Műsor


2016. októberA Zene Világnapja alkalmából:
Október 1., szombat 15.30 óra

Jonas Kaufmann: Egy est Puccinivel

 feliratos angol koncertfilm, 131 perc, 2015
Szereplők: Jonas Kaufmann
Rendező: Brian Large
Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.

Jonas Kaufmann: Egy est Puccinivel 2015 júniusában a német tenor, Jonas Kaufmann az itáliai nagyopera szentélyében, a Milánói Scalában lépett színpadra az év egyik legjobban várt előadásán, ahol Puccini legnépszerűbb áriáit adta elő a Scala Filharmonikusok kíséretével. Produkciójával teljesen elkápráztatta közönséget, az előadás kirobbanó sikerét az öt ráadás szám mellett a szűnni nem akaró ováció jellemezte.Tovább »
Október 3., hétfő 20 óra

Rossz anyák

 magyarul beszélő amerikai vígjáték, 2016
Szereplők: Mila Kunis, Kristen Bell, Christina Applegate
Rendező: Scott Moore, Jon Lucas
Forgalmazó: Freeman Film

Rossz anyák Anyának lenni nem könnyű feladat. Amynek látszólag tökéletes az élete, csodás otthonában éldegél a férjével, két eminens gyerekével, gyönyörűen néz ki, és a munkahelyén is folyamatosan helyt áll. De egy nap eljön az a pillanat, amikor besokall a napi rutintól, a ráháruló feladatoktól és a szülői munka­kö­zös­ség­ben tevékenykedő, túlbuzgó anyáktól. Két hasonlóan túlstresszelt anyatársával úgy döntenek, kimenőt adnak maguknak, és vad tivornyázásba kezdenek. Tovább »
Október 4., kedd 20.15 óra

Határtalan szerelem

 görög romantikus dráma, 113 perc, 2015
Szereplők: J. K. Simmons, Christopher Papakaliatis, Osvárt Andrea
Rendező: Christopher Papakaliatis
Forgalmazó: A Company Hungary Kft.

Határtalan szerelem A mai Görögországban játszódó Határtalan szerelem három különálló történetben mesél egy-egy külföldi és görög szerelméről. Mindegyik sztoriban egy másik nemzedék lesz szerelmes egy olyan időszakban, amikor egész Dél-Európát súlyos társadalmi-gazdasági válság rengeti meg, ám a szálak végül összefutnak, és együttesen váltanak ki rendkívüli érzelmi hatást a film minden nézőjéből. Tovább »
Szereplők: Claudio Strinati, Antonio Paolucci, Paolo Portoghesi, Micol Forti
Rendező: Luca Viotto
Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.

A művészet templomai: A római Szent Péter- és a pápai bazilikák 3D A Vatikáni Múzeumokról és a firenzei Uffizi képtárról készült 3D-s film nagy sikere után megérkezett a mozikba a négy római pápai bazilikáról készített újabb produkció. A 90 perces művészeti alkotás elkészítését a jubileumi szentév meghirdetése ösztönözte. A Vatikáni Szent Péter, a falakon kívüli Szent Pál, a lateráni Szent János és a Santa Maria Maggiore bazilikák a római zarándokok legelső állomásai, de ezek között is a Péter sírjára emelt templomépület önmagában véve is egyike a világ leglátogatottabb 25 emlékhelyének. Tovább »
Október 9., vasárnap

I. Európai Art Mozi Nap

 Európa mozizni megy!

I. Európai Art Mozi Nap Október 9-én Európa mozizni megy! A CICAE – Art Cinema és az Europa Cinemas alkotta csapat 34 ország 1000 mozijában, köztük a székesfehérvári Barátság moziban bemutatja az I. Európai Art Mozi Napot. Tovább »
I. EURÓPAI ART MOZI NAP
Október 9., vasárnap 14 óra

