Műsor


2013. májusMájus 2-án, a Csajos esten, az előadás után
Május 3-4., péntek-szombat 18 óra, május 6-7., hétfő-kedd 20 óra

Camille

 feliratos francia vígjáték, 115 perc, 2012
Szereplők: Noémie Lvovsky, Samir Guesmi, Judith Chemla
Rendező: Noémie Lvovsky
Forgalmazó: ADS Service Kft.

Camille Camille és Eric még középiskolás korukban szeretnek egymásban. Az iskolát befejezve összeházasodnak és egy gyermekük is születik. Házasságuk azonban huszonöt év elteltével szétesni látszik, Eric egy fiatalabb nőért elhagyja családját. Camille kétségbeesésében egy szilveszteri buli alkalmával annyi alkoholt iszik, amitől kómába esik. A kórházban azonban már tizenhat éves önmaga ébred fel, elhunyt szülei újra életben vannak és neki újra iskolába kell járnia, ahol természetesen újra találkozik Erickel…Tovább »
Május 3-4., péntek-szombat 20 óra, május 6-7., hétfő-kedd 18 óra

Szép remények

 feliratos angol-amerikai filmdráma, 128 perc, 2012
Szereplők: Jeremy Irvine, Holiday Grainger, Ralph Fiennes
Rendező: Mikel Newell
Forgalmazó: Big Bang Media

Szép remények Az árva Pip rossz természetű nővérével és szolgalelkű sógorával nevelkedik, szegényes körülmények között. Egyszer csak lehetőséget kap, hogy a hátborzongató Miss Havisham kastélyában játszótársként "dolgozzon", ahol első látásra beleszeret a rideg szépségbe, Estellába. Egy idő elteltével szolgálataira nem tartanak többé igényt, így kovácsként dolgozik, míg fel nem cseperedik. Egy napon váratlanul hatalmas vagyont kap egy titokzatos jótevőtől, és Londonba utazik, ahol találkozik régi szerelmével. Tovább »
Május 8., szerda 18 óra, Motívum filmklub

A természet csodái 3D

 magyar természetfilm 45 perc, 2012
Rendező: Gráner József

A természet csodái 3D A film a Föld legnagyobb vízesésétől a legszárazabb sivatagán át a gejzírek, vulkánok világáig mutatja be a legizgalmasabb természet alkotta képződményeket.
Belépő: 500 FtTovább »
Május 9., csütörtök 17 óra

A természet csodái 3D

 magyar természetfilm 45 perc, 2012
Rendező: Gráner József

A természet csodái 3D A film a Föld legnagyobb vízesésétől a legszárazabb sivatagán át a gejzírek, vulkánok világáig mutatja be a legizgalmasabb természet alkotta képződményeket.
Belépő: gyerekeknek 700 Ft, felnőtteknek 900 FtTovább »
Május 9-11., csütörtök-szombat 18 óra, május 13-14., hétfő-kedd 20 óra

A király látogatása – Hyde Park on Hudson

 feliratos angol filmdráma, 94 perc, 2012
Szereplők: Bill Murray, Laura Linney, Olivia Williams
Rendező: Roger Michell
Forgalmazó: Big Bang Media

A király látogatása - Hyde Park on Hudson 1939 júniusában Franklin Delano Roosevelt ame­ri­kai elnök és felesége, Eleanor vendégül látják Anglia királyát és királynőjét otthonukban, és ezzel először kerülne sor arra, hogy egy hatal­mon lévő angol ural­kodó ellátogasson Ameri­ká­ba. A Németországgal épp küszöbön álló há­bo­rú­hoz a királyi család két­ség­be­eset­ten kér támo­ga­tást Roosevelttől. Azonban a nem­zet­közi ügyek össze­ke­vered­nek Roosevelt szemé­lyes ügyeivel – felesége, anyja és szeretői mind tesz­nek arról, hogy a királyi hétvége felejthetetlen legyen.Tovább »
A II. világháború európai befejezésének emléknapja alkalmából:
Május 9-11., csütörtök-szombat 20 óra, május 13-14., hétfő-kedd 18 óra

