Műsor


2015. júniusMájus 28-tól június 4-ig

Francia filmhét


Francia filmhét A nyár kezdetén francia filmhetet tartunk: vígjátékok, romantikus filmek, filmdrámák és családi mozik egyaránt helyet kaptak az elmúlt egy év terméséből rendezett válogatásban.  Tovább »
Június 2., kedd 18 óra

Party girl

 feliratos francia filmdráma, 96 perc, 2014
Szereplők: Joseph Bour, Mario Theis
Rendező: Samuel Theis, Claire Burger, Marie Amachoukeli-Barsacq
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Party girl A hatvanéves Angélique fiatalos életet és korát meghazudtolóan él, aminek bizonyítéka, hogy táncosnőként szerepel a francia-német határ közelében álló bár késő esti kabaréiban. Szabadidejét is inkább bulikban és mulatozással tölti, semhogy elfogadja az idő múlását, vagy egyedül bánkódjon a bár fölötti kis szobájában. Tovább »
Június 3., szerda 18 óra

Hippokratész

 feliratos francia film, 102 perc, 2014
Szereplők: Vincent Lacoste, Jacques Gamblin, Reda Kateb
Rendező: Thomas Lilti
Forgalmazó: Francia Intézet

Hippokratész Benjamin igyekszik a lehető legjobban teljesíteni, mint fiatal orvos gyakornok, de sajnos semmi sem úgy történik, ahogy ő eltervezte. 23 évesen az édesapja kórházának belgyógyászatán helyezkedik el. Első ügyeleti éjszakáján máris elkövet egy hibát, és privilegizált helyzete sem védheti meg őt marcangoló bűntudatától. Benjamin megismeri saját határait, félelmeit és nem utolsó sorban a betegeket.Tovább »
Június 3., szerda 20 óra

3 szív

 feliratos francia filmdráma, 106 perc, 2014
Szereplők: Charlotte Gainsbourg, BenoÎt Poelvoorde, Catherine Deneuve
Rendező: BenoÎt Jacquot
Forgalmazó: Cinetel Kft.

3 szív Valahol Franciaországban, egy vidéki kisvárosban, Marc lekési párizsi vonatát. Magányosan bandukol a kihalt utcákon, amikor megismerkedik Sylvie-vel. Sétálnak és beszélgetnek egész éjszaka, saját magáról azonban egyikük sem mond sokat. Marc felszáll a reggeli vonatra, de megegyeznek, hogy pár nap múlva újra találkoznak egy előre megbeszélt helyen.Tovább »
Június 4., csütörtök 18 óra

Csajkor

 feliratos francia dráma, 108 perc, 2014
Szereplők: Karidja Touré, Assa Sylla, Lindsay Karamoh
Rendező: Céline Sciamma
Forgalmazó: Cirko Film

Csajkor Az afrikai bevándorló családból származó, tizenéves Marieme élete nyomasztó: menekülni szeretne családi háttere, kilátástalan iskolai viszonyai és az őt körülvevő, fiúk által uralt közeg elől. Megismerkedik egy háromfős, szabad szellemű lánycsapattal. Nevet és öltözéket változtat és az iskolát is otthagyja: egyetlen vágya, hogy teljes jogú tagként kerülhessen be a bandába.Tovább »
Június 6., szombat 10 óra

Bogyó és Babóca 3. – Játszótársak

 magyar családi animációs film, 70 perc, 2014
Írta és rajzolta: Bartos Erika
Mesélő: Pogány Judit
Zene: Alma Együttes

Rendező: Krizsanics Antonin, M. Tóth Géza
Forgalmazó: KEDD Animációs Stúdió

Bogyó és Babóca 3. A Bogyó és Babóca 3. a már megszokott módon 13 epizódban mesél Bogyó, Babóca és kis barátaik élményeiről. A régi szereplők mellett megismerkedhetünk új karakterekkel is: a kalapját vesztett Gombával, a titokzatos Csillaglánnyal, a kürtős kalácsokat árusító Bodobáccsal és Hörcsöggel.
A filmből kedvezményes vetítést szervezünk óvodás és iskolás csoportok részére októberben, választható időpontokban, előzetes bejelentkezés alapján. A kedvezményes jegy ára: 500 Ft/fő.Tovább »
Június 6., szombat 16 óra