Érettségi

 feliratos román-francia-belga dráma, 128 perc, 2016
Szereplők: Adrian Titieni, Maria-Victoria Dragus, Vlad Ivanov
Rendező: Cristian Mungiu
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Érettségi Egy középkorú, megbecsült román orvosnak egyetlen igazi életcélja van, hogy 18 éves lányát az érettségi után külföldre tudja küldeni taníttatni. A kis erdélyi városban dolgozó doktor vágya beteljesülni látszik, hiszen lánya megkapja a külföldi ösztöndíjat, amihez csupán egy eredményes érettségire van szüksége. Az írásbeli érettségik előtti napon azonban szörnyű dolog történik, lányát majdnem megerőszakolják, és meg is sérül a támadásban. Tovább »
Október 10., hétfő 18 óra

A lány a vonaton

 magyarul beszélő amerikai thriller, 2016
Szereplők: Emily Blunt, Justin Theroux, Haley Bennett
Rendező: Tate Taylor
Forgalmazó: Freeman Film

A lány a vonaton Rachel minden áldott nap felül a vonatra, hogy bemenjen a városba, és minden áldott nap kétszer elhalad a régi háza előtt. A ház előtt, ahol a volt férje az új feleségével és nemrég született gyermekükkel lakik. Rachel képtelen elengedni a múltat, és miközben fájdalmát alkohollal próbálja enyhíteni, egy fiatal párról talál ki történeteket, akiket a várakozó vonatról figyel meg. A nő elképzelése szerint Megan és Scott élete tökéletes: gyönyörűek, szerelmesek és hűségesek egymáshoz. Tovább »
Október 10., hétfő 20 óra

Ernelláék Farkaséknál

 magyar film, 81 perc, 2016
Szereplők: Tankó Erika, Török-Illyés Orsolya, Hajdu Szabolcs
Rendező: Hajdu Szabolcs
Forgalmazó: Big Bang Media

Ernelláék Farkaséknál Ernella, Albert és 10 éves lányuk, Laura egy éve elhagyták az országot. Miután nem boldogultak Skóciában és súlyos pénzügyi problémáik vannak, visszatérnek. Az éjszaka közepén Ernella testvéréhez, Eszterhez csöngetnek be. Eszter, férje, Farkas és 5 éves kisfiúk, Brúno sokkal jobb körülmények között élnek, mint Ernelláék. A két család soha nem jött ki jól, kérdés, hogy mennyi ideig bírják egy fedél alatt.Tovább »
Október 21., péntek 18 óra

24 hét

 feliratos német film, 103 perc, 2016
Szereplők: Julia Jentsch, Bjarne Mädel, Johanna Gastdorf
Rendező: Anne Zohra Berrached
Forgalmazó: Cirko Film

24 hét A sikeres és boldog házasságban élő nő, Astrid boldogan várja második gyermekét. A terhesség félidejénél azonban kiderül, hogy gyermeke Down-szindrómával fog születni. Férjével egyetértésben úgy döntenek, hogy így is vállalják a gyermeket, de hamarosan kiderül, hogy a rendellenességhez súlyos szívbetegség is társul a magzatnál. Astrid el­mond­ha­tat­la­nul nehéz döntés elé kerül, amelyet csak ő hozhat meg, miközben egyre jobban sürgeti az idő.Tovább »
Október 22., szombat 9, 10 és 11 óra

Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Filmfesztivál


Primanima Idén egymással párhuzamosan több helyszínen, köztük a székesfehérvári Barátság moziban is megtekinthetők a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Filmfesztiválra beválogatott rövid animációs gyerekfilmek. A vetítések október 19–22. között lesznek, hétköznapokon a szervezett csoportokat, szombaton pedig a nagyközönséget várjuk, a belépés ingyenes.Tovább »
 feliratos spanyol ismeretterjesztő film, 90 perc, 2016
Rendező: José Luis López-Linares, Reindert Falkenburg eredeti elgondolása alapján
Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.

