Műsor


2015. áprilisÁprilis 1., szerda 15 óra

2001: Űrodüsszeia

 feliratos amerikai sci-fi, 141 perc, 1968
Szereplők: Keir Dullea, Gary Lockwood, Leonard Rossiter
Rendező: Stanley Kubrick
Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.

2001: Űrodüsszeia Valamikor a távoli múltban, az emberiség hajnalán a különös, fekete monolittal való találkozásnak köszönhetően a majomemberek fölfedezik a tüzet és az eszközhasználatot. Évezredekkel később amerikai kutatók hasonló oszlopra bukkannak a Holdon, amely rejtélyes rádiójelet sugároz a Jupiter felé. Űrexpedíció indul útnak, hogy megvizsgálja, kinek szólhat az üzenet.Tovább »
Április 4., szombat 10 és 16 óra

Shaun, a bárány – a film

 magyarul beszélő angol-francia családi animációs film, 85 perc, 2015
Rendező: Richard Starzack, Mark Burton
Forgalmazó: Fórum Hungary

Shaun, a bárány – a film Shaun egy okos, ám rosszcsont bárány, aki a Moszatvég farmon él nyájával, a Gazda és a Bitzer nevű, jólelkű, ám tehetségtelen juhászkutya óvó tekintetétől kísérve. Bár Shaun minden erejével azon van, hogy feldobja az unalmas tanyasi napokat, egy idő után úgy dönt, izgalmasabb kalandok után néz. Persze az ilyesmivel nem árt vigyázni, mert az események hirtelen elszabadulnak.Tovább »
Április 4., szombat 18 óra

Marie története

 feliratos francia életrajzi film, 95 perc, 2014
Szereplők: Ariana Rivoire, Isabelle Carré, Gilles Treton
Rendező: Jean-Pierre Améris
Forgalmazó: Cirko Film

Marie története Franciaország, a 19. század vége. Marie Heurtin vakon és siketen született, környezetével nem tud kommunikálni. Szülei az orvosuk tanácsa ellenére sem adják be intézetbe, hanem egy zárdát keresnek fel, ahol az apácák siket nőkről gondoskodnak. Marguerette nővér, egy fiatal apáca szárnyai alá vesz Marie-t. Elnyeri a világtól elszigetelten élő lány bizalmát, és a hit és szeretet erejével megtanítja arra, hogyan fejezheti ki önmagát.Tovább »
Április 7., kedd 20.15 óra

A Föld sója

 színes, fekete-fehér, feliratos francia-olasz-brazil dokumentumfilm, 110 perc, 2014
Szereplők: Wim Wenders, Juliano Ribeiro Salgado, Hugo Barbier
Rendező: Wim Wenders, Juliano Ribeiro Salgado
Forgalmazó: CinefilCo Kft.

A Föld sója Az elmúlt negyven év során a fotográfus Sebastiao Salgado a folyton változó emberiség nyomdokain haladva utazta át a kontinenseket. Tanúja volt a közelmúlt fontosabb történelmi eseményeinek, nemzetközi konfliktusokkal, éhínséggel, elvándorlásokkal találkozott. Most érintetlen területek, vadon élő növények és állatok, grandiózus tájak felfedezésére indul.Tovább »
Április 10., péntek 20.15 óra

Vadon

 feliratos amerikai életrajzi dráma, 115 perc, 2014
Szereplők: Reese Witherspoon, Gaby Hoffmann, Laura Dern
Rendező: Jean-Marc Vallée
Forgalmazó: InterCom

Vadon Cheryl fiatal, mégis úgy érzi, mindent elveszített. Az élete összeomlóban van (és ő is mindent elkövetett, hogy tovább omoljon), de lát kiutat. Csak nagyon hosszút. Bár életében nem kirándult, egy hirtelen ötlettől vezérelve vándorútra indul. Több mint 1500 kilométert gyalogol az Egyesült Államok nyugati partvonalán. Átkel a Mojave sivatagon, megmássza a Sierra Nevadát, végiggyalogol Kalifornián és Oregonon, kibírja a havat és a forróságot.Tovább »
Április 14., kedd 20.15 óra

Rio, szeretlek!

 feliratos brazil-amerikai romantikus film, 110 perc, 2014
Szereplők: Rodrigo Santoro, Emily Mortimer, Vanessa Paradis
Rendező: Andrucha Waddington, John Turturro, Paolo Sorrentino, Carlos Saldanha, José Padilha, Fernando Meirelles, Nadine Labaki, Sang-soo Im, Stephan Elliott, Guillermo Arriaga, Vicente Amorim, César Charlone
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Rio, szeretlek! 10 rövid szerelmes történet Az Isten városa, A nagy szépség, a Robotzsaru és a Rio 1-2 animációs filmek rendezőitől. A „Szeretlek”-sorozat legújabb része az egzotikus brazil város, Rio de Janeiro antológiája. A Rio, szeretlek! a metropoliszhoz kötődő ódák, romantikus történetek gyűjteménye. Tovább »
Április 18., szombat 16 óra

