Műsor


2016. novemberNovember 2., szerda 10 óra

A kis kedvencek titkos élete

 magyarul beszélő amerikai családi animációs film, 86 perc, 2016
Magyar hangok: Gubás Gabi, Peller Anna, Csőre Gábor

Rendező: Yarrow Cheney, Chris Renaud
Forgalmazó: UIP-Duna Film

A kis kedvencek titkos élete Max olyan kiskutya, aki nagyon imádja a gazdáját és mindig hihetetlen nagy lelkesedéssel várja a visszatértét. Egyik nap azonban egy új kedvenccel tér haza a gazdi, aminek Max nem örül, mivel az új jövevény kitúrja az eddigi megszokott életéből. Maxnek és Duke-nak azonban félre kell tenniük a személyes nézeteltéréseiket, amikor rájönnek, hogy a fehér nyúl, Snowball hadsereget épít az utcára került háziállatokból, hogy bosszút álljon minden boldog tulajdonoson és kedvenceiken.Tovább »
November 5., szombat 18 óra

Bűnvadászok

 magyarul beszélő olasz akció-vígjáték, 115 perc, 1977
Szereplők: Bud Spencer, Terence Hill, Jill Flanter
Rendező: Enzo Barboni
Forgalmazó: Cinenuovo Kft.

Bűnvadászok Wilbur Walsh és Matt Kirby a kikötőben bóklászva próbálnak munkát szerezni. Ám a furcsa párosnak nincs nagy szerencséje: munka helyett néhány helyi gengszter és pár autó szétpüfölésével kell vigasztalódniuk. Ezért úgy döntenek, hogy kirabolnak egy szupermarketet, de az akció balul sül el; a bolt hátsó bejárata helyett a helyi rendőrőrs ajtaján robbannak be. Hogy elkerüljék a letartóztatást, beállnak rendőrnek.Tovább »
November 7., hétfő 20 óra

Halál Szarajevóban

 feliratos francia-boszniai filmdráma, 85 perc, 2016
Szereplők: Snezana Markovic, Izudin Bajrović, Vedrana Seksan
Rendező: Danis Tanović
Forgalmazó: Cirko Film

Halál Szarajevóban 2014. június 28., Szarajevó. A város legjobb szállodájának igazgatója izgatottan készül a városba érkező rangos delegáció fogadására, akik az első világháborút kirobbantó gyilkosság századik évfordulóján a békét és összetartást készülnek megünnepelni. Az elnöki lakosztályban egy francia vendég gyakorolja hatásos beszédét, a tetőteraszon pedig televíziós stáb készít interjúsorozatot Gavrilo Principről és tettének következményeiről. Gyilkos volt, terrorista, őrült vagy hős?Tovább »
November 8., kedd 20 óra

Az eljövendő napok

 feliratos francia-német filmdráma, 102 perc, 2016
Szereplők: Isabelle Huppert, André Marcon, Roman Kolinka
Rendező: Mia Hansen-Love
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Az eljövendő napok Nathalie filozófiát tanít egy párizsi középiskolában, és szenvedélyesen szereti munkáját, valamint a gondolkodás örömteli érzését. Mindennapjait munkája mellett férje, két gyermeke és az őt kisajátítani akaró anyja között osztja meg, miközben diákjainak sorsát is egyengeti. Látszólag kiegyensúlyozottnak tűnő élete egy pillanat alatt összeomlik, amikor férje egy napon bejelenti, hogy 25 év házasság után elhagyja egy másik nőért, majd idős anyja is meghal.Tovább »
November 10., csütörtök 18 óra

„Te mit cipelsz magaddal?”

 Csajos est, vendégünk: dr. Szabó-Bartha Anett

Csajos est November 10-én folytatjuk a csajos estek sorozatát: ezúttal belső démonaink állnak a középpontban. 18 órától vendégünk dr. Szabó-Bartha Anett klinikai szakpszichológus és családterapeuta, a beszélgetés után a Café Society című amerikai vígjátékot vetítjük.Tovább »
November 15., kedd 18 óra

Café Society

 magyarul beszélő amerikai vígjáték, 96 perc, 2016
Szereplők: Kristen Stewart, Jesse Eisenberg, Steve Carell
Rendező: Woody Allen
Forgalmazó: Cinetel Kft.

