Műsor


2016. márciusMárcius 5., szombat 10 és 16 óra

Zootropolis – Állati nagy balhé 3D

 magyarul beszélő amerikai családi animációs film, 108 perc, 2016
Rendező: Jared Bush, Rich Moore, Byron Howard
Forgalmazó: UIP-Duna Film

Zootropolis – Állati nagy balhé Amikor Judy Hopps, a zöldfülű rendőr megérkezik Zootropolisba, a modern emlősök fővárosába, rá kell ébrednie, hogy nem egyszerű feladat első nyuszinak lenni a nagy és erős állatokkal telezsúfolt rendőrségen. Judy azonban elszántan bizonyítani akar, ezért ugrik az első lehetőségre, hogy a végére járjon egy ügynek, még ha ez azt is jelenti, hogy együtt kell dolgoznia a gyors észjárású szélhámos rókával, Nick Wilde-dal.Tovább »
Március 5., szombat 18 óra

A kórus

 feliratos amerikai dráma, 103 perc, 2014
Szereplők: Dustin Hoffman, Kathy Bates, Debra Winger
Rendező: François Girard
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

A kórus A 11 éves Stet nehéz időszakát éli, amit tovább nehezít édesanyja váratlan halála. A fiú zabolázatlan természete mögött tanára azonban látja a tehetséget. Stetnek fantasztikus énekhangja van, azonban tehetsége kibontakoztatásához szükség lenne számára a megfelelő képzésre, amit az ország első számú amerikai fiúkórusában kaphat meg. Tovább »
Március 8., kedd 20 óra

Brooklyn

 feliratos ír-angol-kanadai romantikus film, 111 perc, 2015
Szereplők: Saoirse Ronan, Domhnall Gleeson, Michael Zegen
Rendező: John Crowley
Forgalmazó: InterCom

Brooklyn Eilis többre vágyik, mint annyi jutott neki. Elhagyja hát az anyai otthont, és Írországból New Yorkba költözik. 1950-ben ez egy magányos, kíváncsi lány számára ez olyan, mintha egy másik bolygóra került volna. Hamar magával is ragadja a nagyváros forgataga, és a honvágyat gyorsan legyőz egy mindent elsöprő szerelem. Ám nem ilyen egyszerű új életet kezdeni.Tovább »
Március 12., szombat 20 óra

Férfiak és csirkék

 feliratos dán-német fekete komédia, 104 perc, 2015
Szereplők: David Dencik, Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas
Rendező: Anders Thomas Jensen
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Férfiak és csirkék Gabriel és Elias hiába testvérek, gyökeres ellentétei egymásnak. Gabriel lestrapált egyetemi professzor, Eliast meg csak a nők és a közhelyes tények foglalkoztatják. Egyik óráján Gabriel telefonhívást kap, amelyben közlik vele, hogy apjuk elhunyt. Életük váratlan fordulatot vesz, amikor egy videófelvételből megtudják, a megboldogult igazából nem is a biológiai apjuk volt, mert ő valójában még mindig él, egy szigeten.Tovább »
Március 14., hétfő 20 óra

Ave, Cézár!

 magyarul beszélő amerikai-angol vígjáték, 105 perc, 2016
Szereplők: Josh Brolin, George Clooney, Ralph Fiennes
Rendező: Joel Coen, Ethan Coen
Forgalmazó: UIP-Duna Film

Ave, Cézár Hollywood aranykorában Eddie Mannix, egy nagy stúdió probléma­meg­oldó­ja azzal foglalkozik, hogy lenyomozza és eltussolja az álomgyárban készülő filmek és a színészek körül támadó kisebb-nagyobb botrányokat. Legújabb megbízatása az, hogy megtalálja a titokzatos módon eltűnő sztárt, a Julius Caesar szerepében éppen nagyot dobbantani készülő Baird Whitlockot, akiről azonban kiderül, hogy elrabolták és súlyos váltságdíjat követelnek érte.Tovább »
2016. március 17-22.