A sziget

 feliratos orosz filmdráma, 110 perc, 2006
Szereplők: Pyotr Mamonov, Viktor Sukkorukov, Dmitri Dyuzhev
Rendező: Pavel Lungin
Forgalmazó: Etalon Film

A sziget Egy kis északi szigeten lévő kolostorban az egyik apát, Anatolij lelkét súlyos bűn nyomja: harminc éve a nácik arra kényszerítették, hogy lelője felettesét. A férfi még harminc évvel a szörnyű események után sem képes szabadulni a bűn­tu­dat­tól, pedig közben – különleges képessé­gé­nek kö­szön­he­tően – híres gyógyító, sokak számára valóságos szent lesz. Egy nap aztán váratlan vendég érkezik a szigetre...Tovább »
Május 10-11., péntek-szombat 17 óra

Az űrkutatás története 3D

 magyar ismeretterjesztő film, 50 perc, 2012
Rendező: Gráner József

Az űrkutatás története 3D Korabeli felvételek elevenítik fel az űrkutatás hajnalát, a rakétatechnika fejlődését és a Naprendszer meghódítását. Újra élhetjük az űrkutatás legnagyszerűbb pillanatait: az első műhold fellövését, Gagarin utazását, az első Holdra lépést. Bepillanthatunk a modern űrhajósok mindennapjaiba, a Nemzetközi Űrállomás életébe, valamint látványos animációkkal felvillantja az űrkutatás jövőjét, elemzi a Mars meghódításának lehetőségét.


A filmből kedvezményes vetítéseket szervezünk iskolás csoportok részére, május 9-23. között, előzetes bejelentkezés alapján. A kedvezményes jegyár: 500 Ft

Tovább »
Május 16., csütörtök 18 óra

Guca! Trombitaverseny

 magyarul beszélő szerb-osztrák-német-bolgár vígjáték, 88 perc, 2006
Szereplők: Narko Marković, Aleksandra Manasijević, Mladen Nelević
Rendező: Dušan Milić
Forgalmazó: Anjou Lafayette

Guca! Trombitaverseny Juliana, a legnagyobb szerb trombitás, Satchmo, 16 éves lánya szerelembe esik Rómeóval, a rivális roma trombitás zenekar, a "Sandokan Tigrisei" fiatal trombitavirtuózával. Satchmo hallani sem akar kapcsolatukról, mindent megtesz, hogy elválassza a szerelmespárt. De mint Louis Armstrong nagy csodálója, megígéri: ha Rómeó jobban játszik és megveri őt a nagy trombitásversenyen, a Gucha Fesztiválon, viheti a lányát. Ezek után Rómeónak nincs más választása: meg kell próbálnia a lehetetlent. Tovább »
Május 17., péntek 18 óra

Menni menni, muszáj menni!

 A szabolcs-szatmári Parno Graszt zenekar kalandjai Indiában
magyar dokumentumfilm, 54 perc, 2009

Rendező: Silló Sándor

Menni menni, muszáj menni! Az autentikus magyar cigány együttes, a Parno Graszt, akik egész Európában ismertek örömteli zenéjükről, két hetet töltöttek a roma nép anyaföldjeként számon tartott Radzsasztánban. Két hétig vándoroltak a sivatagon át, találkoztak és együtt muzsikáltak a helyi zenészekkel, miközben próbálták felkutatni roma gyökereiket, ismerős arcokra, szokásokra, dallamokra lelni. És hogy megtalálták ezt? Az utazás végén erre is fény derül.Tovább »
Május 18., szombat 18 óra

Életek éneke

 magyar dokumentumfilm, 90 perc, 2006
Rendező: Bereczki Csaba

Életek éneke Fodor Sándor kalotaszegi prímás temetése alkalmából összegyűlnek a tradicionális népzenét játszó erdélyi cigány, magyar és román muzsikusok. A filmen keresztül a néző megismerhet húsz embert, húsz egyéni sorsot és hangot. A szereplőknek, a zenészeknek valós értelemben semmi közük egymáshoz, de a zene által többek lesznek, mint az édes testvérek, és ezt a nem mindennapi kötődést a lehető legtermészetesebben élik meg. Tovább »
Május 21., kedd 18 óra

