price extrém módon érzékeny a napfényre, nappal kényszerű szobafogságban, speciális ablakok mögé rejtőzve ábrándozik a normális életről. Éjjelente a fiatal lány átlagos tiniként éli az életét – amikor csak teheti, zenél, és a helyi állomáson gitározik az arra járóknak. Egyik este Charlie is felfigyel rá, akit Katie évek óta titokban csodál a szobája ablakából. A fiatalok pillanatok alatt egymásba szeretnek.Tovább »
Április 23., hétfő 18 óra – a Föld napja alkalmából
Április 30., hétfő 18 óra

Vad Balaton

 magyar természetfilm, 65 perc 2018
Rendező: Mosonyi Szabolcs
Forgalmazó: Pannonia Entertainment

Vad Balaton Mindenki ismeri a Balatont, a szerencsésebbeknek nyaralójuk is van a környékén, de mások is visszajárnak minden évben pihenni, fürödni, kikapcsolódni. Egyszerűen nem lehet nem szeretni ezt a vidéket. A kikapcsolódáson kívül vajon odafigyelünk-e környezetünkre? Az ottani élővilágra és a tó viselkedésére, a természeti jelenségekre? A Vad Balaton segít nekünk megérteni, hogyan zajlik a tó változatos élete. Tovább »

Jelmagyarázat

Archívum

2018. február

2018. január

2017. december

2017. november

2017. október

2017. szeptember

2017. augusztus

2017. július

2017. június

2017. május

2017. április

2017. március

2017. február

2017. január

2016. december

2016. november

2016. október

2016. szeptember

2016. augusztus

2016. július

2016. június

2016. május

2016. április

2016. március

2016. február

2016. január

2015. december

2015. november

2015. október

2015. szeptember

2015. augusztus

2015. július

2015. június

2015. május

2015. április

2015. március

2015. február

2015. január

2014. december

2014. november

2014. október

2014. szeptember

2014. augusztus

2014. július

2014. június

2014. május

2014. április

2014. március

2014. február

2014. január

2013. december

2013. november

2013. október

2013. szeptember

2013. augusztus

2013. július

2013. június

2013. május

 

Korábbi honlapunk, 2010-2013-as archívum »