6. Frankofón Filmnapok


6. Frankofón Filmnapok A friss francia filmtermés legjobb darabjai mellett más frankofón országok – például Belgium, Kanada, Görögország, Románia, Svájc és Tunézia – kiváló filmjei érkeznek hazánkba a következő hetekben, a 6. Frankofón Filmnapok keretében. Az eseményhez a Barátság mozi is csatlakozott: a fehérvári moziban március 17-22. között látható válogatás a filmnapok filmjeiből.Tovább »
Március 18., péntek 18 óra

Mennyit ér egy ember?

 feliratos francia filmdráma, 93 perc, 2015
Szereplők: Vincent Lindon, Karine de Mirbeck, Matthieu Schaller
Rendező: Stéphane Brizé
Forgalmazó: Cirko Film

Mennyit ér egy ember? Thierry korábban gyári munkásként dolgozott, de egy éve munkanélküli. Mindenáron megpróbál a felszínen maradni. Napközben a munkaügyi központban van, ahol hosszadalmas, komikus helyzeteket ered­mé­nye­ző csoportos foglalkozások során készítik fel a munkakeresőket az állásinterjúkra. Esténként pedig jó férj és jó apa próbál lenni. Tizenéves fia, Matthieu értelmi fogyatékos, de vidám és magabiztos: éppoly elszántsággal küzd egy boldogabb életért, mint kitartó és eltökélt apja.Tovább »
Március 18., péntek 20 óra

Legközelebb a szívre célzok

 feliratos francia bűnügyi dráma, 111 perc, 2014
Szereplők: Guillaume Canet, Ana Girardot, Jean-Yves Berteloot
Rendező: Cédric Anger
Forgalmazó: Francia Intézet

Legközelebb a szívre célzok Igaz történet alapján készült, mélységesen szomorú film egy sorozatgyilkos rendőrről, aki saját maga után nyomoz. Hitchcock és Jean Renoir között félúton. A főszerepben az immáron kevésbé kölyökarcú Guillaume Canet remekel.Tovább »
Március 19., szombat 18 óra

A kincs

 feliratos román-francia vígjáték, 89 perc, 2015
Szereplők: Toma Cuzin, Adrian Purcărescu, Corneliu Cozmei
Rendező: Corneliu Porumboiu
Forgalmazó: Cirko Film

A kincs Costi békés életet él: irodai munkáján és családján kívül nem sok mindent történik vele. Esténként mesét olvas kisfiának: a kedvencük Robin Hood története. Egy este váratlan látogató érkezik. A szomszéd az, aki rá akarja venni Costit, hogy együtt keressék meg a nagyapja által réges-régen elásott kincset. Costi feladata a fémdetektor bérlése: ha sikerrel járnak, a kincs fele őt illeti majd. Az eleinte hitetlenkedő férfi egyre lelkesebben veti bele magát a kincskeresésbe.Tovább »
Március 21., hétfő 18 óra

Szívecskéim

 feliratos francia romantikus vígjáték, 100 perc, 2015
Szereplők: Emmanuel Mouret, Anais Demoustier, Laurent Stocker
Rendező: Emmanuel Mouret
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Szívecskéim Clément kicsit félszeg, átlagos férfi, aki napközben pedagógusként dolgozik, esténként pedig szenvedélyének, a színháznak adózik. Egy napon aztán álmai színésznője legnagyobb meglepetésére nemcsak észreveszi, de bekövetkezik az elképzelhetetlen, és a nő bele is szeret a férfiba. Clément élete ennél nem is lehetne szebb és jobb, ám amikor minden tökéletesnek tűnik, egy diáklány személyében megjelenik a kísértés.Tovább »
Március 21., hétfő 20 óra

Emlékek őrzői

 magyarul beszélő francia filmdráma, 105 perc, 2015
Szereplők: Ariane Acaride, Ahmed Dramé, Noémie Merlant
Rendező: Marie-Castille Mention-Schaar
Forgalmazó: MTVA

Emlékek őrzői Anne Guegen több, mint egy középiskolai történelemtanár: őt valóban érdeklik a gyerekek és szenvedélyesen szívén viseli a különböző vallási és felekezetű diákjainak a sorsát, akiket empatikus képességeire hagyatkozva nem csak tanítani, hanem az életre nevelni is igyekszik. Annak ellenére, hogy hosszú évek munkájával szerzett szakmai tapasztalatokkal rendelkezik, az idei osztálya még számára is különösen komoly kihívást jelent.Tovább »
Március 22., kedd 18 óra

Hétköznapi titkaink

 feliratos, norvég-francia-dán-amerikai filmdráma, 109 perc, 2015
Szereplők: Jesse Eisenberg, Gabriel Byrne, Isabelle Huppert
Rendező: Joachim Trier
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Hétköznapi titkaink Három évvel a neves háborús fotóriporter halála után egy kiállítás szervezése újra összehozza az elhunyt anya családját. Az apa azóta egyedül neveli kisebbik fiát, aki mind jobban eltávolodik tőle. Nagyobbik fia várandós feleségével él együtt, és hosszú idő után tér vissza ismét a szülői házba. A fotók válogatása közben régi sebek szakadnak fel, s váratlan titkok kerülnek napvilágra.Tovább »
 magyarul beszélő olasz dokumentumfilm, 95 perc, 2015
Szereplők: Simon Merrells
Rendező: Luca Viotto
Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.

