Műsor


2017. februárFebruár 21., kedd 18 óra

Széttörve

 magyarul beszélő amerikai thriller, 118 perc, 2017
Szereplők: James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Kim Director
Rendező: M. Night Shyamalan
Forgalmazó: UIP-Duna Film

Széttörve Noha Kevin már 23 személyiséget tárt fel pszichiáterének, Dr. Fletchernek, még van egy rejtett személyisége, amely felbukkan, és dominálja a többit. Miután elrabol három tinédzser lányt, köztük az önfejű és eszes Caseyt, Kevinben kitör a harc a túlélésért a többi személyiségével – és a körülötte lévőkkel –, miközben elkezdnek leomlani benne a különböző énjeit elválasztó falak...Tovább »
Február 21., kedd 20 óra

Oroszlán

 feliratos ausztrál-angol-amerikai filmdráma, 118 perc, 2016
Szereplők: Dev Patel, Rooney Mara, David Wenham, Nicole Kidman
Rendező: Garth Davis
Forgalmazó: Fórum Hungary

Oroszlán Az ötéves Saroo egyszer csak arra ébred, hogy rossz vonattal utazik egyes egyedül, egyre távolabb észak-indiai otthonától. A megrettent és megzavarodott kisfiú másfél ezer kilométerre vetődik el, a nyüzsgő és átláthatatlan Kalkuttába. Valahogy sikerül boldogulnia az utcákon, mígnem egy árvaházban köt ki. Felnőve, csupán maroknyi emlékkel és egy Google Earth nevű új technológiával Saroo korunk legnagyobb és legképtelenebb kutatásába kezd elveszett családja után.Tovább »
Február 23., csütörtök 18 óra

Holdfény

 feliratos amerikai dráma, 111 perc, 2016
Szereplők: Mahershala Ali, Naomie Harris, Trevante Rhodes
Rendező: Barry Jenkins
Forgalmazó: Vertigo Média

Holdfény Little, Chiron és Black. Három név, melyek ugyanazon embernek három különböző életszakaszát jelölik meg, végigkísérve jellem- és személyiségfejlődésének legfontosabb részeit. Vajon melyek azok az események, amelyek a legnagyobb hatással vannak életünkre? Kik befolyásolják leginkább a jellemünket? Ezekre az univerzális kérdésekre próbál választ találni Barry Jenkins lírai filmje. A Holdfény időtlen történet az emberi kapcsolatokról és önmagunk megismeréséről.Tovább »
Február 23., csütörtök 20 óra
Február 24., péntek 18 óra

Tékasztorik

 magyar vígjáték, 100 perc, 2016
Szereplők: Bihari Viktória, Csuja Imre, Görbe Nóra
Rendező: Martin Csaba, Czupi Kála
Forgalmazó: Anjou Lafayette

Tékasztorik Bihari Viktória „Tékasztorik” című, Goldenblog-díjas blogja alapján készülő vígjáték/romkom, amelyben Viku próbálja megtalálni élete (nagy) egyik szerelmét. A vicces, társadalmi tükröt is mutató, közösségi finanszírozásban készült film gerincét a blogon olvasható humoros történetek adják.Tovább »
Február 24., péntek 20 óra
Február 25., szombat 20.15 óra

A sötét ötven árnyalata

 magyarul beszélő amerikai romantikus dráma, 119 perc, 2017
Szereplők: Dakota Johnson, Jamie Dornan, Kim Basinger
Rendező: James Foley
Forgalmazó: UIP-Duna Film

A sötét ötven árnyalata Amikor a megsebzett Christian megpróbálja visszacsábítani az óvatos Anát az életébe, ő új megállapodást akar, mielőtt adna még egy esélyt a férfinak. Miközben megpróbálják újra felépíteni a bizalmat egymás iránt, baljós alakok bukkannak elő Christian múltjából, és elkezdik bekeríteni a párt, hogy szétzúzzák a közös jövővel kapcsolatos reményeiket...Tovább »
Február 25., szombat 16 óra

Csak még egyszer előre!

 magyar háborús film, 120 perc, 2016
Szereplők: Matus György, Tűzkő Sándor, Barbély Gábor
Rendező: Burján Zsigmond

Csak még egyszer előre! Burján Zsigmond filmje a Magyar Királyi 17-es Honvéd Gyalogezred katonáinak történet dolgozza fel, emléket állítva az I. világháborúban harcoló magyaroknak.Tovább »
Február 25., szombat 18 óra – feliratosan

Kaliforniai álom

 magyarul beszélő amerikai romantikus film, 126 perc, 2016
Szereplők: Ryan Gosling, Emma Stone, J.K. Simmons
Rendező: Damien Chazelle
Forgalmazó: Freeman Film

