Műsor


2016. októberOktóber 27., csütörtök 18 és 20.15 óra

Inferno

 magyarul beszélő, amerikai-japán-török-magyar misztikus thriller, 2016
Szereplők: Tom Hanks, Felicity Jones, Ben Foster
Rendező: Ron Howard
Forgalmazó: InterCom

Inferno Langdon professzor felébred. A Harvard veszélyes kalandoktól sem visszariadó szimbólumkutatója számára ez kivételesen nem hétköznapi eset. Ugyanis egy firenzei kórházban van, és nem tudja, hogyan került oda. Lőtt sebbel ápolják, és azt a különös tárgyat sem tudja megmagyarázni, amit nála találnak. A prof – mint eddigi kalandjai során mindig – ismét egyszerre kénytelen menekülni és nyomozni. Tovább »
Október 28–31.

6. Mozinet Filmnapok


6. Mozinet Filmnapok a Barátságban A 6. Mozinet Filmnapok október 28–31-e között idén Cannes-ból hozza el a legfrissebb alkotásokat és a közelmúlt nagy sikereit. A válogatásban öt film hazánkban először látható: mindegyik filmben közös, hogy a világ legrangosabb filmes mustráján mutatták be őket. A Mozinet Filmnapok 4 napja alatt az országosan résztvevő 14 art moziban, köztük a Barátság moziban a filmbarátok a kortárs filmművészet legjavában merülhetnek el.Tovább »
Október 28., péntek 18 óra

A szobalány

 feliratos dél-koreai film, 144 perc, 2016
Szereplők: Jung-woo Ha, Kim Tae-ri, Min-hee Kim
Rendező: Park Chan-Wook
Forgalmazó: Mozinet

A szobalány A szobalány az 1930-¬as évek Koreájában játszódik, a japán megszállás éveiben. Egy pénzéhes szélhámos felbérel egy ifjú zsebtolvajnőt, hogy egy japán úrnő szobalányaként férkőzzön annak a bizalmába, így segítve, hogy a férfi megszerezze a nő pénzét. A különösen csavaros történetben a két gyönyörű nő erotikus fantáziái szépen lassan valóra válnak, és a szerelmi háromszög résztvevőinek választaniuk kell, ki mellé állnak az érdekektől hemzsegő harcban.Tovább »
Október 29., szombat 10 óra
A rajzfilmünnep alkalmából:

Macskafogó

 magyarul beszélő magyar-kanadai-NSZK animációs film, 96 perc, 1986
Rendező: Ternovszky Béla
Szereplők: Grabovszky hangja: Sinkó László, Mr. Fritz Teufel hangja: Benedek Miklós, Safranek hangja: Haumann Péter
Forgalmazó: KEDD Animációs Stúdió

Macskafogó Az egerek sorsa megpecsételődött. Az X bolygón a vérszomjas macskák semmibe veszik a jogot, és az egértársadalom felszámolására törekednek. De megcsillan egy reménysugár, az egerek főtudósa feltalálja a megoldást. A titkos szolgálat azonnal aktiválja legjobb ügynökét, Grabovszkyt, hogy még időben célba jusson a tervrajz.Tovább »
Október 29., szombat 16 óra
Október 30., vasárnap 16.15 óra

A vörös teknős

 japán-francia film, 80 perc, 2016
Rendező: Michael Dudok de Wit
Író: Michael Dudok de Wit, Pascale Ferran
Forgalmazó: Mozinet

A vörös teknős Hajótörött férfit mos partra a tenger. A szerencsés, ám magára hagyott túlélő felfedezi a trópusi sziget élővilágát, miközben különös kapcsolatba lép az egyik óriás teknőssel. Az élet örök körforgásáról szóló, elsősorban felnőtteket megcélzó, lenyűgöző látványvilágú mese egyszerre ötvözi az európai és japán gondolkodásmódot, miközben szívszorító módon mutatja be természet és ember egymásra utalt kapcsolatát.Tovább »
Október 29., szombat 18 óra
Október 30., vasárnap 14 óra

A sors kegyeltjei… meg a többiek

 feliratos francia-német vígjáték, 122 perc, 2016
Szereplők: Fabrice Luchini, Juliette Binoche, Valeria Bruni Tedeschi
Rendező: Bruno Dumont
Forgalmazó: Mozinet

A sors kegyeltjei..  meg a többiek A festői szépségű észak-franciaországi partoknál több turista rejtélyes módon eltűnik 1910 nyarán. A hírhedt nyomozópáros, Machin és Malfoy a Slack-öbölnél kezd nyomozni – a tenger és a Slack folyó találkozásánál, mely kizárólag dagálykor jön létre. Az Arany Pálma-díjas rendező, Bruno Dumont legújabb filmje abszurd, őrült tempójú vígjáték.Tovább »
Október 29., szombat 20 óra
Október 31., hétfő 18 óra

Olli Mäki legboldogabb napja

 fekete-fehér finn-svéd-német filmdráma, 92 perc, 2016
Szereplők: Jarkko Lahti, Eero Milonoff, Joonas Saartamo
Rendező: Juho Kuosmanen
Forgalmazó: Mozinet

Olli Mäki legboldogabb napja 1962, Finnország. A mindössze huszonöt éves európai amatőr bokszbajnok, Olli Mäki élete legnagyobb meccsére készül: a tét a világbajnoki cím elnyerése. Az egyszerű családból érkező Olli hirtelen a reflektorfényben találja magát, az egész ország őt ünnepli, és hatalmas elvárásokkal tekint a nagy mérkőzés elé. Ollit azonban nem csak a média és a közvélemény tartja nyomása alatt, de ambiciózus edzője, Elis is a végletekig hajtja. Tovább »
Október 30., vasárnap 18 óra