Café Society Bobby egy New York-i zsidó, összetett foglalkozású család legkisebb gyermeke. Elutazik szerencsét próbálni Phil bácsikájához, akinek gyönyörű titkárnője, Veronica azonnal megragadja. Csakhogy ő titokban a házas Phil bácsi szeretője... Főhősünk New Yorkba visszatérve gengszter bátyjával megnyitja a környék egyik legmenőbb szórakozóhelyét. Ám történetük Veronicával nem ért még véget!Tovább »
November 17–19.

Verzió+ Filmfesztivál


Sonita A fővárosi artmozikban zajló 13. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm-fesztivál gazdag programjából három nagyvárosban, Székesfehérváron, Pécsen és Szegeden Verzió+ címmel látható válogatás november 17–19. között. A fehérvári Barátság mozi ebben a három napban hét filmet tűz műsorára.Tovább »
November 17., csütörtök 18 óra
A vetítés után beszélgetés a filmről Barkóczi Janka filmtörténésszel

Sonita

 Rokhsareh Ghaem Maghami / Németország & Svájc & Irán / 2015 / 91 perc / fárszi & dari

Sonita A 18 éves Sonita afgán menekült, aki papírok nélkül él Teherán egy szegény elővárosában. A bátor lány zenei karrierje és jövője kerül veszélybe, amikor anyja úgy dönt, eladja feleségnek. De ami még ennél is rosszabb, Iránban a nők nem énekelhetnek. Néhány drámai fordulat után maga a filmrendező veszi kezébe az ügyet.Tovább »
November 18., péntek 18 óra

Más munkája

 Denis Shabaev / Oroszország / 2015 / 70 perc / orosz & tádzsik

Más munkája A jobb élet reményében Farrukh maga mögött hagyja családját, és Dusanbéből Moszkva külvárosába költözik szüleihez és két öccséhez. Illegális bevándorlóként kezd dolgozni, hogy pénzt vihessen haza, közben filmes karrierről álmodik. Meghívást kap egy szerepre, ahol egy migránst kell eljátszania, akit hamisan vádolnak gyilkossági ügyben. A fikció azonban valósággá válik, amikor halálos gázolásért börtönbe kerül.Tovább »
November 18., péntek 19.15 óra

Mallory

 Helena Třeštíková / Cseh Köztársaság / 2015 / 97 perc / cseh

Mallory Legújabb time-lapse filmjében Helena Třeštíková 13 éven át követi a hajléktalan Malloryt, aki számos szerencsétlen esemény után elszánja magát a normális életre. Nem volt kegyes hozzá az élet, de a szülése után kétségbeesetten igyekszik megszabadulni drogfüggésétől és felhagyni az utcán lakással. Tragikus veszteségéből meghökkentő erővel épül fel, így méltán vívja ki együttérzésünket. Tovább »
November 19., szombat 17 óra

Mese a tundráról

 angol felirattal / René Harder / Németország & Norvégia / 2014 / 52 perc / norvég & orosz

_Tundra_07_Sascha_nah1_feat Oroszország messzi északi sarkában fekszik Krasznoscselje, a számi falu. Ez a település az utolsó, ahol a hagyományos számi rénszarvastenyésztéssel foglalkoznak, és itt él Alekszandra Artyijeva családja. Sascha az újonnan alakult orosz számi parlament tagjaként azért küzd, hogy megmentse szeretett tundráját az agresszívan és jogtalanul terjeszkedő bányászattól, valamint más pusztító üzleti vállalkozásoktól.
Két film egy jeggyel: a Mese a tundráról és az Angéla című filmre együtt 900 Ft-ért váltható jegy.Tovább »
November 19., szombat 18 óra

Angéla

 Püsök Botond / Románia / 2015 / 33 perc / magyar

Angéla Egy erdélyi kis faluban Angéla, a fiatal cigánylány szülni készül. Bepillantást nyerünk a mindennapjaiba, és kis töredékekből összeáll a múltja is: elrabolták, hogy férjhez adják, majd jövendőbeli férje megmentette. Miközben feltárul a szerelmi történet, megismerjük a lány családjának küzdelmeit a társadalmi integrációért is.
Két film egy jeggyel: a Mese a tundráról és az Angéla című filmre együtt 900 Ft-ért váltható jegy.Tovább »
November 19., szombat 18.30 óra