Kaliforniai álom Mia, a feltörekvő, fiatal színésznő és Sebastian, a szépreményű jazz-zongorista a Csillagok Városában, Los Angelesben keresi az álmait. Mia meghallgatásról meghallgatásra jár, és csak arra vágyik, hogy végre ne szakítsák félbe, Sebastian pedig szenvedélyesen küzd azért, hogy a klasszikus jazzt újra divatba hozza. Távlati terveikben a hollywoodi karrier, illetve egy saját zenés klub megalapítása szerepel – ekkor botlanak egymásba egy zsúfolt autópálya kellős közepén.Tovább »
Február 27. – március 4.

3. Magyar Filmhét


3_magyar_filmhet_feat A Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Média­ta­ná­csa támogatásával a Magyar Filmakadémia 2017. február 27. és március 5. között rendezi meg a 3. Magyar Filmhetet, amelynek programja idén 10 vidéki nagyvárosban, köztük Székesfehérváron, a Barátság moziban is látható február 27-től március 4-ig. A filmhetet a Berlinale fődíjas filmje, Enyedi Ildikó Testről és Lélekről című alkotása nyitja február 26-án, vasárnap.Tovább »
Február 26., vasárnap 19 óra
Március 9-én közönségtalálkozó a Barátság moziban!

Testről és lélekről

 magyar játékfilm, 116 perc, 2017
Szereplők: Borbély Alexandra, Morcsányi Géza
Rendező: Enyedi Ildikó
Forgalmazó: Mozinet

Testről és lélekről Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. Örülnél neki? Vagy megijednél? Esetleg romantikusnak találnád? De mi van, ha te cseppet sem vagy romantikus alkat? Hogy nézel egy-egy gyengéd álom után másnap, éberen ennek az idegen embernek szemébe?Tovább »
Február 27., hétfő 18 óra

A fekete bojtár

 tévéfilm, 85’
Szereplők: Adorjáni Bálint, Bánovits Vivianne, Szirtes Ági, Szarvas József, Tóth Ildikó, Koncz Gábor, Nagy Mari, Oszter Sándor, Székely B. Miklós, Reviczky Gábor, Nyakó Júlia
Rendező: Vitézy László

A fekete bojtár Sinka István, akit az alföldi tanyavilágban csak Fekete bojtárként ismernek, egy rendes, becsületes legény. Kitűnik társai közül műveltségével és olvasottságával. Szerelmével, Piroskával boldogan tervezgetik életüket, amikor váratlan tragédia történik. Izgalmas történet az igazságról, becsületről, kitartástól, a szerelem és a költészet erejéről. Sinka István Fekete bojtár vallomásai és Móricz Zsigmond Barbárok című novellája alapján.Tovább »
Február 27., hétfő 20 óra

Gondolj rám

 magyar játékfilm, 103 perc, 2014
Szereplők: Kern András, Eszenyi Enikő, Majsai-Nyilas Tünde
Rendező: Kern András
Forgalmazó: A Company Hungary Kft.

Gondolj rám Dr. Borlainak rutinfeladat, hogy bizonyos betegeivel közölje valamelyes tapintattal azt a rossz hírt, hogy immár csupán megszámlálható mennyiségű napjuk maradt. Egy szép – vagy inkább csúnya – napon kollégája ővele közli a rossz hírt. A mintaférj, a legszeretőbb apa, a legkedveltebb orvos ekkor ördögi tervet eszel ki: szépen magára haragítja a szeretteit, a gyerekeit, a feleségét, az anyját, hogy majd ne okozzon fájdalmat nekik, amikor el kell veszíteniük. Tovább »
Február 28., kedd 18 óra

Tiszta szívvel

 magyar akció-vígjáték, 101 perc, 2015
Szereplők: Fekete Ádám, Thuróczy Szabolcs, Balsai Mónika
Rendező: Till Attila
Forgalmazó: A Company Hungary Kft.

Tiszta szívvel Akció-vígjáték egy kerekesszékes bandáról, ahol két mozgássérült fiatal közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal. Így a maffia szolgálatába állnak. Sok vesztenivalójuk nincs a szereplőknek, bár ebben a kalandban semmi nem az, aminek látszik. Nincs határ fantázia és valóság között, miközben hőseink egyik tűzpárbajból vetődnek a másikba, megismerjük a kerekesszékben töltött mindennapok kihívásait. Ezentúl még azt is átélhetjük, hogyan bocsát meg az apjának egy elhagyott fiú.Tovább »
Február 28., kedd 20 óra

Halj már meg!