Végre otthon! 3D

 magyarul beszélő amerikai családi animációs film, 86 perc, 2015
Magyar hangok: Seder Gábor, Forgács Gábor, Pápai Erika

Rendező: Tim Johnson
Forgalmazó: InterCom

_vegre_otthon_feat3d A Galaxis legidegesítőbben optimista űrlénye, akit az sem lendít ki mindent átfogó boldogságából, hogy saját népe üldözi keresztül a világűrön, a Földön bujkál. Egy mogorva, magányos és makacs kamaszlány talál rá, és bár sem a világlátásukban sem a végtagjaik számában nincs bennük semmi közös, mégis társulnak. Igaz, csak azért, mert muszáj.Tovább »
Április 18., szombat 18 óra

Keleti nyugalom – A második Marigold Hotel

 feliratos amerikai-angol vígjáték, 122 perc, 2015
Szereplők: Richard Gere, Maggie Smith, Bill Nighy, Dev Patel
Rendező: John Madden
Forgalmazó: InterCom

Keleti nyugalom – A második Marigold Hotel Egy biztos: Sonny Kapoor nem szállodaigazgatónak született, de a Marigold Hotel valahogy mégis működik – idősödő angol lakói megszerették az örök rendetlenséget és felfordulást; élvezik mindazt, ami Jaipurban annyira más, mint otthon, Angliában volt. De most Sonny házasodni készül: hamarosan elveszi élete nagy szerelmét, Sunainát.Tovább »
A Nemzeti Holokauszt Emléknap alkalmából:
Április 20., hétfő 18 óra

Ida

 fekete-fehér, feliratos lengyel-dán filmdráma, 80 perc, 2013
Szereplők: Agata Trzebuchowska, Agata Kulesza, Joanna Kulig
Rendező: Pawel Pawlikowski
Forgalmazó: Mozinet

_ida-014_feat A '60-as években egy lengyel kolostorban nevelkedik az árva novícius Ida. A fogadalomtétel előtt, az apácák tanácsára meglátogatja nénikéjét, egyetlen élő rokonát, akivel korábban soha nem találkozott. Wanda Gruz már túl van a fénykorán, de negyvenes alkoholista láncdohányosként is árad belőle a szexualitás, önpusztító életmódjához mindig talál alkalmi partnereket.Tovább »
Április 21., kedd 18 óra

Julie kisasszony

 magyarul beszélő norvég-angol filmdráma, 129 perc, 2014
Szereplők: Jessica Chastain, Colin Farrell, Samantha Morton
Rendező: Liv Ullmann
Forgalmazó: ADS Service Kft.

Julie kisasszony A gazdag gróf gyönyörű lánya kikezd apja inasával, Jeannal, aki mellesleg a szakácsné jegyese. A társadalmi és vallási szabályok tiltják, hogy gazda és szolgálója között bármiféle viszony létrejöhessen, így szükségszerűen el kell válniuk egymástól.Tovább »
Április 21., kedd 20.15 óra

A beavatott-sorozat: A lázadó

 magyarul beszélő amerikai kalandfilm, 119 perc, 2015
Szereplők: Shailene Woodley, Ansel Elgort, Kate Winslet
Rendező: Robert Schwentke
Forgalmazó: Big Bang Media

A beavatott-sorozat: A lázadó A beavatott-sorozat: A lázadó emeli a tétet: Tris szövetségeseket és válaszokat keres a futurisztikus Chicago romjai között. Négyessel együtt menekülniük kell a műveltek csoportjának hataloméhes vezetője, Jeanin elől. Az idővel versenyt futva Trisnek rá kell jönnie, hogy családja milyen titok miatt áldozta fel életét és miért próbálja meg a műveltek vezére megállítani őket mindenáron.Tovább »
A Föld napja alkalmából:
Április 22., szerda 19 óra

Lámpagyújtogatók

 magyar film, 107 perc, 2015
Szereplők: Almár Iván, Argyelán Krisztina, Ábrahám Péter, Berg Judit, Besenyei Péter, Boldogkői Zsolt, Dombóvári István, Erdei Zsolt, Fehér Gyula, Fejes Tamás, Fluor Tomi, Harcsa Veronika, Illényi Katica, Jordán Adél, Kamarás Iván, Kammerer Zoltán, Karafiáth Orsolya, Katus Attila, Kiss Tibor, Kovácsovics Fruzsina, Kozma Orsi, Kulifai Tamás, Laár András, Lackfi János, Leskovics Gábor, Lovasi András, Lubics Szilvi, Lukács László, Növényi Norbert, Pacher Tibor, Péterfy Bori, Qka MC, Rakonczay Gábor, Rátgéber László, Ricsi Pi, Sidlovics Gábor, Szakos Krisztián, Szentpéteri József, Takáts Eszter, Tari Annamária, Török Gábor, Vida Ágnes
Rendező: Dr.Százados Miklós
Forgalmazó: Anjou Lafayette

Lámpagyújtogatók Maroknyi hazai filmes csapat kapta a megbízást, hogy készítsék el az emberiség első videó alapú csillagközi üzenetét, melyet az anyagi források szűkössége miatt a nemzetközi űrügynökségeket megkerülve, egy a kilétét felfedni nem kívánó gyártó hordozórakétájával felbocsájtott űrszondával kívánnak célba juttatni.Tovább »
Április 23-28.

