Műsor


2014. január



Január 2-5., csütörtök-vasárnap 18 óra, január 6-7., hétfő-kedd 20 óra

Starbuck

 magyarul beszélő kanadai vígjáték, 103 perc, 2011
Szereplők: Patrick Huard, Julie LeBreton, Antoine Bertrand
Rendező: Ken Scott
Forgalmazó: Anjou Lafayette

Starbuck A film karizmatikus főszereplője Starbuck, egy negyvenes, látszólag kötöttségek és felelősség nélkül élő férfi, aki testvéreivel egy kis québeci családi mészárszéken dolgozik. Komoly adóssága van, a barátnője pedig gyermeket vár. Ekkor elhatározza, hogy rendbe teszi az életét, de otthon egy ügyvéd várja, aki tudatja vele, hogy 533 gyerek biológiai apja, akik közül többen törvényes jogi keretek között szeretnék megtudni, hogy ki ő…Tovább »
Január 2-4., csütörtök-szombat 20 óra, január 6-8., hétfő-szerda 18 óra

Lola versus

 magyarul beszélő amerikai vígjáték, 87 perc, 2012
Szereplők: Greta Gerwig, Joel Kinnaman, Bill Pullman
Rendező: Daryl Wein
Forgalmazó: Cinetel Kft.

Lola versus Lola egy átlagos, 29 éves nő, akit épp nem átlagosan dobnak ki: Luke három héttel az esküvő előtt gondolta meg magát és hagyta faképnél a lányt. Lolából mindez felszínre hozza a közelgő harmadik X-től való félelmet. Lola ki máshoz, mint legjobb barátnőjéhez fordul segítségért, miközben a reménytelenül szerelmes Henryt, valamint szülei jobbnál jobb tanácsait is kétségbeesetten próbálja elhárítani magától.Tovább »
Január 9-11., csütörtök-szombat 20 óra, jan. 13-14., hétfő-kedd 20 óra

Az őrtorony

 feliratos török-francia-német filmdráma, 96 perc, 2012
Szereplők: Olgun Simsek, Nilay Erdonmez, Laçin Ceylan
Rendező: Pelin Esmer
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Őrtorony Egy férfi és egy nő elmenekül a külvilág elől: Nihat egy erdei tűzjelző őrtoronyban, Seher egy vidéki buszpályaudvar pincéjében talál menedéket. Nihat elvesztette feleségét és lányát egy autóbalesetben; Seher egy nem kívánt terhesség súlya alatt gyötrődik. Mindkettejüknek van egy titka, amit nem tudnak tovább magukban tartani.Tovább »
Január 15., szerda 18 óra

Interjú

 (független) magyar-francia thriller, 68 perc, 2013
Szereplők: Kovács Ágnes Magdolna, Kálmánchelyi Zoltán, Varga Gábor
Rendező: Gallai József, Elekes Gergő
Forgalmazó: Elekes Pictures

Interjú Egy álláshirdetésre jelentkező fiatal nő egy hidegvérű gyilkos első számú célpontjává válik: az állásinterjú ürügyével egy elhagyatott házhoz irányítják, ahol nemhogy iroda, de semmi sincs, kivéve két hullát. A nő hirtelen egy hajtóvadászatba csöppen, ahol ő a préda. Menekülni nehéz, mivel egy rejtélyes idegen figyeli minden lépését.
Belépő: 500 FtTovább »
 Meghívott előadó: Puzsér Róbert független értelmiségi

Puzsér Róbert Egy népszerű filmklasszikus, ahogyan eddig még nem láttuk, avagy bevezetés a filmtörténetbe – nem csak filmbarátoknak. A hazai média leghírhedtebb „meg­mon­dó­em­bere”, Puzsér Róbert élőben teszi szigorú kritikája tárgyává A mások élete című, 2006-ban forgatott német filmdrámát. Szókimondó értékítélete minden bizonnyal élénk vitákat fog kiváltani a filmbarátok körében, hiszen Puzsér Róbertnek a művészfilmekkel kapcsolatos sznobizmus éppúgy nem kenyere, mint a kritikátlan Hollywood-imádat.Tovább »
Január 17-21., péntek-kedd 18 óra

Overdose – Vágta egy álomért

 magyar dokumentumfilm, 73 perc, 2013
Szereplők: Mikóczy Zoltán, Ribárszki Sándor, Budinszki Barbara
Rendező: Ferenczi Gábor

