Műsor


2018. februárFebruár 24., szombat 16 óra
Március 24., szombat 16 óra

Tad, az utolsó felfedező

 magyarul beszélő spanyol animációs kalandfilm, 85 perc, 2017
Rendező: Enrique Gato, David Alonso
Forgalmazó: UIP-Duna Film

Tad, az utolsó felfedező Tad Las Vegasba utazik, hogy megtekintse Sara Lavroff régésznő bemutatóját a legújabb felfedezéséről, és ez nem más, mint a papirusz, mely igazolja, hogy létezik a nyaklánc, amely a legendás Midász királyé volt, akinek az érintésétől minden arannyá változott. Ám egy gonosz gazdag ember elrabolja a régésznőt, hogy megszerezze a talizmánt, és így végtelen gazdagságra tegyen szert.Tovább »
Február 24., szombat 18 óra
Március 3., szombat 18 óra
Március 6., kedd 20 óra
Március 9., péntek 18 óra

Valami Amerika 3.

 magyar vígjáték, 103 perc, 2018
Szereplők: Hujber Ferenc, Pindroch Csaba, Szabó Győző
Rendező: Herendi Gábor
Forgalmazó: Vertigo Media Kft.

Valami Amerika 3. Tamás, Ákos és András, a balek testvérek minden eddiginél lehetetlenebb helyzetbe kerülnek a szélhámos Alexnek köszönhetően. A körülményeket bonyolítja a rendőrség és a két rivális maffiabanda, Baláék és Toniék is. Egy rejtélyes, milliókat érő, lopott bélyegért indul hajsza, amelynek tétje a fiúk sorsa. Eszter és Timi is beleveti magát a nyomozásba, mindenki versenyt fut az idővel.Tovább »
Február 24., szombat 20 óra

Eszeveszett esküvő

 francia vígjáték, 117 perc, 2017
Szereplők: Jean-Pierre Bacri, Sam Karmann
Rendező: Olivier Nakache, Eric Toledano
Forgalmazó: Mozinet

Eszeveszett  esküvő Max, a nagy rutinnal bíró rendezvényszervező hiába vezényelte már le grandiózus események százait, arra még ő sincs felkészülve, ami a XVII. századi francia kastélyban és annak parkjában történik. Óriási stábjával jó előre megtervez mindent, hiszen a kastély és a park minden szegletében tökéletes ünnepi hangulatnak kell uralkodnia, néhány apró baki után viszont kártyavárként kezd összedőlni az este.Tovább »
Február 26., hétfő 18 óra

Aurora Borealis – Északi fény

 magyar dráma, 104 perc, 2017
Szereplők: Törőcsik Mari, Törőcsik Franciska, Tóth Ildikó, Cserhalmi György
Rendező: Mészáros Márta
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Aurora Borealis – Északi fény A két idősíkon futó, fordulatokban gazdag családtörténet anya és lánya kapcsolatának mélységeit boncolgatja. A Bécsben élő sikeres ügyvéd, Olga idős anyja, Mária váratlanul kómába esik. Amíg Mária élet és halál közt lebeg, Olga egy mélyen elhallgatott titokra bukkan. Az egyre szenvedélyesebb kutatás az ’50-es évek háború utáni Európájába vezeti vissza, ahol útja végén ő maga áll: egy olyan ember, akit korábban nem ismert.Tovább »
Február 26., hétfő 20 óra

A vendégek

 feliratos angol fekete komédia, 71 perc, 2017
Szereplők: Kristin Scott Thomas, Patricia Clarkson
Rendező: Sally Potter
Forgalmazó: Cirko Film

A vendégek Az elegáns londoni házban baráti társaság gyűlik össze, hogy ünnepeljen: Janetet, a háziasszonyt pár órája választották meg a brit árnyékkormány miniszterévé. Úgy tűnik azonban, hogy ma szinte minden jelenlevőnek van valami szenzációs bejelenteni valója, és a vendégek egyre kevésbé figyelnek Janet példa nélküli sikerére. Rejtélyes telefonhívások érkeznek, az egyik várva várt vendég távol marad, és egyszer csak előkerül egy pisztoly is...Tovább »
Február 27., kedd 18 óra
Március 2., péntek 18 óra
Március 4., vasárnap 15 óra
Március 8., csütörtök 18 óra
Március 12., hétfő 18 óra
Március 19., hétfő 18 óra
Március 23., péntek 20.15 óra

