Műsor


2015. októberOktóber 3., szombat 16 óra

Minyonok

 magyarul beszélő amerikai családi animációs film, 2015
Magyar hangok: Seder Gábor, Forgács Gábor, Pápai Erika

Rendező: Pierre Coffin, Kyle Balda
Forgalmazó: UIP-Duna Film

Minyonok A minyonok története az idők kezdetétől ered. Sárga egysejtű organizmusként kezdték, és fejlődtek a korokon át, és mindig a leggrúsabb gazdákat szolgálták. Mivel ezeket a gazdákat – a T-Rextől Napóleonig – folytonosan elveszítették, most nincs kit szolgálniuk, és mély depresszióba zuhantak. Ám egy Kevin nevű minyonnak van egy terve, és Stuarttal, a lázadó tinédzserrel és Bobbal karöltve nekivágnak a világnak, hogy megkeressék azt az új gonosz főnököt, akit a fajtájuk követhet.Tovább »
Október 5., hétfő 18 óra

45 év

 feliratos angol filmdráma, 95 perc, 2015
Szereplők: Charlotte Rampling, Tom Courtenay, Dolly Wells
Rendező: Andrew Haigh
Forgalmazó: Cirko Film

45 év Kate és Geoff 45. házassági évfordulójáig már csak egy hét van hátra. Jól haladnak az előkészületek az ünnepléshez. De egy váratlan levél mindent felborít: Geoffet arról értesítik, hogy évtizedekkel ezelőtt eltűnt régi szerelmének holttestét megtalálták egy svájci gleccserbe fagyva. Az ünnepség előkészületei ezután nem maradnak feszültség nélkül.Tovább »
Október 6., kedd 19 óra

Everest 3D

 magyarul beszélő amerikai-angol dráma, 122 perc, 2015
Szereplők: Robin Wright, Keira Knightley, Jake Gyllenhaal
Rendező: Baltasar Kormákur
Forgalmazó: UIP-Duna Film

Everest 3D A filmet a világ legmagasabb csúcsának meghódítására tett egyik kísérlet során történt hihetetlen események ihlették. Az Everest két különböző expedíció elképesztő útjának krónikája. Ez a két expedíció az emberiség által tapasztalt egyik legdurvább hóviharral találja szemben magát. A hegymászók kitartását a bolygó legkönyörtelenebb elemei teszik próbára, csaknem lehetetlen akadályokkal kell megküzdeniük, és életük szenvedélye a túlélésért folytatott lélegzetelállító harccá válik.Tovább »
2015. október 8-11.

5. Mozinet Filmnapok


5_mozinet_660Tovább »
Október 8., csütörtök 19 óra

Saul fia közönségtalálkozó


Saul fia Az 5. Mozinet Filmnapok nyitónapján, október 8-án, csütörtökön az idei cannes-i filmfesztiválon négy díjjal kitüntetett Saul fia című film vetítése előtt, 19 órától Melis Lászlóval, a film zeneszerzőjével és Zányi Tamás hangmérnökkel találkozhat a közönség. A beszélgetést Pavlics Tamás, a CineStar online filmmagazin munkatársa vezeti.Tovább »
Október 9., péntek 18 óra

Kosok

 feliratos izlandi filmdráma, 93 perc, 2015
Szereplők: Sigurdur Sigurjónsson, Theodór Júlíusson, Charlotte Boving
Rendező: Grímur Hákonarson
Forgalmazó: Mozinet

Kosok Festői szépségű izlandi völgyben él a birkatenyésztő testvérpár, Gummi és Kiddi. Azonos életmódot élnek, azonos területen az ország legjobb vérvonalú, díjnyertes juhait tenyésztve, de ezek ellenére négy évtizede nem álltak szóba egymással. Amikor Kiddi birkáit végzetes betegség támadja meg, az egész völgy állattartása veszélybe kerül. Tovább »
Október 9., péntek 20 óra

A lecke

 feliratos bolgár-görög dráma, 105 perc, 2014
Szereplők: Margita Gosheva, Ivan Barnev, Ivan Savov
Rendező: Petar Valchanov, Kristina Grozeva
Forgalmazó: Mozinet

A lecke Nadezhda tanítónő egy általános iskolában, és amikor az egyik diákját meglopják az osztályteremben, nyomozásba kezd, hogy megtalálja a tettest. Megszállottja lesz a bűntény felderítésének, noha odahaza sokkal nagyobb gondjai vannak: hála adósságainak, amelyet munkanélküli, részeges férjének köszönhet, a bank éppen ki akarja dobni őket és kislányukat a házukból.Tovább »
Október 9., péntek 22 óra