Overdose – Vágta egy álomért Egy szlovákiai magyar acélkereskedő 2000 guinea-t fizet egy jelentéktelen külsejű csámpás csikóért, mely egy évvel később már a 200-szorosát éri, és a világ leggyorsabb lovai között emlegetik. A verhetetlen Overdose a remény szimbóluma lesz, nyomában nem várt kollektív érzelmek támadnak, és keverednek egyéni, nemzeti és üzleti érdekekkel.Tovább »
Január 17-18., péntek-szombat 20 óra., jan. 20-21., hétfő-kedd 20 óra

Don Jon

 magyarul beszélő amerikai vígjáték, 90 perc, 2013
Szereplők: Joseph Gordon-Levitt, Scarlett Johansson, Julianne Moore
Rendező: Joseph Gordon-Levitt
Forgalmazó: Big Bang Media

Don Jon Jon Martello mindent tárgyilagosan szemlél az életben: a lakását, az autóját, a családját, a nőket. A haverjai csak Don Jonnak becézik, abbéli „képessége” miatt, hogy minden hétvégén, kivétel nélkül, jut neki egy csaj a 10-es skála tetejéről. De még a legjobb menet sem hasonlítható össze számára azzal a hihetetlen boldogsággal, amit akkor érez, ha ül a gépe előtt és pornót néz. Elégedetlenségében elhatározza, hogy megkeresi a tökéletes szex kulcsát.Tovább »
Január 23., csütörtök 18 óra

A skandináv filmhét megnyitója

 Hat film az elmúlt évekből, amit a Barátság mozi nézőinek is látniuk kell

Skandinávia Az elmúlt egy-két évben készült dán, norvég és svéd alkotások, koprodukciók szerepelnek a Barátság mozi műsorán január 23-29. között. A filmhét Gyenge Zsolt filmkritikus, a skandináv filmek szakértőjének előadásával kezdődik január 23-án, csütörtökön 18 órakor, a program első filmje, az Enni, inni, meghalni című svéd filmdráma előtt. A film volt Svédország idei hivatalos Oscar-nevezése a legjobb idegen nyelvű film kategóriában.Tovább »
Január 23-25., csütörtök-szombat 18 óra

Enni, inni, meghalni

 feliratos svéd filmdráma, 104 perc, 2012
Szereplők: Nermina Lukac, Milan Dragisic, Jonathan Lampinen
Rendező: Gabriela Pichler
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Enni, inni, meghalni A fiatal Rasa kelet-európai bevándorlóként dolgozik Svédországban. A munkáját legálisan végzi egy olyan csomagolóüzemben, ahol a többség hozzá hasonlóan külföldi, és ahol összetartó a közösség, amelynek a lány harsány, de megbecsült tagja. A déli kisvárosban nem sok munkalehetőség van, a lány pedig betegeskedő apját is eltartja. Helyzetük váratlanul kilátástalanná válik, amikor a gazdasági válság miatt a gyár leépítésekre kényszerül.Tovább »
Január 24-25., péntek-szombat 20 óra

King Curling

 magyarul beszélő norvég vígjáték, 90 perc, 2011
Szereplők: Atle Antonsen, Linn Skaber, Ane Dahl Torp
Rendező: Ole Endresen
Forgalmazó: Cirko Film

King Curling Truls, az egykori curling bajnok mániákus szokásai miatt elmegyógyintézetbe kerül, de amikor megtudja, hogy egykori edzője a halálos ágyán fekszik, és csak költséges operáció mentheti meg az életét, nagy lépésre szánja el magát.... Véletlenül éppen most rendezik a pénzdíjas nemzeti körlingbajnokságot, és a kockázatot vállalva Truls újra jégre lép.Tovább »
Január 25., szombat 16 óra

Barátom, Knerten

 magyarul beszélő norvég családi film, 74 perc, 2009
Szereplők: Adrian Gronnevik Smith, Jan Gunnar Roise, Pernille Sorensen, Petrus A. Christensen
Rendező: Martin Lund, Asleik Engmark
Forgalmazó: Anjou Lafayette

Barátom, Knerten A kemény, csintalan, gyors észjárású és bátor fiú, Lillebror új helyre költözött családjával, még nem ismer senkit, és csak a gallyból épített Knerten az egyetlen – képzeletbeli – barátja. Lillebror szülei egész nap dolgoznak, a fiúnak magának kell gondoskodnia szórakozásról, ezért Knertennel tölti az idejét, és ismerkedik meg a mindennapi élet izgalmával és drámájával.Tovább »
Január 26-27., vasárnap-hétfő 18 óra

