Műsor


2014. áprilisMárcius 27-én, a Csajos esten, az előadás után
Március 28-29., péntek-szombat 18 óra, márc. 31 – ápr. 1., hétfő-kedd 20 óra

Szerelem a felhők felett

 magyarul beszélő francia romantikus film, 96 perc, 2013
Szereplők: Ludivine Sagnier, Nicolas Bedos, Jonathan Cohen, Brigitte Catillon
Rendező: Alexandre Castagnetti
Forgalmazó: MTVA

Szerelem a felhők felett Julie három éve szakított Antoine-nel, a javíthatatlan nőcsábásszal. A képzőművészként egyre sikeresebb Julie közelgő esküvőjére utazik vissza New York-ból Párizsba. A gépre felszállva a legnagyobb meglepetésére Antoine ül mellette, aki egy új állás reményében repül haza Franciaországba. A meglepetésszerű találkozást mind a két fél igen kellemetlenek ítéli meg és mindent megtesznek, hogy új helyre ülhessenek a gépen, de erre nincs lehetőség.Tovább »
Március 28-29., péntek-szombat 20 óra, márc. 31 – ápr. 1., hétfő-kedd 18 óra

Viva la libertà – Éljen a szabadság!

 feliratos olasz filmszatíra, 94 perc, 2013
Szereplők: Toni Servillo, Valerio Mastandrea, Valeria Bruni Tedeschi, Michela Cescon
Rendező: Roberto Ando
Forgalmazó: Mozinet

Éljen a szabadság! A politika őrület. De tudjuk mindannyian, hogy az őrületet és a zsenialitást csak egy hajszál választja el egymástól. Kénytelen ezzel szembesülni Andrea Bottini, az olasz ellenzék tagja is, amikor pártjának vezetője, Enrico Olivieri a választások előtt megelégeli az ellenzék folyamatos bénázását és úgy dönt, hogy mindenféle bejelentés nélkül elhagyja az országot. Bottininak nem marad más választása, mint felkeresni a pártelnök ikertestvérét, Giovannit, hogy ő játssza el a politikust. Tovább »
Április 3-4., csütörtök-péntek 18 óra, ápr. 7-8., hétfő-kedd 20 óra

Hárommal több esküvő

 magyarul beszélő spanyol romantikus vígjáték, 94 perc, 2013
Szereplők: Inma Cuesta, Martín Rivas, Quim Gutiérrez
Rendező: Javier Ruiz Caldera
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Hárommal több esküvő Ruth egyetemen dolgozik kutatóként, csupa nő kollégával, így igazi felüdülés számára, amikor gyakornoknak veszik fel mellé a jóképű Danit. Amikor három korábbi ex-e hívja meg esküvőjére, és nem tud kihátrálni a részvételektől, hirtelen ötlettől vezérelve Danit kéri fel kísérőjének. Ahogy azonban várható, valamennyi lagzi katasztrofálisan alakul – és nemcsak Ruth számára.Tovább »
Április 3-4., csütörtök-péntek 20 óra, ápr. 7-8., hétfő-kedd 18 óra

Texas hercege

 feliratos amerikai játékfilm, 94 perc, 2013
Szereplők: Paul Rudd, Emile Hirsch, Lance LeGault
Rendező: David Gordon Green
Forgalmazó: Cirko Film

Texas hercege A végtelen texasi erdőkben, egy pusztító erdőtűz után két fiatal férfi festi az utat teljes elszigeteltségben. Alvin megfontolt, komoly és felelősségteljes, Lance – Alvin barátnőjének öccse – pedig éretlen, hebehurgya és megbízhatatlan. Különbözőbbek tehát nem is lehetnének, és az összezártság – nappal együtt dolgoznak az országúton, éjjel egymás mellett alszanak a közös sátorban – sok megpróbáltatással jár. Tovább »

Shakespeare 450 Idén áprilisban ünnepeli a világ William Shakespeare születésének 450. évfordulóját. A Barátság mozi a Shakespeare's Globe színház három előadásával emlékezik meg a zseniális angol költő-drámaíróról, az egyetemes irodalomtörténet egyik legnagyobb hatású szerzőjéről. Két népszerű vígjátéka, az Ahogy tetszik és a Sok hűhó semmiért mellett a talán legismertebb művét, a Rómeó és Júliát vetítjük három áprilisi szombaton.Tovább »
Április 5., szombat 18 óra