Az ügyfél

 feliratos iráni-francia filmdráma, 125 perc, 2016
Szereplők: Shahab Hosseini, Taraneh Alidoosti, Babak Karimi
Rendező: Asghar Farhadi
Forgalmazó: Mozinet

Az ügyfél Emad és Rana kénytelen kimenekülni, amikor a szomszédos építkezés miatt csaknem rájuk omlik lakóépületük. A házaspárnak egyik napról a másikra kell új lakhelyet találnia, így kapva-kapnak egyik barátjuk segítségén, aki egy közeli ház emeletén ajánl nekik albérletet. Az előző lakó azonban nem tűnt el nyomtalanul: az asszony nem hajlandó elvinni az otthagyott holmijait, ráadásul kiderül róla, hogy prostituáltként a lakásban fogadta az ügyfeleit. Tovább »
Október 31., hétfő 20 óra

Állva maradni

 feliratos francia filmdráma, 100 perc, 2016
Szereplők: Damien Bonnard, Christian Bouillette, Raphaël Thierry
Rendező: Alain Guiraudie
Forgalmazó: Mozinet

Állva maradni A forgatókönyvíró Leo Dél-Franciaországba utazik, hogy a farkasokat tanulmányozza. Útközben megismerkedik a szabadszellemű pásztorlánnyal, Marie-vel. Kilenc hónappal később gyerekük születik, azonban a lány otthagyja a férfit a babával és saját édesapjával a tanyán. Leo próbál megfelelni a váratlanul nyakába szakadt egyedülálló apasággal, miközben nemcsak alkotói válsággal küzd, de a környezetében és vele is rendkívül furcsa dolgok történnek.Tovább »

2016. novemberNovember 2., szerda 10 óra

A kis kedvencek titkos élete

 magyarul beszélő amerikai családi animációs film, 86 perc, 2016
Magyar hangok: Gubás Gabi, Peller Anna, Csőre Gábor

Rendező: Yarrow Cheney, Chris Renaud
Forgalmazó: UIP-Duna Film

A kis kedvencek titkos élete Max olyan kiskutya, aki nagyon imádja a gazdáját és mindig hihetetlen nagy lelkesedéssel várja a visszatértét. Egyik nap azonban egy új kedvenccel tér haza a gazdi, aminek Max nem örül, mivel az új jövevény kitúrja az eddigi megszokott életéből. Maxnek és Duke-nak azonban félre kell tenniük a személyes nézeteltéréseiket, amikor rájönnek, hogy a fehér nyúl, Snowball hadsereget épít az utcára került háziállatokból, hogy bosszút álljon minden boldog tulajdonoson és kedvenceiken.Tovább »
November 10., csütörtök 18 óra

„Te mit cipelsz magaddal?”

 Csajos est, vendégünk: dr. Szabó-Bartha Anett

Csajos est November 10-én folytatjuk a csajos estek sorozatát: ezúttal belső démonaink állnak a középpontban. 18 órától vendégünk dr. Szabó-Bartha Anett klinikai szakpszichológus és családterapeuta, a beszélgetés után a Café Society című amerikai vígjátékot vetítjük.Tovább »
November 10., csütörtök – a Csajos esten
November 11., péntek 20 óra
November 14-15., hétfő-kedd 18 óra

Café Society

 magyarul beszélő amerikai vígjáték, 96 perc, 2016
Szereplők: Kristen Stewart, Jesse Eisenberg, Steve Carell
Rendező: Woody Allen
Forgalmazó: Cinetel Kft.

Café Society Bobby egy New York-i zsidó, összetett foglalkozású család legkisebb gyermeke. Elutazik szerencsét próbálni Phil bácsikájához, akinek gyönyörű titkárnője, Veronica azonnal megragadja. Csakhogy ő titokban a házas Phil bácsi szeretője... Főhősünk New Yorkba visszatérve gengszter bátyjával megnyitja a környék egyik legmenőbb szórakozóhelyét. Ám történetük Veronicával nem ért még véget!Tovább »
November 12., szombat 18 óra, utána közönségtalálkozó
November 14–15., hétfő-kedd 20 óra

A martfűi rém

 magyar thriller, 2016
Szereplők: Hajduk Károly, Balsai Mónika, Jászberényi Gábor, Anger Zsolt
Rendező: Sopsits Árpád
Forgalmazó: Big Bang Media

A martfűi rém Halálra ítéltek egy férfit egy fiatal nő brutális meggyilkolásáért Martfűn, 1957-ben. Hét évvel később azonban ismét egymást követik a megrázó halálesetek. A forradalom utáni politikai tébolyban nehéz megtalálni az összefüggéseket és újra felvenni a nyomozás fonalát. Egy országban, ahol nem léteznek sorozatgyilkosok, egyre több az áldozat. A kirendelt fiatal ügyésznek minden kitartására szükség lesz, ha le akarja leplezni a rettegő kisváros kíméletlen ragadozóját.Tovább »

Jelmagyarázat

Archívum

2016. szeptember

2016. augusztus

2016. július

2016. június

2016. május

2016. április

2016. március

2016. február

2016. január

2015. december

2015. november

2015. október

2015. szeptember

2015. augusztus

2015. július

2015. június

2015. május

2015. április

2015. március

2015. február

2015. január

2014. december

2014. november

2014. október

2014. szeptember

2014. augusztus

2014. július

2014. június

2014. május

2014. április

2014. március

2014. február

2014. január

2013. december

2013. november

2013. október

2013. szeptember

2013. augusztus

2013. július

2013. június

2013. május

 

Korábbi honlapunk, 2010-2013-as archívum »