Melankólia

 magyarul beszélő dán-svéd-francia-német-olasz filmdráma, 136 perc, 2011
Szereplők: Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg, Kiefer Sutherland
Rendező: Lars von Trier
Forgalmazó: Cirko Film

Melankólia Justine és Michael nagyszabású összejövetel keretében ünneplik a házasságukat Justine nővére, Claire és annak férje, John hatalmas házában. Annak ellenére, hogy Claire mindent megtesz, ami csak az erejéből telik, az esküvői parti kudarcba fullad: felszínre törnek az elfojtott családi feszültségek, a kapcsolatok megbomlani látszanak, és elindulnak a végzetes szakadások felé. Mindeközben pedig egy Melankólia nevű kisbolygó halad egyenesen a Föld felé.Tovább »
Január 27-28., hétfő-kedd 20 óra

Babycall

 magyarul beszélő norvég-svéd-német thriller, 96 perc, 2011
Szereplők: Noomi Rapace, Vetle Qvenild Werring, Kristoffer Joner
Rendező: Pal Sletaune
Forgalmazó: Cirko Film

Babycall Anna és 8 éves kisfia Anders elmenekülnek Anders erőszakos apjától. Egy hatalmas társasház egyik lakásában húzzák meg magukat úgy, hogy senki nem tudja, hol vannak. Anna bébifont is vesz, hogy mindig biztonságban tudja Anderst, amíg a kisfiú alszik. Anna azonban furcsa zajokat hall a bébifonon keresztül.Tovább »
Január 30 - február 2., csütörtök-vasárnap 18 óra, február 3-4., hétfő-kedd 20 óra

Blue Jasmine

 feliratos amerikai vígjáték, 98 perc, 2013
Szereplők: Cate Blanchett, Alec Baldwin, Sally Hawkins
Rendező: Woody Allen
Forgalmazó: Big Bang Media

Blue Jasmine Az elegáns, New York-i társasági hölgy, Jasmine élete darabjaira hullik, a házassága is tönkremegy a vagyonos üzletemberrel, Hallal, ezért beköltözik a testvére, Ginger szerény, San Franciscó-i lakásába, amíg összeszedi magát. Jasmine labilis lelkiállapotban érkezik San Franciscóba, a feje zsong az antidepresszánsokra megivott koktéltól. Bár arisztokratikus viselkedését meg tudta őrizni, érzelmileg bizonytalan, és hétköznapi dolgokat sem tud megoldani. Tovább »
Január 30-február 1., csütörtök-szombat 20 óra, február 3-5., hétfő-szerda 18 óra

Alabama és Monroe

 feliratos belga filmdráma, 111 perc, 2012
Szereplők: Veerle Baetens, Johan Heldenbergh, Nell Cattrysse
Rendező: Felix Van Groeningen
Forgalmazó: Cirko Film

Alabama és Monroe Elise és Didier hét szenvedélyes éve vannak együtt. A férfi beszédes, romantikus ateista, a nő hallgatag, vallásos és realista. Életük tökéletes egységet alkot, boldogságban nevelik kislányukat. Mindkettőjüket hatalmas próbatétel elé állítja az élet, amikor lányuk súlyosan megbetegszik.Tovább »

Jelmagyarázat

Archívum

2018. március

2018. február

2018. január

2017. december

2017. november

2017. október

2017. szeptember

2017. augusztus

2017. július

2017. június

2017. május

2017. április

2017. március

2017. február

2017. január

2016. december

2016. november

2016. október

2016. szeptember

2016. augusztus

2016. július

2016. június

2016. május

2016. április

2016. március

2016. február

2016. január

2015. december

2015. november

2015. október

2015. szeptember

2015. augusztus

2015. július

2015. június

2015. május

2015. április

2015. március

2015. február

2015. január

2014. december

2014. november

2014. október

2014. szeptember

2014. augusztus

2014. július

2014. június

2014. május

2014. április

2014. március

2014. február

2014. január

2013. december

2013. november

2013. október

2013. szeptember

2013. augusztus

2013. július

2013. június

2013. május

 

Korábbi honlapunk, 2010-2013-as archívum »