Szívmuzsikusok

 magyar dokumentumfilm, 70 perc
Rendező: Kőszegi Edit, Szuhay Péter

A riportalanyok elbeszélései nyomán az a több évtizeden át tartó folyamat tárul fel, amelyben a cigányzenének a magyar kultúrában betöltött szerepe átalakult. A film központi helyszíne a VIII. kerületi Mátyás tér, amely nemcsak a zenészek fontos találkozóhelye volt a hatvanas-hetvenes években, hanem jelképessé is vált. A cigányzenészekből formálódó közösség tagjai életmódjukkal, érvényesülési kísérleteikkel az integrálódás és tradícióőrzés különféle módjait, sikereit, kudarcait testesítik meg.Tovább »
Május 23-25., csütörtök-szombat 18 óra, május 27-28., hétfő-kedd 20 óra

Teddy mackó

 feliratos dán-thaiföldi-angol filmdráma, 92 perc, 2012
Szereplők: Kim Kold, David Winters, Elsebeth Steentoft
Rendező: Mads Matthiesen
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Teddy mackó A 38 éves testépítő, Dennis nagyon vágyik egy kapcsolatra. Sosem volt még barátnője, s magányosan éldegélnek egy kis lakásban anyjával Koppenhága külvárosában. Amikor bácsikája egy thai lányt vesz feleségül, eldönti, ő is az egzotikus országba megy feleséget találni magának. A keresés azonban egyáltalán nem bizonyul könnyűnek, mert a férfi szerelmet keres. Dennis aztán mégis találkozik egy lánnyal, akivel elkezd kialakulni közöttük valami, ám az elszakadásról az anya hallani sem akar.Tovább »
Május 23-25., csütörtök-szombat 20 óra, május 27-28., hétfő-kedd 18 óra

Hogyan nevezzelek?

 feliratos francia-belga vígjáték, 109 perc, 2012
Szereplők: Patrick Bruel, Valérie Benguigui, Charles Berling
Rendező: Matthieu Delaporte, Alexandre de La Patelliere
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Hogyan nevezzelek? Közös vacsorára készül egy baráti társaság, amelyen egyikük elújságolja, hogy születendő gyermeke fiú lesz. A hírt kitörő örömmel fogadják a barátok, ám amikor megtudják, hogy szülei Adolfnak neveznék el, elszabadulnak az indulatok. A keresztnévadás körüli parázs vita régmúlt sérelmek és mélyen őrzött titkok sorát hozza felszínre, fergeteges helyzetkomikumokkal megajándékozva az önfeledten szórakozó nézőt. Kiderül, közel sem csak a névadás osztja meg a társaságot. Tovább »
Május 25., szombat 10 óra - Matiné a Barátság moziban

Lotte és a holdkő titka

 magyarul beszélő észt animációs film, 75 perc, 2011
Rendező: Janno Pőldma, Heiki Ernits
Forgalmazó: Anjou Lafayette

Lotte és a holdkő titka Egy este két idegen lopódzik Bigyófalvára, és egy bőröndöt keresnek, ami az idős utazóé, Klaus kutyáé. Lotte, a kiskutyalány rajtakapja őket, megrémülnek és kereket oldanak, de elejtenek egy sárga követ, amit a bőröndből vettek el. A kőből valójában három van; a másik kettő Klaus barátainál maradt, Ville-nél és Frednél. Lotte felfedezi, hogy ez nem átlagos kő: bonyolult szerkezetet rejt. Klaus és Lotte elhatározzák, hogy megkeresik a két kutyát, hátha sikerül megoldani a rejtélyt a másik két kő segítségével.Tovább »
Május 29., szerda 18 óra "NKA" bérlet

Nem élhetek muzsikaszó nélkül

 színes magyar játékfilm, 82 perc, 1979
Szereplők: Oszter Sándor, Szirtes Ági, Tolnay Klári
Rendező: Sík Ferenc