Sok hűhó semmiért

 A londoni Shakespeare's Globe színház előadása felvételről, 160 perc, 2013
Szereplők: Eve Best, Philip Cumbus, Charles Edwards
Rendező: Jeremy Herrin

Sok hűhó semmiért Shakespeare talán legnépszerűbb komédiájában Eve Best és Charles Edwards alakítja Beatricét és Benedeket, a stratfordi költő legszúrósabb nyelvű szerelmespárját. Claudio és Hero szerelmesek, ezért semmi sem választhatja el őket. Benedek és Beatrice szerelmesek (de mivel ezt egyikük sem ismerné be), semmi sem hozhatja össze őket! Vagy mégis? A sértett herceg intrikája odáig fajul, hogy Benedek Claudióval, jó barátjával is megvív, csak hogy szerelemét bizonyítsa.Tovább »
Április 10-11., csütörtök-péntek 18 óra, ápr. 14-15., hétfő-kedd 20 óra

9 hónap letöltendő

 magyarul beszélő francia vígjáték, 82 perc, 2013
Szereplők: Albert Dupontel, Sandrine Kiberlain, Nicolas Marié
Rendező: Albert Dupontel
Forgalmazó: ADS Service Kft.

9 hónap letöltendő Ariane, a szigorú erkölcsű bírónő rájön, hogy terhes. Ráadásul az apasági teszt szerint Bob, az agresszív bűnöző az „elkövető”. Ariane semmire sem emlékszik, ezért szinte az őrületbe kergeti az eset.Tovább »
Április 10-11., csütörtök-péntek 20 óra, ápr. 14-15., hétfő-kedd 18 óra

A plebejus herceg

 feliratos olasz vígjáték, 97 perc, 2013
Szereplők: Alessandro Siani, Sarah Felberbaum, Christian De Sica
Rendező: Alessandro Siani
Forgalmazó: Cinenuovo Kft.

A plebejus herceg Letiza egy kis európai hercegség trónörököse. A hercegnő szeretne többet szerepelni az újságokban azért, hogy könnyebb legyen támogatókat szereznie karitatív tevékenységéhez. Udvari főkamarása szerint a hercegnő úgy tudna az újságok címlapjára kerülni, ha elterjedne a hír, miszerint a hercegnő szerelmes lett egy szegény, munkanélküli férfibe. A főkamarás alapos kutatómunka után meg is találja az ideális alanyt.Tovább »
Április 12., szombat 18 óra

Ahogy tetszik

 A londoni Shakespeares Globe színház előadása felvételről, 165 perc, 2009
Szereplők: Michael Benz, Jack Laskey, Philip Bird, Naomi Frederick
Rendező: Thea Sharrock

Ahogy tetszik Rozalinda, az elűzött herceg lánya egy bokszmeccsen beleszeret Orlandóba. Zsarnoki nagybátyja, aki féltékeny a lány népszerűségére, száműzi az udvarból Rozalindát. A fiúruhába öltözött hercegkisasszony unokahúgával, Céliával és az udvari bolonddal szövetkezve apja keresésére indul az ardeni erdőbe. Itt ismét találkozik Orlandóval, és férfiruhában igyekszik megtanítani a hódítás művészetére…Tovább »
Április 17-19., csütörtök-szombat 18 óra, ápr. 22., kedd 18 óra

Názáreti Mária

 feliratos német-olasz életrajzi dráma, 110 perc, 2012
Szereplők: Alissa Jung, Andreas Pietschmann, Luca Marinelli
Rendező: Giacomo Campiotti
Forgalmazó: Etalon Film

Názáreti Mária Jézus Krisztus édesanyja, a Boldogságos Szűzanya életét mutatja be ez a lélegzetelállító eredeti helyszíneken forgatott, kitűnő karakterek által gazdagított, ugyanakkor mindenki számára sokatmondó filmdráma. A jelenetek alatt átérezhető „az Úr szolgáló leánya”, Mária személyisége, Istenben élt mélységes hite és Szent Fia iránt érzett végtelen szeretete. Élete az „Íme, itt vagyok” ismétlése az angyali üdvözlettől kezdve Jézus kereszthaláláig.Tovább »
A Föld Napja alkalmából:
Április 24-25., csütörtök-péntek 18 óra, ápr. 28-29., hétfő-kedd 18 óra