A művészet templomai: BOSCH – A gyönyörök kertje 2016-ban világszerte számos kiállítással és rendezvénnyel emlékeznek meg a különös és bizarr alakokkal teli, álomszerű festményeiről ismert németalföldi festőművész, Hieronymus Bosch halálának 500. évfordulójáról. Az évforduló alkalmából készült ismeretterjesztő film a rejtélyekkel övezett festő legismertebb művét, a madridi Prado Múzeum életmű-kiállításán bemutatott Gyönyörök kertjét állítja a középpontba. Tovább »
Október 24., hétfő 20.15 óra

Az utolsó tangónk

 feliratos argentin-német dokumentumfilm, 85 perc, 2015
Szereplők: María Nieves Rego, Juan Carlos Copes, Melina Brutman
Rendező: German Kral
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Az utolsó tangónk Két ember, egy közös szenvedély. Argentína legismertebb tangótáncosai, María Nieves Rego és Juan Carlos Copes fiatal korukban találkoztak először, és majdnem ötven évig alkottak egy párt, nemcsak a táncparketten, hanem egy ideig az életben is. Az ő történetüket meséli el a film, miközben fiatal tangótáncosok és koreográfusok próbálják életre kelteni a múltat látványos jelenetek segítségével. Tovább »
Október 25., kedd 20.15 óra

Titkok és vallomások

 feliratos olasz-francia thriller, 108 perc, 2016
Szereplők: Toni Sevillo, Daniel Auteuil, Connie Nielsen
Rendező: Roberto Ando
Forgalmazó: Cinenuovo Kft.

Titkok és vallomások Egy németországi luxushotelben találkoznak a világ leggazdagabb országainak gazdasági miniszterei. A találkozón jelen van Daniel Roché is, a Nemzetközi Valutaalap elnöke. Egyik reggel Roché-t váratlanul holtan találják a szobájában. Nem tudni, hogy mi történt, de az biztos, hogy halála előtt a az elnök egy olasz szerzetessel beszélt utoljára, akit ő hívott meg a rendezvényre. Tovább »
Október 27., csütörtök 18 és 20.15 óra

Inferno

 magyarul beszélő, amerikai-japán-török-magyar misztikus thriller, 2016
Szereplők: Tom Hanks, Felicity Jones, Ben Foster
Rendező: Ron Howard
Forgalmazó: InterCom

Inferno Langdon professzor felébred. A Harvard veszélyes kalandoktól sem visszariadó szimbólumkutatója számára ez kivételesen nem hétköznapi eset. Ugyanis egy firenzei kórházban van, és nem tudja, hogyan került oda. Lőtt sebbel ápolják, és azt a különös tárgyat sem tudja megmagyarázni, amit nála találnak. A prof – mint eddigi kalandjai során mindig – ismét egyszerre kénytelen menekülni és nyomozni. Tovább »
Október 28–31.

6. Mozinet Filmnapok


6. Mozinet Filmnapok a Barátságban A 6. Mozinet Filmnapok október 28–31-e között idén Cannes-ból hozza el a legfrissebb alkotásokat és a közelmúlt nagy sikereit. A válogatásban öt film hazánkban először látható: mindegyik filmben közös, hogy a világ legrangosabb filmes mustráján mutatták be őket. A Mozinet Filmnapok 4 napja alatt az országosan résztvevő 14 art moziban, köztük a Barátság moziban a filmbarátok a kortárs filmművészet legjavában merülhetnek el.Tovább »
Október 29., szombat 10 óra
A rajzfilmünnep alkalmából:

Macskafogó

 magyarul beszélő magyar-kanadai-NSZK animációs film, 96 perc, 1986
Rendező: Ternovszky Béla
Szereplők: Grabovszky hangja: Sinkó László, Mr. Fritz Teufel hangja: Benedek Miklós, Safranek hangja: Haumann Péter
Forgalmazó: KEDD Animációs Stúdió

Macskafogó Az egerek sorsa megpecsételődött. Az X bolygón a vérszomjas macskák semmibe veszik a jogot, és az egértársadalom felszámolására törekednek. De megcsillan egy reménysugár, az egerek főtudósa feltalálja a megoldást. A titkos szolgálat azonnal aktiválja legjobb ügynökét, Grabovszkyt, hogy még időben célba jusson a tervrajz.Tovább »
Október 30., vasárnap 14 óra