Utam az iskolába

 magyarul beszélő, francia-kínai-dél-afrikai dokumentumfilm, 77 perc, 2013
Szereplők: Jackson Saikong, Salome Saikong, Noura Azzagagh
Rendező: Pascal Plisson
Forgalmazó: MTVA

Utam az iskolába Jackson kenyai, Carlito argentin, Zahira marokkói, Samuel indiai – négy kisgyerek, akik fényévekre laknak egymástól, akik sosem találkoztak, de akikben van egy közös dolog: nap mint nap hatalmas távolságot tesznek meg, hogy eljussanak az iskolájukba. Van, aki gyalog, más lóháton, vagy kerekesszékben utazik, a céljuk mégis ugyanaz: tanulni menni.Tovább »
Június 9., kedd 18 óra

Danny Collins

 magyarul beszélő amerikai zenés dráma, 106 perc, 2015
Szereplők: Al Pacino, Jennifer Garner, Christopher Plummer
Rendező: Dan Fogelman
Forgalmazó: Big Bang Media

Danny Collins Danny Collins, az öregedő rocksztár régi slágereivel haknizik. Úgy tűnik, mindene megvan: pénz, hírnév, gyönyörű menyasszony és még mindig megtölti a stadionokat rajongóival. A hajdani vad rockert a kemény évek, félresikerült kapcsolatok és az esténként újra meg újra előadott nóták kikészítik. Amikor menedzsere megmutat Dannynak egy levelet, amelyet John Lennon írt neki 40 évvel ezelőtt, úgy dönt, ha kicsit megkésve is, de megfogadja példaképe tanácsát és mostantól azt teszi, amit a szíve diktál.Tovább »
Június 9., kedd 20 óra

A királynőért és a hazáért

 feliratos angol dráma, 115 perc, 2014
Szereplők: Callum Turner, Caleb Landry Jones, Pat Shortt
Rendező: John Boorman
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

A királynőért és a hazáért Az ötvenes évek elején Billt sorkatonai szolgálatra hívják be a hadseregbe a koreai háború idején. Legjobb barátja és szobatársa a seregben a bajkeverő Percy lesz, akivel nem elég, hogy folyamatosan borsot törnek feletteseik orra alá, de a lányokat is együtt kajtatják a városban. Hiába az egyenruha, a fiatal felnőtteket ugyanazok a dolgok foglalkoztatják, mint úgy általában a többi tinédzsert.Tovább »
Június 10., szerda 18 és 20 óra

Az utolsó kupadöntő

 magyar dokumentumfilm, 78 perc, 2015
(korhatár nélkül megtekinthető, de javasolt a 12 év felüli gyerekek számára)

Szereplők: az 1985-ös Videoton futballcsapat vezetőedzője és játékosai, a korszak világsztárjai, mások mellett Emilio Butragueno (Real Madrid) és Jesper Olsen (Manchester United), valamint a 80-as évek meghatározó közéleti szereplői
Rendező: Zámborszki Ákos

Az utolsó kupadöntő Az UEFA-kupa 1984-85-ös kiírásában egy kis vidéki magyar csapat eljutott a legnagyobb siker kapujáig, és bár elvesztette a mindent eldöntő utolsó párharcát, úgy búcsúzott, hogy ország-világ előtt, Európa legpatinásabb stadionjában, a Bernabeuban egy mesés góllal két vállra fektette minden idők legnagyobb csapatát, a Real Madridot. (A vetítésekre a belépés ingyenes!)Tovább »
Június 13., szombat 16 óra

Hazánk 3D-ben

 magyar dokumentumfilm, 52 perc, 2015
Rendező: Gráner József

Hazánk 3D-ben Gráner József az országban egyedüliként készít 3D-s filmeket különböző témákból. Legújabb filmje egy év alatt készült el, és mintegy 80 település szépségeit mutatja be a nézőnek. A filmből kedvezményes vetítést szervezünk május 18. – június 12. között iskolás csoportok (min. 20 fő) részére, választható időpontokban, előzetes bejelentkezés alapján. A kedvezményes belépő ára: 700 Ft/diák, a kísérő pedagógusok számára ingyenes.Tovább »
Június 15., hétfő 10 óra – belépő: csak 700 Ft!