Testről és lélekről

 magyar játékfilm, 116 perc, 2017
Szereplők: Borbély Alexandra, Morcsányi Géza
Rendező: Enyedi Ildikó
Forgalmazó: Mozinet

Testről és lélekről Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. Örülnél neki? Vagy megijednél? Esetleg romantikusnak találnád? De mi van, ha te cseppet sem vagy romantikus alkat? Hogy nézel egy-egy gyengéd álom után másnap, éberen ennek az idegen embernek szemébe?Tovább »
Február 27., kedd 20 óra
Március 23., péntek 18 óra
Március 27., kedd 20 óra

A Viszkis

 magyar akciófilm, 126 perc, 2017
Szereplők: Szalay Bence, Mófa Piroska, Schneider Zoltán
Rendező: Antal Nimród
Forgalmazó: InterCom

A viszkis Ambrus Attila félárván nő fel, zűrös kamaszkort és javítóintézeti éveket hagy maga mögött, amikor Erdélyből kalandos körülmények között Magyarországra szökik. De az új élet nehezebbnek bizonyul, mint a régi. Egy hokicsapat kapusa és szertárosa lesz, de továbbra sincs pénze, se barátnője... míg rá nem jön, miben jó igazán. Vakmerő, gyors és alapos. Egymás után fosztja ki a postákat, bankokat, utazási irodákat. Tovább »

2018. márciusMárcius 1., csütörtök 18 óra
Március 5., hétfő 18 óra
Március 9., péntek 20 óra

Kincsem

 magyar történelmi kalandfilm, 121 perc, 2017
Szereplők: Nagy Ervin, Petrik Andrea, Kovács Lehel
Rendező: Herendi Gábor
Forgalmazó: Fórum Hungary

Kincsem Blaskovich Ernő mindenét elvesztette a szabadságharc után. Céltalan, kicsapongó életet él, amikor egy nap megjelenik élete nagy lehetősége, Kincsem, a csodaló, akivel sikert sikerre halmoz az európai lóversenypályákon. Ezzel a sors tálcán kínálja neki az elégtételt, hogy nemes küzdelemben győzze le ősi ellenségét, von Oettingen bárót. Egyre durvuló rivalizálásukat azonban bonyolítja, hogy Ernő menthetetlenül beleszeret Klara von Oettingenbe, apja gyilkosának lányába. Tovább »
Március 1., csütörtök 20 óra
Március 8., csütörtök 20 óra

Madame

 magyarul beszélő francia vígjáték, 91 perc, 2017
Szereplők: Toni Collette, Harvey Keitel, Stanislas Merhar
Rendező: Amanda Sthers
Forgalmazó: ADS Service Kft.

_madame03_feat Anne and Bob, bízva abban, hogy így talán új színt vihetnek megfásult házasságukba, a romantikus Párizs egy mesés kastélyába költözik. Miközben az első nagyszabású, fényűző vacsorát tervezik, a ház úrnője észreveszi, hogy mindössze tizenhárom teríték van az asztalon, ez pedig rossz ómen. Éppen ezért megkéri a szobalányt, Mariát, hogy erre az estére változzon át egy tehetős spanyol úrnővé, és igyekezzen jó benyomást tenni a többi vendégre.Tovább »
Március 2., péntek 20 óra
Március 3., szombat 20 óra
Március 4., vasárnap 13 óra
Március 6., kedd 18 óra
Március 19., hétfő 20 óra
Március 26., hétfő 20 óra
Március 31., szombat 20 óra

A legsötétebb óra

 magyarul beszélő történelmi dráma, 2018, 125 perc
Szereplők: Gary Oldman, Kristin Scott Thomas
Rendező: Joe Wright
Forgalmazó: UIP-Duna Film

A legsötétebb óra Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszter­elnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeg­ha­tá­ro­zóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Német­or­szág­gal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett.Tovább »
Március 3., szombat 16 óra
Március 10., szombat 16 óra
Március 31., szombat 16 óra

Ferdinand

 magyarul beszélő amerikai animációs vígjáték, 108 perc, 2017
Rendező: Carlos Saldanha
Forgalmazó: Fórum Hungary Kft.