Reményvasút

 Trencsényi Klára / Magyarország / 2015 / 79 perc / magyar

Reményvasút Egy érzékeny dráma három kamasz felnőtté válásáról, akik az élet megpróbáltatásai elől a budapesti Gyermekvasút gyermekvasutasaiként találnak menedéket. A 10–14 éves gyerekek kéthetente dolgoznak a kisvasúton. Minden feladatot maguk végeznek – jegyeket kezelnek, vágányt váltanak, tisztítják a síneket, irányítják a vonatokat, és napi több ezer utast látnak el hasznos információkkal. Tovább »
November 19., szombat 20 óra

Elszigetelve

 angol felirattal / Marcela Lizcano / Kolumbia & Ecuador & Mexikó / 2015 / 73 perc / spanyol

Elszigetelve A Santa Cruz del Isolate (Szent Kereszt-sziget) egy 540 ember által lakott, futballpálya méretű sziget Kolumbia karibi térségében. Nincs hatóság, papok, orvosok és nincsenek háborús konfliktusok sem. A film egyszerre nyújt bepillantást egy mesterséges sziget életébe és ad képet az egész földünket érintő kihívásokról.Tovább »
November 22., kedd 18 óra

Bridget Jones babát vár

 magyarul beszélő angol romantikus vígjáték, 123 perc, 2016
Szereplők: Renée Zellweger, Colin Firth, Patrick Dempsey
Rendező: Sharon Maguire
Forgalmazó: UIP-Duna Film

Bridget Jones babát vár Miután szakított Mark Dacyval, Bridget Jones „boldogan él, amíg meg nem hal” terve nem igazán úgy alakult, mint várta. Negyvenes szingliként úgy dönt, hogy hírproduceri munkájára koncentrál. Ám Cupido közbelép, és Bridget megismerkedik egy Jack nevű, jóképű amerikaival, aki úgy udvarol, ahogy Mark Darcy soha. És jön a váratlan fordulat: hősnőnk teherbe esik, de van egy bökkenő: csak 50 százalékos bizonyossággal tudja babája apjának kilétét...Tovább »
November 22., kedd 20 óra

Gagarin

 feliratos orosz történelmi dráma, 108 perc, 2013
Szereplők: Yaroslav Zhalnin, Mikhail Filippov, Olga Ivanova
Rendező: Pavel Parkhomenko
Forgalmazó: Pannonia Entertainment és Freeway Entertainment

Gagarin 1961. április 12-én Jurij Gagarin szovjet kozmonauta a világ első űrhajósaként vonult be a történelemkönyvekbe, miután Vosztok-1 űrhajóval 108 perc alatt megkerülte a Földet és egy Engels nevű kisváros mellett sikeresen földet ért. A mindössze 1,6 köbméter térfogatú leszállókabinba szíjazva Gagarin eltöpreng az életén, amit gyökeresen megváltoztatott szovjet űrprogram fáradhatatlan törekvése, hogy bármi áron, de elsőként hódítsák meg a világűrt. Tovább »
November 25., péntek 20 óra

Az ismeretlen lány

 feliratos belga filmdráma, 113 perc, 2016
Szereplők: Adèle Haenel, Olivier Bonnaud, Jérémie Renier
Rendező: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Az ismeretlen lány Egy fiatal doktornő hosszú munkanapja végén még túlórában adminisztrál gyakornokával, amikor a rendelője ajtaján csöngetnek. Az orvos úgy dönt, a záróra után nem nyit ajtót. Másnap reggel a rendőröktől értesül róla, hogy egy halott lányt találtak a közelben. Rövidesen kiderül: az ismeretlen lány csöngetett be előző este rendelőjébe. Igaz, az ipari kamerák tanúsága szerint akkor még nem volt semmi baja.Tovább »
November 26., szombat 14.30 óra

Az erdő kapitánya

 magyar rajzfilm, 70 perc, 1990
Szereplők: Csákányi László, Gálvölgyi János, Székhelyi József
Rendező: Dargay Attila
Forgalmazó: MaNDA