Vad Szigetköz – A szárazföldi delta

 magyar természetfilm, 60 perc, 2013
Rendező: Mosonyi Szabolcs

Vad szigetköz – A szárazföldi delta Magyarország nyugati kapujánál járunk. A tájat a fejlett gazdaság képviselői uralják: autópályák, nagyvárosok, ipari parkok, szélerőművek, és az éppen húsz éve üzembe helyezett vízerőmű. Valami azonban megbújik közöttük. Egy hatalmas hordalékkúp apró, szigetszerű falvakkal, erdőkkel, vizenyős rétekkel és nádasokkal, amelyeket számtalan kisebb-nagyobb vízfolyás, folyóág övez. Az Európában egyedülálló szárazföldi deltát a hegységekből kilépő Duna hozta létre.
A filmből kedvezményes vetítéseket szervezünk iskolás csoportok részére április 23-30. között, előzetes bejelentkezés alapján. Belépő: 400 Ft/fő, a kísérő pedagógusok számára ingyenes. Tovább »
Április 24-25., csütörtök-péntek 20 óra, ápr. 28-29., hétfő-kedd 20 óra

Halálos mélység

 feliratos norvég thriller, 106 perc, 2013
Szereplők: Aksel Hennie, Wes Bentley, Stephen Lang
Rendező: Erik Skjoldbjærg
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Halálos mélység A nyolcvanas években, amikor hatalmas gáz- és olajkészletet találnak az Északi-tengerben, egy csapat amerikai és norvég mélytengeri búvár kapja az állami megbízást, hogy az 500 méter mély tengerfenékről a felszínre hozza a fekete aranyat. Ez a technika, de még a lejutás lehetősége sem áll a nyolcvanas években rendelkezésre, így féktelen hajsza indul a mélység mielőbbi meghódítására, és a mesés vagyont érő olajtartalékok elérésére. Tovább »
Április 26., szombat 16 óra

Pulykaland

 magyarul beszélő amerikai animációs vígjáték, 91 perc, 2013
Magyar hangok: Stohl András, Schnell Ádám, Nemes Takách Kata

Rendező: Jimmy Hayward
Forgalmazó: Big Bang Média

Pulykaland Egy családi farm pulykái csendes, kukoricával teli életet élnek. Csak az ebédidőre és a napozásra van gondjuk a Gazda mellett, akiről meggyőződésük, hogy egy nap eljuttatja őket a Pulyka Mennyországba. Ott van viszont Reggie, a kiváló elméjű pulyka, aki a Gazda kritizálása és a földi pulykaélet iránti csekély érdeklődése miatt száműzötté válik. Reggie élete örökre megváltozik, amikor az amerikai elnök váratlanul meglátogatja a farmot és Felmentett Pulykává avatja.
A filmből kedvezményes vetítéseket szervezünk április 22-30. között óvodás és kisiskolás csoportok részére, előzetes bejelentkezés alapján. A kedvezményes jegy ára: 400 Ft/fő, a kísérő pedagógusok számára ingyenes.Tovább »
Április 26., szombat 18 óra

Rómeó és Júlia

 A londoni Shakespeare's Globe színház előadása felvételről, 170 perc, 2014
Szereplők: Adetomiwa Edun, Ellie Kendrick, Philip Cumbus
Rendező: Dominic Dromgoole

Rómeó és Júlia A két rivalizáló család közt kialakult heves utcai verekedés előzi meg Rómeó és Júlia első találkozását. A bimbózó szerelemnek sem ez a tény, sem pedig az, hogy Júliát egy másik nemes ifjúval jegyezték el, nem állhatja útját. Elég erős-e a szerelem, hogy túlélje a két fiatal családjának viszálykodását? Immár halállal lakol, aki ismét megtöri a békét.Tovább »

Jelmagyarázat

Archívum

2018. február

2018. január

2017. december

2017. november

2017. október

2017. szeptember

2017. augusztus

2017. július

2017. június

2017. május

2017. április

2017. március

2017. február

2017. január

2016. december

2016. november

2016. október

2016. szeptember

2016. augusztus

2016. július

2016. június

2016. május

2016. április

2016. március

2016. február

2016. január

2015. december

2015. november

2015. október

2015. szeptember

2015. augusztus

2015. július

2015. június

2015. május

2015. április

2015. március

2015. február

2015. január

2014. december

2014. november

2014. október

2014. szeptember

2014. augusztus

2014. július

2014. június

2014. május

2014. április

2014. március

2014. február

2014. január

2013. december

2013. november

2013. október

2013. szeptember

2013. augusztus

2013. július

2013. június

2013. május

 

Korábbi honlapunk, 2010-2013-as archívum »