Ferdinand Mi dolga a világon egy bikának? Viadalokon való részvétel. És mire vágyik minden igazi bika? Természetesen arra, hogy végre a stadion közepén állhasson, a fűrészport kapargathassa, és megmutathassa, hogy ő az igazi, a legyőzhetetlen bajnok. Kivéve Ferdinándot. Ő nem ilyen bika. Nem érdekli a viadal, és nem akar senkit legyőzni. Ő a virágokat, a békességet és a végtelen mezőt szereti. Nem lesz könnyű dolga, míg meggyőzi a világot, hogy egyszer egy ilyen bikára is szükség lehet...Tovább »
Március 4., vasárnap 11 óra

A víz érintése

 amerikai dráma, 123 perc, 2017
Szereplők: Sally Hawkins, Michael Shannon
Rendező: Guillermo Del Toro
Forgalmazó: Fórum Hungary

A víz érintése Az Oscar-díjra jelölt Gullermo del Toro új filmje, A víz érintése a hidegháborús Amerikában, 1962 tájékán játszódó szokatlan tündérmese. A szigorúan őrzött kormányzati létesítményben takarítónőként dolgozó, magányos Elisa a külvilágtól elzárva él. Élete gyökeresen megváltozik, mikor munkatársnőjével felfedeznek egy titkos kísérletet és annak alanyát, egy különös, kétéltű lényt. Tovább »
Március 4., vasárnap 17 óra

Én, Tonya

 feliratos amerikai fekete komédia, 119 perc, 2017
Szereplők: Margot Robbie, Bobby Cannavale
Rendező: Craig Gillespie
Forgalmazó: Vertigo Media Kft.

Én, Tonya Tonya Harding bulvártörténete a kilencvenes évek amerikai médiaeseményeinek egyik legnagyobb port kavart sztorija volt. A tehetséges fiatal műkorcsolyázó karrierje ragyogóan ívelt felfelé, amelyben a sportoló elszántsága mellett elvitathatatlan része volt a nem éppen finomkodó nevelési és edzői módszereket alkalmazó szabad szájú anyjának. Aztán Tonya egy nap megismerkedett egy férfival, s az élete innentől meredeken más irányt vett. Tovább »
Március 4., vasárnap 19 óra

Három óriásplakát Ebbing határában

 feliratos amerikai-angol dráma, 115 perc, 2017
Szereplők: Frances McDormand, Woody Harrelson
Rendező: Martin McDonagh
Forgalmazó: Fórum Hungary

Három óriásplakát Ebbing határában Hónapok teltek el Mildred Hayes lányának meggyilkolása óta, ám a tettes azóta sem került elő. A nő most vakmerő lépésre szánja el magát: kibérel három óriásplakátot, melyeken provokatív üzenetet címez William Willoughby rendőrfőnöknek. Miután egy másik rendőr, az egyszerű és erőszakra hajlamos Jason Dixon is beleártja magát az ügybe, a viszony Mildred és az ebbingi hatóság közötti egyre inkább elmérgesedik.Tovább »
Március 4., vasárnap 21 óra

Lady Bird

 feliratos amerikai vígjáték, 94 perc, 2017
Szereplők: Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts
Rendező: Greta Gerwig
Forgalmazó: UIP Duna Film

Lady Bird Christine „Lady Bird” McPherson teljesen olyan, mint a szeretettől túláradó, megrögzötten makacs és határozott anyja, Marion, akivel örökös harcban áll. Marion nővér, és fáradhatatlanul dolgozik, hogy ellássa családját, miután Lady Bird apja elveszíti az állását. Az amerikai gazdaság szeszélyesen változásai közepette játszódó történet érzékeny tükröt tart a kapcsolatoknak, melyek formálnak minket, a hiteknek, melyek meghatároznak minket, és a páratlan szépségű helynek, amelyet otthonnak nevezünk. Tovább »
Március 4., vasárnap 9 óra
Március 5., hétfő 20 óra
Március 10., szombat 18 óra

Loving Vincent

 amerikai-lengyel életrajzi dráma, 95 perc, 2017
Szereplők: Douglas Booth, Robert Gulaczyk
Rendező: Dorota Kobiela, Hugh Welchman
Forgalmazó: Digital Cinema International Kft.