Végre otthon!

 magyarul beszélő amerikai családi animációs film, 86 perc, 2015
Magyar hangok: Seder Gábor, Forgács Gábor, Pápai Erika

Rendező: Tim Johnson
Forgalmazó: InterCom

Végre otthon! A Galaxis legidegesítőbben optimista űrlénye, akit az sem lendít ki mindent átfogó boldogságából, hogy saját népe üldözi keresztül a világűrön, a Földön bujkál. Egy mogorva, magányos és makacs kamaszlány talál rá, és bár sem a világlátásukban sem a végtagjaik számában nincs bennük semmi közös, mégis társulnak. Igaz, csak azért, mert muszáj.Tovább »
Június 15., hétfő 20 óra

Szexterápia

 feliratos ausztrál vígjáték, 95 perc, 2014
Szereplők: Bojana Novaković, Ben Lawson, Josh Lawson
Rendező: Josh Lawson
Forgalmazó: Cirko Film

_szex_feat Valahol Ausztráliában, egy idilli, szép házakkal szegélyezett utcában öt pár lakik. Vannak köztük friss házasok, a megszokásba beleunt gyerekesek, eljegyzésben, illetve gyermekáldásban reménykedők. Egyvalami közös bennük: mindannyian titkos szexuális vágyakat dédelgetnek, és szenvedélyeik hajszolása abszurd és komikus helyzetekbe sodorja őket.Tovább »
Június 16., kedd 10 óra – belépő: csak 700 Ft!

Amazónia

 magyarul beszélő francia-brazil dokumentumfilm, 83 perc, 2013
Rendező: Thierry Ragobert
Forgalmazó: Anjou Lafayette

Amazónia 3D Az Amazónia a Föld legnagyobb esőerdejének szívébe kalauzol minket, egy csodálatos családi-, természet és egyben kalandfilm, az Amazonas esőerdejének szépségéről és sokszínűségéről, erről a kivételes tájról, mely a bolygón létező leggazdagabb ökoszisztémát hozta létre. A film főszereplője egy kapucinus majomkölyök.Tovább »
Június 17., szerda 10 óra – belépő: csak 700 Ft!

Csocsó sztori

 magyarul beszélő, spanyol-argentin-indiai-amerikai családi animációs film, 106 perc, 2013
Magyar hangok: Varjú Kálmán, Csőre Gábor, Rajkai Zoltán

Rendező: Juan José Campanella
Forgalmazó: MTVA

Csocsó sztori Amadeo egy visszahúzódó és félénk, ám rendkívül tehetséges csocsójátékos, akinek egyetlen gyenge pontja Laura. A lány bátorításával legyőzi a város rosszfiúját, Ászt , a dolgok viszont 10 év elteltével hatalmas fordulatot vesznek: Ász közben a világ legjobb labdarúgója lett és visszatér, hogy otthonukat egy vadonatúj stadionná változtassa. A filmből ked­vez­mé­nyes vetítést szervezünk óvodás és kis­isko­lás csoportok részére március 10 – 27. között, választható időpontokban, előzetes bejelentkezés alapján.Tovább »
Június 18., csütörtök 10 óra – belépő: csak 700 Ft!

Paddington

 magyarul beszélő angol-francia-kanadai családi vígjáték, 2014
Szereplők: Hugh Bonneville, Sally Hawkins, Julie Walters
Rendező: Paul King
Forgalmazó: A Company Hungary Kft.

Paddington Paddington, a mackó a legsötétebb perui dzsungelben nőtt fel Lucy nénikéjével. A néni egy angol felfedezővel történő találkozás után abban a szellemben nevelte unokaöccsét, hogy az izgalmas londoni életről álmodozzon. Amikor egy földrengés elpusztítja otthonukat, Lucy néni úgy dönt, hogy felcsempészi Paddingtont egy bőröndben az Angliába tartó hajóra. Tovább »
Június 19., péntek 10 óra – belépő: csak 700 Ft!