 magyar vígjáték, 104 perc, 2016
Szereplők: Kováts Adél, Ónodi Eszter, Csákányi Eszter, Hegedűs D. Géza, Cserhalmi György
Rendező: Kamondi Zoltán
Forgalmazó: Big Bang Media

Halj már meg! A mozdonyvezető hirtelen halálát követően felesége és szeretője egyre több kétes alakkal kénytelen megismerkedni annak a férfinek a múltjából, akit mindketten szerettek és azt hitték, ismernek. Mindenki keres rajtuk valamit, és hamar kiderül: a jövedelmező kettős élet kellemetlen mellékhatásai igen károsak lehetnek a mindkettőjük egészségére. A két nő – dacolva az életveszéllyel – minden áron a végére jár, hogy közös szerelmük titkait kiderítse.Tovább »

2017. márciusMárcius 1., szerda, 17 óra

Dokumentumfilm-blokk


Soul Exodus 17.00 Herminamező árnyai (r.: Zsigmond Dezső) 50’ (12) • 17.50 Kocsis – Intim megvilágításban (r.: Surányi András) 50’ • 18.40 Magyar korridor (r.: Jamrik Levente) 50’ (12) • 19.30 Nemzetidegenek (r: László Gábor) 32’ (12) • 20.00 Soul Exodus (r.: Bereczki Csaba) 93’ (12)Tovább »
Március 2., csütörtök 17 óra

Tranzitidő

 tévéfilm, 61’
Szereplők: Trill Zsolt, Kerekes Vica, Dér Zsolt, Major Melinda
Rendező: Almási Réka

Tranzitidő Szerelmespár találkára megy egy magányosan álló hétvégi házba. Szeretkezés után a középkorú férfi rosszul lesz, a fiatal nő segítségért siet. Nem ő tér azonban vissza, hanem a halál közeli élményekből ismert Segítő, aki ráveszi, hogy nézzen szembe a múltjával. A férfi rádöbben, súlyos hibákat követett el, vezekelni próbál, ám a történet itt nem várt fordulatot vesz…Tovább »
Március 2., csütörtök 18.15 óra

Hurok

 magyar thriller, 95 perc, 2016
Szereplők: Száraz Dénes, Martinovics Dorina, Anger Zsolt
Rendező: Madarász Isti
Forgalmazó: Fórum Hungary

Hurok Az illegális gyógyszerkészítmények csempészésével foglalkozó Ádám szorult helyzetében hoz egy rossz döntést, ami nem várt, tragikus események láncolatát indítja el és ennek áldozatául esik terhes barátnője is. Azonban mikor már minden veszni látszik, váratlanul új esélyt kap, hogy helyrehozza maga körül a dolgokat. Aztán még egyet. És még egyet... Tovább »
Március 2., csütörtök 20 óra

Kút

 magyar játékfilm, 97 perc, 2016
Szereplők: Jankovics Péter, Tzafetas Roland, Kovács Zsolt
Rendező: Gigor Attila
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Kút Valahol az osztrák határ közelében a semmi közepén áll egy benzinkút. A környéken nincs élet, ami épp kapóra jön egy vállalkozónak, aki lányok svájci futtatásából él és a tranzitmegállóban nem hívja fel a lányokra a figyelmet… A legújabb fuvar azonban lerobban a benzinkúton és a Svájcba tartó lányok sofőrjeikkel napokra ott ragadnak. Az érzelmek mellett jól őrzött titkok is a felszínre törnek.Tovább »
Március 3., péntek 16.30 óra

#Sohavégetnemérős

 magyar játékfilm, 92’
Szereplők: Karácsony Tamás „Fluor”, Csöndör László (Diaz), Ötvös András, Trecskó Zsófia, Hartai Petra, Orosz Ákos, Mészáros Blanka, Sztarenki Dóra, Dékány Barnabás, Lábodi Ádám, Roszik Fruzsina, Lukács Dániel, Tóth János Gergely, Molnár Nikolett, Zsigmond Emőke, Molnár Gusztáv
Rendező: Tiszeker Dániel

#Sohavégetnemérős A film hat jókedvű történetet mutat be a mai tizen- és huszonévesek világából. Szerelem, kalandos barangolások, emlékezetes bulik, meghatározó élmények váltják egymást. A főszerepeket fiatal színészek játsszák, de a vidám sztorikban, a váratlan és meglepő helyzetekben fel-feltűnik a Wellhello két főhőse, Fluor és Diaz, valamint a zenekar is. Tovább »
Március 3., péntek 18.15 óra

Memo

 tévéfilm, 88’
Szereplők: Lengyel Tamás, Molnár Áron, Haumann Péter, Holecskó Orsolya, Osváth Judit, Seress Zoltán, Csákányi Eszter, Gábor Sára, Nádas Gábor Dávid, Szorcsik Kriszta, Kertész Janka
Rendező: Tasnádi István