Loving Vincent Az animációs technikával készült film bemutatja a híres festő, Vincent van Gogh életét és rejtélyes halálát. A végeredmény szerencsére korántsem érte be ennyivel. A film 65 000 kockáinak mindegyike kézzel festett alkotás! A Van Gogh inspirálta képeket 125 festő alkotta meg, hogy az eredeti festmények megelevenedhessenek a filmvásznon. Az alkotó Dorota Kobiela és Hugh Welchman a lehető leghűebben kívánta filmvászonra vinni a művészetek egyik legkülönlegesebb figuráját. Tovább »
Március 10., szombat 20 óra
Március 13., kedd 20.15 óra
Március 16., péntek 20 óra
Március 24., szombat 18 óra
Március 30., péntek 20.15 óra

A hely

 feliratos olasz vígjáték, 113 perc, 2017
Szereplők: Valerio Mastandrea, Sabrina Ferilli, Marco Gialini
Rendező: Paolo Genovese
Forgalmazó: Cineuovo Kft.

A hely A hely című film középpontjában egy titokzatos férfi áll, akinek még a nevét sem tudjuk. Ez a férfi A hely nevű kávézóban fogadja „ügyfeleit”, és azt ígéri nekik, hogy teljesíti legfőbb vágyaikat, ha ők cserébe elvégzik a rájuk bízott, sokszor meghökkentő feladatokat. A Teljesen idegenek című film rendezőjének új filmje.Tovább »
Március 12., hétfő 20 óra
Március 13., kedd 18 óra

Szólíts a neveden!

 feliratos olasz-francia-brazil-amerikai romantikus dráma, 132 perc, 2017
Szereplők: Armie Hammer, Timothée Chalamet
Rendező: Luca Guadagnino
Forgalmazó: Intercom

Szólíts a neveden! Egy nyár Észak-Olaszországban. Elio, a 17 éves amerikai srác számára maga a paradicsom. A szüleivel együtt minden évben ugyanabban az ódon villában meg kertben tölti a vakációt, és ugyanazok a régi barátok veszik körül. Buliznak, strandolnak, zenét hallgatnak, beszélgetnek, és persze szerelemesek… Elio apja művészettörténész, aki minden évben befogadja néhány hétre egy tanítványát. Ezúttal a doktori disszertációján dolgozó Oliver érkezik, aki megzavarja a boldog harmóniát. Tovább »
Március 14., szerda 18 óra – Csajos est az érzékenyítés jegyében
Március 17., szombat 20 óra
Március 22., csütörtök 18 óra
Március 31., szombat 18 óra

Az igazi csoda

 magyarul beszélő amerikai családi film, 113 perc, 2017
Szereplők: Julia Roberts, Owen Wilson, Jacob Tremblay
Rendező: Stephen Chobsky
Forgalmazó: Freeman Film

Az igazi csoda Egy új közösségbe bekerülni mindenkinek nagy kihívás – de van, akinek még annál is nagyobb. Auggie Pullman jó fej, okos, kedves és már ötödikes, mégis most kezdi csak az iskolát. A kisfiú ugyanis arcdeformitással született, és eddig édesanyjával tanult otthon. Auggie nem hétköznapi arca alaposan felkavarja az iskolában a kedélyeket. Auggie azonban épp olyan hétköznapi dolgokra vágyik, mint a többi gyerek, és legfőképpen: barátokra. Tovább »
Március 17., szombat 16 óra

Egy kupac kufli

 magyarul beszélő családi animációs film, 71 perc, 2017
Rendező: Jurik Kristóf, Pálfi Szabolcs, M. Tóth Géza
Forgalmazó: KEDD Animációs Stúdió

Egy kupac kufli A hét kufli az Elhagyatott Rét közepén él, messze a világ zajától, egy kuflikupac lakályos üregeiben. Zödön a legzöldebb. Pofánka a legpirosabb. Titusz a legsárgább. Hilda a leglilább. Valér a legkékebb. Bélabá a legbarnább. Fityirc meg a legszürkébb, mert... Hát, mert annak is lennie kell valakinek! Van köztük bátor és félénk, ráérős és hirtelen természetű, sokbeszédű és hallgatag, okos és... Na, szóval mindegyikük más és más. Akárcsak a gyerekek (na meg persze a felnőttek).Tovább »
Március 20., kedd 18 óra
Március 24., szombat 20 óra
Március 30., péntek 18 óra