Nem élhetek muzsikaszó nélkül Az elszegényedett dzsentri, Nyiri Balázs portáján három napja folyik a névnapi vigasság. A szép és karakán Pólika meg akarja leckéztetni tékozló férjét, és hazaköltözik a bodonyi Zsani nénihez. Nyiri mindent megtesz, hogy jobb belátásra bírja a makacs menyecskét, de az nem hajlik a szép szóra, és a szerenád sem hatja meg. Nyiri Zsani néni bátyjához és haragosához, Lajos bácsihoz fordul segítségért. A két férfi a szomszéd kocsmában megállás nélkül Pólika nótáit húzatja, és a ház népe melléjük áll.
A bérletes vetítésre belépőjegy váltható a helyszínen, ára: 500 Ft Tovább »
Május 30-június 1., csütörtök-szombat 16 óra, június 3-4., hétfő-kedd 16 óra

Zambézia

 magyarul beszélő dél-afrikai animációs film, 83 perc, 2012
Rendező: Wayne Thornley
Forgalmazó: ADS Service Kft

Zambézia Kai, a tapasztalatlan, de nemes lelkű fiatal sólyom, szigorú apja tiltása ellenére elhagyja kopár sivatagi otthonát Afrikában, hogy megtalálja a nagy madárvárost, Zambéziát, és a híres "Hurrikán pilótákat". A nyüzsgő városban kalandok és új barátságok várják, noha eleinte nehéz a beilleszkedés. Időközben feltűnik a gonosz leguán, Budzo és bandája, akik veszélyt jelentenek a város lakóira. Kainak és társainak össze kell fogniuk, hogy megvédjék otthonukat az ellenséges támadóktól.
A filmből kedvezményes vetítéseket szervezünk iskolás csoportok részére, május 30 - június 14. között. A kedvezményes belépő ára: 400 FtTovább »
Május 30-június 1., csütörtök-szombat 18 óra, június 3-4., hétfő-kedd 20 óra

Egy hölgy Párizsban

 feliratos francia-belga-észt filmdráma, 94 perc, 2012
Szereplők: Jeanne Moreau, Laine Mägi, Patrick Pineau
Rendező: Ilmar Raag
Forgalmazó: Cirko Film

Egy hölgy Párizsban Anne elhagyja Észtországot, hogy egy sok éve Párizsban élő idős észt hölgy, Frida gondját viselje. Megérkezésekor kénytelen azzal szembesülni, hogy jelenléte nem kívánt. Frida, aki számára már csak Stéphane, egykori fiatal szeretője figyelme a fontos, minden elképzelhető módon igyekszik elvenni Anne kedvét. Anne a maga módján próbálja legyőzni az idős asszony ellenszenvét. Tovább »
Május 30-június 1., csütörtök-szombat 20 óra, június 3-4., hétfő-kedd 18 óra

A hallgatás szabálya

 feliratos amerikai thriller, 125 perc, 2012
Szereplők: Robert Redford, Susan Sarandon, Shia LaBeouf
Rendező: Robert Redford
Forgalmazó: ADS Service Kft

A hallgatás szabálya Sharont, az egykori Weather Underground mozgalom aktivistáját váratlanul őrizetbe veszik egy harminc évvel korábban elkövetett bank­rablásban való részvételért. Ben, ambiciózus riporter lévén kiugró lehetőséget lát a letar­tóz­t­atott nő sztorijában, így nyomozni kezd a mozgalom egykori aktivistái után. Így fedi fel Jimet, a lányát egyedül nevelő ügyvédet, akit a bankrablásban életét vesztett biztonsági őr megölésével vádolnak, ám a hatóságoknak azóta sem sikerült kézre keríteniük. Tovább »

Jelmagyarázat

Archívum

2018. február

2018. január

2017. december

2017. november

2017. október

2017. szeptember

2017. augusztus

2017. július

2017. június

2017. május

2017. április

2017. március

2017. február

2017. január

2016. december

2016. november

2016. október

2016. szeptember

2016. augusztus

2016. július

2016. június

2016. május

2016. április

2016. március

2016. február

2016. január

2015. december

2015. november

2015. október

2015. szeptember

2015. augusztus

2015. július

2015. június

2015. május

2015. április

2015. március

2015. február

2015. január

2014. december

2014. november

2014. október

2014. szeptember

2014. augusztus

2014. július

2014. június

2014. május

2014. április

2014. március

2014. február

2014. január

2013. december

2013. november

2013. október

2013. szeptember

2013. augusztus

2013. július

2013. június

2013. május

 

Korábbi honlapunk, 2010-2013-as archívum »