Eszeveszett mesék

 magyarul beszélő argentin-spanyol film, 122 perc, 2014
Szereplők: Ricardo Darín, Leonardo Sbaraglia, Darío Grandinetti
Rendező: Damián Szifron
Forgalmazó: Mozinet

Eszeveszett mesék Olykor előfordul, hogy teljesen elveszítjük a kontrollt érzelmeink és életünk felett. A film hat rövid történetet mesél el emberekről, akiknél már elfogyott minden türelem. A vígjáték a legnagyobb hollywoodi filmeket is maga mögé utasította a bevételi listákon, és az Eszeveszett mesék lett Argentína 2015-ös Oscar-nevezettje. Az alkotás nemzetközi porondon sem panaszkodhat – eddig bárhol mutatták be, a közönség mindenhol egyetértett: semmihez sem hasonlítható filmélményt nyújt!Tovább »
Október 10., szombat 16 óra

Cowboyok

 feliratos francia dráma, 114 perc, 2015
Szereplők: François Damiens, Finnegan Oldfield, Antonia Campbell-Hughes
Rendező: Thomas Bidegain
Forgalmazó: Mozinet

Cowboyok Valahol Kelet-Franciaországban, egy óriási prérin fekvő falvacskában járunk. Alain e kisközösség meghatározó szereplője, aki az egyik este tizenhat éves lányával táncol önfeledten, miközben felesége és fia figyelik őket. Ez az utolsó alkalom, hogy együtt van a család: a lány nem sokkal később eltűnik, és Alain mindent feladva a keresésére indul. A férfi messzi helyekre jut el, kizárólag arra támaszkodva, hogy a lány egy muszlim fiúval kezdett találkozgatni az eltűnése előtt.Tovább »
Október 10., szombat 18 óra

Aferim!

 feliratos fekete-fehér román filmdráma, 108 perc, 2015
Szereplők: Teodor Corban, Cuzin Toma, Mihai Comanoiu
Rendező: Radu Jude
Forgalmazó: Mozinet

Aferim! A XIX. századi Havasalföldön játszódó történet főhőse Costandin, akit egy cigány rabszolga megtalálására bérelnek fel. A rabszolga azután szökött meg a bojár földjéről, hogy együtt hált annak feleségével, most pedig bújkál a megtorlás elől.Tovább »
Október 11., vasárnap 14 óra

Szűkölő kamaszkor

 feliratos olasz vígjáték, 86 perc, 2015
Szereplők: Matteo Creatini, Franscesca Agostini, Nicola Nocchi
Rendező: Duccio Chiarini
Forgalmazó: Mozinet

Szűkölő kamaszkor Edoardo most tizenhét éves, és ha a hormonok nem jelentenének számára elég nyomást, környezete még tovább sulykolja bele azt az érzést, hogy minden a szex körül forog. Az egyetlen nehézség a szűz fiú számára, hogy fitymaszűkülete van, amely meggátolja őt a szexuális felfedezésben.Tovább »
Október 15., csütörtök 18 óra

Vakrandi

 magyarul beszélő francia vígjáték, 90 perc, 2015
Szereplők: Mélanie Bernier, Colvis Cornillac, Lilou Fogli, Philippe Duquesne
Rendező: Colvis Cornillac
Forgalmazó: Cinetel Kft.

Vakrandi Machin egy hallgatag és embergyűlölő játéktervező, aki kizárólag a munkájának él és mindennél többre értékeli a csendet. Machine kiváló eredménnyel végzett fiatal zongoraművész, számára a zene és a hangok jelentenek mindent. Két főhősünket csak egy papírvékony fal választja el egymástól. A dolgok akkor kezdenek érdekessé válni, amikor az együttélés mellett döntenek, anélkül, hogy látnák egymást. Tovább »
Október 15., csütörtök 19.45 óra

Victoria

 feliratos német thriller, 140 perc, 2015
Szereplők: Laia Costa, Frederick Lau, Franz Rogowski
Rendező: Sebastian Schipper
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Victoria Victoria egy Berlinben dolgozó spanyol lány, aki egy techno klubban mulatozik, majd egy fiútársasághoz csapódva elindul az éjszakába. A kezdetben ártatlan ismerkedésnek induló kaland teljesen váratlanul egy bankrablásba torkollik. A film lélegzetelállító technikai bravúr: dacára annak, hogy játékideje több mint két óra, és cselekménye Berlin különböző pontjain játszódik, az egész filmet mindössze egyetlen, vágás nélküli jelenetben vették fel, s ebben az esetben valóban nincsen szó rejtett vágásról.Tovább »
Október 20., hétfő-kedd 18 óra