T. S. Spivet különös utazása

 magyarul beszélő francia-kanadai családi film, 105 perc, 2013
Szereplők: Kyle Catlett, Helena Bonham Carter, Judy Davis
Rendező: Jean-Pierre Jeunet
Forgalmazó: MTVA

T. S. Spivet különös utazása A fiatal T.S. Spivet rajongásig odavan a tudományos dolgokért. Egy nap felhívják a múzeumból, hogy díjat nyert találmányával, ezért el kell utaznia. Kalandos, veszélyektől sem mentes útján tehervonattal szeli át az Egyesült Államokat, Washingtonba, ahol hatalmas meglepetést okoz. A rangos Baird-díj történetében eddig még nem volt példa rá, hogy a díjazott egy 12 éves ifjú felfedező... Tovább »
Június 22., hétfő 20 óra

Éjjelek és nappalok

 magyarul beszélő amerikai film, 92 perc, 2014
Szereplők: Katie Holmes, Allison Janney, Jean Reno
Rendező: Christian Camargo
Forgalmazó: ADS Service Kft.

Éjjelek és nappalok Különböző sérelmek, vágyak és féltékenységek törnek elő az emberekből egy furcsa családi összejövetel során. Csehov Sirályának cselekménye új életre kel 1984-ben, az amerikai New Englandben, ahol egy család hétvégéjének történetét követhetjük nyomon.Tovább »
Június 23., kedd 20 óra

Harcosok klubja

 magyarul beszélő amerikai filmdráma, 139 perc, 1999
Szereplők: Edward Norton, Brad Pitt, Helena Bonham Carter
Rendező: David Fincher
Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.

Harcosok klubja A történetet egy jól szituált, de cinikus és kiábrándult fiatalember meséli el. Jack önismereti terápiás csoportokba jár, mégsem kerül közelebb valódi énjéhez és embertársaihoz. Véletlenül összeismerkedik Tylerrel, akiben felfedezi hiányzó tulajdonságait. Tyler egy különös, titkos társaság megalapításával próbál megszállottan úrrá lenni a világ káoszán.Tovább »
Június 26., péntek 20 óra

Harcosok klubja

 amerikai filmdráma, eredeti nyelven, magyar felirattal, 139 perc, 1999
Szereplők: Edward Norton, Brad Pitt, Helena Bonham Carter
Rendező: David Fincher
Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.

Harcosok klubja A történetet egy jól szituált, de cinikus és kiábrándult fiatalember meséli el. Jack önismereti terápiás csoportokba jár, mégsem kerül közelebb valódi énjéhez és embertársaihoz. Véletlenül összeismerkedik Tylerrel, akiben felfedezi hiányzó tulajdonságait. Tyler egy különös, titkos társaság megalapításával próbál megszállottan úrrá lenni a világ káoszán.Tovább »
Június 29., hétfő 20 óra

Magam ura

 feliratos norvég vígjáték, 80 perc, 2014
Szereplők: Ole Giaever, Rebekka Nystabakk, Marte Magnusdotter Solem
Rendező: Ole Giaever
Forgalmazó: Cinefil Co és a magyarhangya

Magam ura A harmincas családapa, Martin egyedül megy túrázni a hegyekbe. Miközben látszólag eggyé válik a természettel, mi, nézők halljuk öncenzúra nélküli gondolatait, brutálisan őszinte megfigyeléseit és fantáziáit magáról és az őt körülvevő emberekről, melyek a triviálistól az infantilison át a lényegi kérdésekig hosszú utat járnak be. Tovább »

Jelmagyarázat

Archívum

2018. február

2018. január

2017. december

2017. november

2017. október

2017. szeptember

2017. augusztus

2017. július

2017. június

2017. május

2017. április

2017. március

2017. február

2017. január

2016. december

2016. november

2016. október

2016. szeptember

2016. augusztus

2016. július

2016. június

2016. május

2016. április

2016. március

2016. február

2016. január

2015. december

2015. november

2015. október

2015. szeptember

2015. augusztus

2015. július

2015. június

2015. május

2015. április

2015. március

2015. február

2015. január

2014. december

2014. november

2014. október

2014. szeptember

2014. augusztus

2014. július

2014. június

2014. május

2014. április

2014. március

2014. február

2014. január

2013. december

2013. november

2013. október

2013. szeptember

2013. augusztus

2013. július

2013. június

2013. május

 

Korábbi honlapunk, 2010-2013-as archívum »