A művészet templomai: Firenze Uffizi képtár 3D A Vatikáni múzeum 3D alkotóinak legújabb mozifilmje rendkívül látványos ismeretterjesztő alkotás, egy sokoldalú utazás Firenzébe, az itáliai reneszánsz bölcsőjébe, a korszak legjellemzőbb műremekeinek megismerésén keresztül; Michelangelo, Brunelleschi, Raffaello, Leonardo, Botticelli és további művészóriások alkotásaival és az azoknak otthon adó „kincsek tárházával”, az Uffizi képtárral a központban. Tovább »
Március 26., szombat 17.45 óra

Spotlight – Egy nyomozás részletei

 feliratos amerikai thriller, 128 perc, 2015
Szereplők: Rachel McAdams, Mark Ruffalo, Michael Keaton
Rendező: Tom McCarthy
Forgalmazó: InterCom

Spotlight – Egy nyomozás részletei A Boston Globe új főszerkesztőt kap, aki arra utasítja munkatársait, hogy járjanak utána egy régóta szőnyeg alá söpört ügynek: egy helyi pappal szembeni gyerekmolesztálási vádnak. A kis csapat elképesztő, addig minden erővel titkolt, megrázó tények nyomára jut, és egyre szenvedélyesebben követik a szálakat. Amit találnak, megrázza és megváltoztatja őket. És az újságjukat. És Bostont. És az egész világot.Tovább »
Március 26., szombat 20 óra

A visszatérő

 feliratos amerikai kalandfilm, 156 perc, 2015
Szereplők: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Domhnall Gleeson
Rendező: Alejandro González Inárritu
Forgalmazó: InterCom

A visszatérő Hugh Glassra a még feltérképezetlen amerikai vadonban rátámad egy medve: vadászcsapata többi tagja halottnak hiszi, és magára hagyja az áldozatot, társa, John Fitzgerald pedig szándékosan tagadja meg a segítséget. Glass hihetetlen erőfeszítéssel dacol a természet és az ember kegyetlenségével. Őrületes kalandokat él túl, egymaga vág keresztül hegyen, erdőn, folyón és hómezőn, hogy visszatérjen a családjához.Tovább »
Március 29., kedd 18 óra

Egy háború

 feliratos dán háborús filmdráma, 115 perc, 2015
Szereplők: Pilou Asbaek, Tuva Novotny, Dar Salim
Rendező: Tobias Lindholm
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Egy háború Egy dán katonai különítmény tagjai otthonuktól távol, Afganisztánban teljesítenek szolgálatot, ahol a helyi civileket védik a szélsőséges radikálisokkal szemben. Egy rutinküldetés közben a század komoly harcokba keveredik. Hogy embereit megmentse, szá­zad­pa­rancs­no­kuk olyan döntést hoz, amelynek rendkívüli következményeit neki kell elviselni – valamint otthon maradt családjának. Felesége és három gyermeke pedig türelmetlenül várja haza a férfit.Tovább »
Március 31. – április 5.

MaratHun


MaratHun Külföldön is elismert 2015-16. évi magyar sikerfilmekből adunk válogatást március 31. és április 5. között a Barátság moziban. A vetítéssorozatban látható Az itt élő lelkek nagy része című játékfilm és a Félvilág című dráma, újra vetítjük a Hajnali láz és a Gondolj rám című játékfilmeket, valamint az Anyám és más futóbolondok a családból című drámát, és persze nem hiányozhat a válogatásból a Saul fia és A lovasíjász sem. Tartsanak velünk!Tovább »

Jelmagyarázat

Archívum

2018. február

2018. január

2017. december

2017. november

2017. október

2017. szeptember

2017. augusztus

2017. július

2017. június

2017. május

2017. április

2017. március

2017. február

2017. január

2016. december

2016. november

2016. október

2016. szeptember

2016. augusztus

2016. július

2016. június

2016. május

2016. április

2016. március

2016. február

2016. január

2015. december

2015. november

2015. október

2015. szeptember

2015. augusztus

2015. július

2015. június

2015. május

2015. április

2015. március

2015. február

2015. január

2014. december

2014. november

2014. október

2014. szeptember

2014. augusztus

2014. július

2014. június

2014. május

2014. április

2014. március

2014. február

2014. január

2013. december

2013. november

2013. október

2013. szeptember

2013. augusztus

2013. július

2013. június

2013. május

 

Korábbi honlapunk, 2010-2013-as archívum »