Legenda

 magyarul beszélő angol thriller, 131 perc, 2015
Szereplők: Tom Hardy, Emily Browning, Christopher Eccleston
Rendező: Brian Helgeland
Forgalmazó: Freeman Film

Legenda Ron és Reggie Kray mindig is elválaszthatatlanok voltak. A sármos és népszerű Reggie, aki az East End hercegeként a fényűző londoni éjszakában filmsztárokkal, és bűnözőkkel múlatja az idejét, gyerekkora óta vigyáz a kiszámíthatatlan és erőszakos Ronra. Hűségesen óvja fivérét a bajtól. Miután elintézi, hogy az elmegyógyintézetből kiengedjék őrültnek nyilvánított testvérét, már semmi nem áll az útjukba. Tovább »
Október 20., hétfő-kedd 20.15 óra

Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni

 feliratos amerikai filmdráma, 105 perc, 2015
Szereplők: Olivia Cooke, Jon Bernthal, Nick Offerman
Rendező: Alfonso Gomez-Rejon
Forgalmazó: InterCom

Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni Greg magányos, mogorva és mormotaképe van. Végzős gimnazista, de kizárólag a város szegénynegyedében lakó Earllel barátkozik: minden szabad idejüket azzal töltik, hogy klasszikus filmcímekből hülye filmcímet ferdítenek, azután a címhez saját filmet forgatnak. De egy sulibeli lánynak leukémiája van. És Greg anyja rákényszeríti a fiát, hogy menjen át beszélgetni a beteghez. A kínos helyzetből különleges, csupa vicc barátság születik.Tovább »
Október 24., szombat 20 óra

Volt egyszer egy vadnyugat

 feliratos olasz-amerikai western, 165 perc, 1968
Szereplők: Charles Bronson, Henry Fonda, Claudia Cardinale
Rendező: Sergio Leone
Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.

Volt egyszer egy vadnyugat Az egykori örömlány, Jill McBain postán keresztül megy férjhez, ám mire a vadnyugati kisvárosba érkezik, Frank és bandája legyilkolja családját. Kiderül, hogy nagyszabású telekspekuláció áll a gyilkosságok hátterében, Frank megbízója akarja fölvásárolni a környék telkeit. A nyomorék üzletember számításába azonban hiba csúszik.Tovább »
Október 27., kedd 18 óra

Fúsi

 feliratos izlandi-dán filmdráma, 90 perc, 2015
Szereplők: Gunnar Jönsson, Ilmur Kristjánsdóttir, Sigurjón Kjartansson
Rendező: Dagur Kári
Forgalmazó: Mozinet

Fúsi A 43 éves Fúsi még mindig az anyjával él. A túlsúlyos, magányos férfit nap mint nap piszkálják emiatt munkahelyén, a helyi repülőtéren, ahol csomagkezelőként dolgozik. Esténként a fő szórakozása az, hogy heavy metal számokat kér a helyi rádió kívánságműsorában, vagy második világháborús csatákat játszik el miniatűr figurákkal.Tovább »
Október 27., kedd 20 óra

Mélyütés

 feliratos amerikai dráma, 123 perc, 2015
Szereplők: : Jake Gyllenhaal, Rachel McAdams, Forest Whitaker
Rendező: Antoine Fuqua
Forgalmazó: Fórum Hungary

Mélyütés Billy Hope sikeres bokszoló, karrierje csúcsán van. Azonban amikor elveszti a feleségét egy tragikus balesetben, kislányát pedig elveszi tőle a gyámügy, súlyos és mély depresszióba zuhan. Ahhoz, hogy újra talpra tudjon állni, Tick Williams edzőhöz fordul, hogy ismét képes legyen ringbe szállni.Tovább »

Jelmagyarázat

Archívum

2018. február

2018. január

2017. december

2017. november

2017. október

2017. szeptember

2017. augusztus

2017. július

2017. június

2017. május

2017. április

2017. március

2017. február

2017. január

2016. december

2016. november

2016. október

2016. szeptember

2016. augusztus

2016. július

2016. június

2016. május

2016. április

2016. március

2016. február

2016. január

2015. december

2015. november

2015. október

2015. szeptember

2015. augusztus

2015. július

2015. június

2015. május

2015. április

2015. március

2015. február

2015. január

2014. december

2014. november

2014. október

2014. szeptember

2014. augusztus

2014. július

2014. június

2014. május

2014. április

2014. március

2014. február

2014. január

2013. december

2013. november

2013. október

2013. szeptember

2013. augusztus

2013. július

2013. június

2013. május

 

Korábbi honlapunk, 2010-2013-as archívum »