Az erdő kapitánya Elöljáróban le kell szögezni, hogy a rendőrök élete nem fenékig tejfel. Különösen nem abban a városban, ahol maga a nagy Zéró ütötte fel a tanyáját. Ő a bűnözők koronázatlan királya, akit már réges-rég rács mögött szeretne látni a Kapitány. Zéró az évszázad bulijára készül, amelynek célpontja a Kerek Erdő és annak lakói. Azt eszelte ki, hogy egy zsák pénzért eladja az erdőt egy fakitermeléssel foglalkozó vállalatnak, az erdőlakók pedig szaladhatnak, amerre látnak. Tovább »
 feliratos lengyel életrajzi dráma, 127 perc, 2013
Szereplők: Robert Wieckiewicz, Agnieszka Grochowska, Iwona Bielska
Rendező: Andrzej Wajda
Forgalmazó: Cirko Film

Andrzej Wajda emlékére: Walesa – A remény embere A film egy interjú közbeni visszaemlékezésből építi fel a lengyel történelem egy kiemelkedő eseménysorozatát. Végigkövethetjük, ahogy Wałęsa, a gdański gyári munkás, villanyszerelő szűkebb közösségének vezéregyénisége lesz, amikor az 1970-es illegális hajógyári sztrájkot 80 munkás halálának árán fojtják el. Mivel már ekkor szenvedélyesen, de taktikusan küzd, az elnyomó hatalom máris számontartja őt. Tovább »
 feliratos francia dokumentumfilm, 80 perc, 2016
Szereplők: Zsigmond Vilmos, John Travolta, Nancy Allen
Rendező: Pierre Filmon
Forgalmazó: Pannonia Entertainment

Harmadik típusú találkozások Zsigmond Vilmossal A film egy különleges találkozásról szól. Az utolsó mohikán, a legendás operatőr, Zsigmond Vilmos (83) találkozásáról egy fiatal francia rendezővel, Pierre Filmonnal. Pierre azt akarta, hogy Vilmos fényképezze az első játékfilmjét. A forgatás előkészítésére várva többször is találkoztak és egyszer csak létrejött egy másik film: egy film, amiben a kamera mögött álló férfi átkerül a kamera másik oldalára.Tovább »
November 28., hétfő 20 óra

A mélység kalandora

 magyarul beszélő francia életrajzi film, 122 perc, 2016
Szereplők: Lambert Wilson, Audrey Tautou, Pierre Niney
Rendező: Jerôme Salle
Forgalmazó: ADS Service Kft

A mélység kalandora Jacques-Yves Cousteau a XX. század egyik ikonikus alakja, akinek sok mindent köszönhet az emberiség. Felfedezései által megismerhettük, milyen csodás hely a világ, amelyben élünk, kutatásai rávilágítottak, mennyire fontos megóvni környezetünket. Amellett, hogy életét a tengerek, óceánok mélyének kutatásával töltötte, folyamatosan kereste helyét a világban, valamint saját boldogságát és az élet értelmét.Tovább »
November 29.,kedd 18 óra

Toni Erdmann

 német vígjáték, 2016, 162 perc
Szereplők: Peter Simonischek, Sandra Hüller
Rendező: Maren Ade
Forgalmazó: Cirko Film

Toni Erdmann Ines fiatal üzletasszony, aki csak nemzetközi karrier­jének él. Apja, Winfried aggódik lánya steril és boldogtalan élete miatt, és elhatározza: újra vidám­sá­got csempész Ines mindennapjaiba. Műfogsort és parókát ragad, és Toni Erdmannként jelenik meg Ines bukaresti irodájában. Tárgyalásokon, fontos fogadásokon és munkavacsorákon is felbukkan, és egyre kellemetlenebb helyzetekbe hozza lányát. Ines szeretné lerázni Toni Erdmannt, de a férfi nem tágít.Tovább »

Jelmagyarázat

Archívum

2018. február

2018. január

2017. december

2017. november

2017. október

2017. szeptember

2017. augusztus

2017. július

2017. június

2017. május

2017. április

2017. március

2017. február

2017. január

2016. december

2016. november

2016. október

2016. szeptember

2016. augusztus

2016. július

2016. június

2016. május

2016. április

2016. március

2016. február

2016. január

2015. december

2015. november

2015. október

2015. szeptember

2015. augusztus

2015. július

2015. június

2015. május

2015. április

2015. március

2015. február

2015. január

2014. december

2014. november

2014. október

2014. szeptember

2014. augusztus

2014. július

2014. június

2014. május

2014. április

2014. március

2014. február

2014. január

2013. december

2013. november

2013. október

2013. szeptember

2013. augusztus

2013. július

2013. június

2013. május

 

Korábbi honlapunk, 2010-2013-as archívum »