A sors kegyeltjei… meg a többiek

 feliratos francia-német vígjáték, 122 perc, 2016
Szereplők: Fabrice Luchini, Juliette Binoche, Valeria Bruni Tedeschi
Rendező: Bruno Dumont
Forgalmazó: Mozinet

A sors kegyeltjei..  meg a többiek A festői szépségű észak-franciaországi partoknál több turista rejtélyes módon eltűnik 1910 nyarán. A hírhedt nyomozópáros, Machin és Malfoy a Slack-öbölnél kezd nyomozni – a tenger és a Slack folyó találkozásánál, mely kizárólag dagálykor jön létre. Az Arany Pálma-díjas rendező, Bruno Dumont legújabb filmje abszurd, őrült tempójú vígjáték.Tovább »
Október 30., vasárnap 16.15 óra

A vörös teknős

 japán-francia film, 80 perc, 2016
Rendező: Michael Dudok de Wit
Író: Michael Dudok de Wit, Pascale Ferran
Forgalmazó: Mozinet

A vörös teknős Hajótörött férfit mos partra a tenger. A szerencsés, ám magára hagyott túlélő felfedezi a trópusi sziget élővilágát, miközben különös kapcsolatba lép az egyik óriás teknőssel. Az élet örök körforgásáról szóló, elsősorban felnőtteket megcélzó, lenyűgöző látványvilágú mese egyszerre ötvözi az európai és japán gondolkodásmódot, miközben szívszorító módon mutatja be természet és ember egymásra utalt kapcsolatát.Tovább »
Október 31., hétfő 18 óra

Olli Mäki legboldogabb napja

 fekete-fehér finn-svéd-német filmdráma, 92 perc, 2016
Szereplők: Jarkko Lahti, Eero Milonoff, Joonas Saartamo
Rendező: Juho Kuosmanen
Forgalmazó: Mozinet

Olli Mäki legboldogabb napja 1962, Finnország. A mindössze huszonöt éves európai amatőr bokszbajnok, Olli Mäki élete legnagyobb meccsére készül: a tét a világbajnoki cím elnyerése. Az egyszerű családból érkező Olli hirtelen a reflektorfényben találja magát, az egész ország őt ünnepli, és hatalmas elvárásokkal tekint a nagy mérkőzés elé. Ollit azonban nem csak a média és a közvélemény tartja nyomása alatt, de ambiciózus edzője, Elis is a végletekig hajtja. Tovább »
Október 31., hétfő 20 óra

Állva maradni

 feliratos francia filmdráma, 100 perc, 2016
Szereplők: Damien Bonnard, Christian Bouillette, Raphaël Thierry
Rendező: Alain Guiraudie
Forgalmazó: Mozinet

Állva maradni A forgatókönyvíró Leo Dél-Franciaországba utazik, hogy a farkasokat tanulmányozza. Útközben megismerkedik a szabadszellemű pásztorlánnyal, Marie-vel. Kilenc hónappal később gyerekük születik, azonban a lány otthagyja a férfit a babával és saját édesapjával a tanyán. Leo próbál megfelelni a váratlanul nyakába szakadt egyedülálló apasággal, miközben nemcsak alkotói válsággal küzd, de a környezetében és vele is rendkívül furcsa dolgok történnek.Tovább »

Jelmagyarázat

Archívum

2018. március

2018. február

2018. január

2017. december

2017. november

2017. október

2017. szeptember

2017. augusztus

2017. július

2017. június

2017. május

2017. április

2017. március

2017. február

2017. január

2016. december

2016. november

2016. október

2016. szeptember

2016. augusztus

2016. július

2016. június

2016. május

2016. április

2016. március

2016. február

2016. január

2015. december

2015. november

2015. október

2015. szeptember

2015. augusztus

2015. július

2015. június

2015. május

2015. április

2015. március

2015. február

2015. január

2014. december

2014. november

2014. október

2014. szeptember

2014. augusztus

2014. július

2014. június

2014. május

2014. április

2014. március

2014. február

2014. január

2013. december

2013. november

2013. október

2013. szeptember

2013. augusztus

2013. július

2013. június

2013. május

 

Korábbi honlapunk, 2010-2013-as archívum »