Memo Egy ambiciózus pszichiáter egy különös és ritka mentális jelenség, a hipermnézia jellemzőit kutatja, nem utolsósorban azért, hogy segítsen emlékezetvesztéssel küzdő édesapján. Mikor a pszichiátriai intézetben rábukkan egy hipermnéziás ápoltra, vizsgálni kezdi a férfit. Kiderül, hogy olyan erős nyugtatókkal kezelik, ami hosszú távon teljes szellemi leépülést okoz, ezért a saját felelősségére kihozza az elmegyógyintézetből, hogy tanulmányozza.Tovább »
Március 3., péntek 20 óra

Jutalomjáték

 magyarul beszélő magyar-angol vígjáték, 2016
Szereplők: Brian Cox, Coco König, Anna Chancellor
Rendező: Edelényi János
Forgalmazó: A Company Hungary Kft.

Jutalomjáték Sir Michael Gifford színészlegenda lehetetlen alak: mindenkivel goromba, folyamatosan káromkodik, kiszámíthatatlan, amióta pedig gyógyíthatatlan beteg, még elviselhetetlenebb. Gondozók sorát űzte már el maga mellől, és most újabb áldozata érkezik, az Angliába települt fiatal magyar színésznő, Dorottya. A lány titkon abban reménykedik, hogy Sir Michael a szárnyai alá veszi, tanulhatja tőle a mesterséget, ám az idős színész vele is nyers és bárdolatlan.Tovább »
Március 4., szombat 16 óra

Animációsfilm-blokk


_love2_feat LOVE (r.: Bucsi Réka) 15’ • Az égigérő fa – A küszöb (r.: Hermán Árpád, Kovács Márton, Nagy Márton) 13’ • Cigánymesék: Káló, a cigánylegény (r.: Horváth Mária) 5’ • Egy kupac kufli – Sose együnk gombát reggelire (r.: Pálfi Szabolcs) 7’ • Luther Márton élete: Úton az Úr felé (r.: Richly Zsolt) 13’Tovább »
Március 4., szombat 17 óra

Kisjátékfilm-blokk


Mindenki Enyhén sós (r.: Nagy Zoltán) 24’ • Fizetős nap (r.: Bernáth Szilárd) 22’ • Mindenki (r.: Deák Kristóf) 25’ • Semmi bogár (r.: Visky Ábel) 8’ • Uchebnik (r.: Csicskár Dávid) 19’Tovább »
Március 4., 18.45

Szürke senkik

 tévéfilm, 64 perc
Szereplők: Kovács József, Trill Zsolt, Keszég László, Björn Freiberg, Molnár Levente
Rendező: Kovács István

Szürke senkik Első világháborús történet egy magyar-osztrák-román felderítőcsapatról, amely öngyilkos küldetésben, ellenséges vonalak mögött kísérel meg megsemmisíteni egy korabeli olasz kommunikációs központot.Tovább »
Március 4., szombat 20 óra

A martfűi rém

 magyar thriller, 2016
Szereplők: Hajduk Károly, Balsai Mónika, Jászberényi Gábor, Anger Zsolt
Rendező: Sopsits Árpád
Forgalmazó: Big Bang Media

A martfűi rém Halálra ítéltek egy férfit egy fiatal nő brutális meggyilkolásáért Martfűn, 1957-ben. Hét évvel később azonban ismét egymást követik a megrázó halálesetek. A forradalom utáni politikai tébolyban nehéz megtalálni az összefüggéseket és újra felvenni a nyomozás fonalát. Egy országban, ahol nem léteznek sorozatgyilkosok, egyre több az áldozat. A kirendelt fiatal ügyésznek minden kitartására szükség lesz, ha le akarja leplezni a rettegő kisváros kíméletlen ragadozóját.Tovább »

Jelmagyarázat

Archívum

2017. január

2016. december

2016. november

2016. október

2016. szeptember

2016. augusztus

2016. július

2016. június

2016. május

2016. április

2016. március

2016. február

2016. január

2015. december

2015. november

2015. október

2015. szeptember

2015. augusztus

2015. július

2015. június

2015. május

2015. április

2015. március

2015. február

2015. január

2014. december

2014. november

2014. október

2014. szeptember

2014. augusztus

2014. július

2014. június

2014. május

2014. április

2014. március

2014. február

2014. január

2013. december

2013. november

2013. október

2013. szeptember

2013. augusztus

2013. július

2013. június

2013. május

 

Korábbi honlapunk, 2010-2013-as archívum »