Fantomszál

 feliratos amerikai dráma, 130 perc, 2017
Szereplők: Daniel Day-Lewis, Vicky Krieps
Rendező: Paul Thomas Anderson
Forgalmazó: UIP-Duna Film

Fantomszál A háború utáni Londonban Reynold Woodcock, a híres szabó és nővére, Cyril a brit divatvilág központi figurái: ők öltöztetik a királyi családot, a filmsztárokat, az örökösnőket, a felső tízezer tagjait, az első bálozókat és a rutinos dámákat. Nők jönnek és mennek Woodcock életében, akik ihletet és társaságot biztosítanak a megrögzött agglegénynek, míg össze nem találkozik egy fiatal, magabiztos nővel, Almával, aki hamarosan az élete állandó részévé válik, mint múzsa és szerető.Tovább »
Március 20., kedd 20.15 óra
Március 29., csütörtök 18 óra

Teheráni tabuk

 osztrák–német animációs film, fárszi nyelven, magyar felirattal, 2017
Szereplők: Farhad Abadinejad, Jasmina Ali
Rendező: Ali Soozandeh
Forgalmazó: Cirko Film

Teheráni tabuk Napjaink Teheránjában járunk. Az élő szereplőket mintázó animációban négy fiatal ember sorsa rajzolódik ki egyre megdöbbentőbb részletességgel: mindannyian elkeseredetten keresik a szabadságot és boldogságot, miközben az elnyomó iszlamista társadalom tabuit feszegetik.Tovább »
Március 22., csütörtök 20 óra
Március 27., kedd 18 óra

Manifesztum

 feliratos ausztrál-német dráma, 95 perc, 2015
Szereplők: Cate Blanchett, Andrew Upton
Rendező: Julian Rosefeldt
Forgalmazó: Cirko Film

Manifesztum A Manifesztum című filmet egy múzeumi videóinstalláció 12 felvételéből állította össze a rendező, Julian Rosefeldt. A film a futurista, dadaista, szuprematista mozgalmak, a Dogma, valamint egyéb művészeti csoportok manifesztumait tolmácsolja Cate Blanchett rendkívüli alakításában. A színésznő 12 különböző személyiséggé változik a kollázsként szerkesztett alkotásban.Tovább »
Március 26., hétfő 18 óra
Március 29., csütörtök 20 óra

The Workshop

 feliratos francia dráma, 113 perc, 2017
Szereplők: Marina Fois, Matthieu Lucci
Rendező: Laurent Cantet
Forgalmazó: Cineuovo Kft.

The Workshop A történet egy Marseillehez közeli kisvárosban játszódik, amely hatalmas kikötőjének bezárása óta erősen hanyatlik, a fiatalok körében is súlyos probléma a munkanélküliség. Olivia Dejazet népszerű író létrehoz egy különös íróműhelyt, ahol egyszerre hét fiatalt próbálnak jó útra terelni. Az iparváros múltjához is kapcsolódó krimi megírására kapnak felkérést, ami a közösség életét is felbolygatja és a kiemelkedő diák, Antoine és tanára között is egyre jobban elmélyülnek az érzelmek... Tovább »

Jelmagyarázat

Archívum

2018. január

2017. december

2017. november

2017. október

2017. szeptember

2017. augusztus

2017. július

2017. június

2017. május

2017. április

2017. március

2017. február

2017. január

2016. december

2016. november

2016. október

2016. szeptember

2016. augusztus

2016. július

2016. június

2016. május

2016. április

2016. március

2016. február

2016. január

2015. december

2015. november

2015. október

2015. szeptember

2015. augusztus

2015. július

2015. június

2015. május

2015. április

2015. március

2015. február

2015. január

2014. december

2014. november

2014. október

2014. szeptember

2014. augusztus

2014. július

2014. június

2014. május

2014. április

2014. március

2014. február

2014. január

2013. december

2013. november

2013. október

2013. szeptember

2013. augusztus

2013. július

2013. június

2013. május

 

Korábbi honlapunk, 2010-2013-as archívum »