„MaratHun”

 Válogatás a külföldön is elismert 2014-15. évi magyar sikerfilmekből

„MaratHun” Április végén az elmúlt másfél év magyar sikerfilmjeiből válogatunk: ezeket az alkotásokat nemzetközi fesztiválokon is díjazták, és közönségünk is kedveli őket. Tovább »
Április 25., szombat 16 óra

Amazónia 3D

 magyarul beszélő francia-brazil dokumentumfilm, 83 perc, 2013
Rendező: Thierry Ragobert
Forgalmazó: Anjou Lafayette

Amazónia 3D Az Amazónia a Föld legnagyobb esőerdejének szívébe kalauzol minket, egy csodálatos családi-, természet és egyben kalandfilm, az Amazonas esőerdejének szépségéről és sokszínűségéről, erről a kivételes tájról, mely a bolygón létező leggazdagabb ökoszisztémát hozta létre. A film főszereplője egy kapucinus majomkölyök.Tovább »
Április 27., hétfő 18 óra

Szabadesés

 magyar-dél-koreai-francia játékfilm, 89 perc, 2014 - premier
Szereplők: Molnár Piroska, Tenki Réka, Nagy Zsolt
Rendező: Pálfi György
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Szabadesés A film hét lakás történetét meséli el. Egymás alatti hét emeleten elhelyezkedő lakások nem hétköznapi történeteit. A bennünk fellelhető szorongások vizuális megjelenései ezek a történetek. Akár meg is történhetnének, talán meg is történnek – csak nem szeretünk róla beszélni. . A film keretét adó zuhanás csupán ebbe a hét lakásba enged betekintést, de vannak még lakások – akár ebben a házban, akár más házakban, más városokban, más országokban is. Tovább »
Április 27., hétfő 20 óra

Utóélet

 színes magyar film, 95 perc, 2013
Szereplők: Kristóf Márton, Gálffi László, Anger Zsolt
Rendező: Zomborácz Virág
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Utóélet A mindentől szorongó Mózes képtelen megfelelni lelkész apja elvárásainak. Amikor a lelkész váratlanul szívrohamot kap és meghal, Mózes szinte megkönnyebbül: megszűnt a nyomás, ami az egyházi pályára kényszerítette volna őt. Csakhogy a halotti toron megpillantja apja kísértetét, ami – bár nem tud beszélni – innentől kezdve folyamatosan a nyomában van.Tovább »
Április 28., kedd 18 óra

Fehér Isten

 magyar thriller, 120 perc, 2013
Szereplők: Psotta Zsófia, Zsótér Sándor, Thuróczy Szabolcs
Rendező: Mundruczó Kornél
Forgalmazó: InterCom

Fehér Isten Egy új rendelet szerint a korcsokat be kell jelenteni, minden példányt összeírnak, amelyik nem fajtiszta. Dániel viszont nem akar súlyos ebadót fizetni lánya kedvencéért, Hágenért. A kislány hiába tiltakozik, kidobja a kutyát. Míg Lili egyre kétségbeesettebben keresi az állatot, az egyre borzasztóbb helyekre sodródik. Egy kóbor falka tagja lesz, harci kutyává képezik ki, majd sintérek fogják el. Amikor az egyre dühösebb négylábúnak sikerül kiszabadulnia, társai követik, és elözönlik Budapest utcáit.Tovább »
Április 28., kedd 20.15 óra

VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan

 magyar vígjáték, 90 perc, 2014
Szereplők: Ferenczik Áron, Horváth Miklós, Győriványi Bálint
Rendező: Reisz Gábor
Forgalmazó: Cirko Film

VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan Budapestben, ami semmiképpen sem az, amit a dizájnos útikönyvek, vagy esetleg a hazai filmek látképei festenek a városról. Az itteni életet súlyos ellentmondások színezik. Még komplikáltabb a helyzet, amikor nem emlékszel, hogy szüleid egyhavi fizetését miként verted el egy átmulatott éjszaka során egy lisszaboni repjegyre.Tovább »

Jelmagyarázat

Archívum

2018. március

2018. február

2018. január

2017. december

2017. november

2017. október

2017. szeptember

2017. augusztus

2017. július

2017. június

2017. május

2017. április

2017. március

2017. február

2017. január

2016. december

2016. november

2016. október

2016. szeptember

2016. augusztus

2016. július

2016. június

2016. május

2016. április

2016. március

2016. február

2016. január

2015. december

2015. november

2015. október

2015. szeptember

2015. augusztus

2015. július

2015. június

2015. május

2015. április

2015. március

2015. február

2015. január

2014. december

2014. november

2014. október

2014. szeptember

2014. augusztus

2014. július

2014. június

2014. május

2014. április

2014. március

2014. február

2014. január

2013. december

2013. november

2013. október

2013. szeptember

2013. augusztus

2013. július

2013. június

2013. május

 

Korábbi honlapunk, 2010-2013-as archívum »