Műsor


2016. májusMájus 2., hétfő 18 óra

A kommuna

 feliratos dán-svéd-holland filmdráma, 90 perc, 2015
Szereplők: Ulrich Thomsen, Trine Dyrholm, Fares Fares
Rendező: Thomas Vinterberg
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

A kommuna Erik és családja a hetvenes években Dániában megörökölnek egy hatalmas családi házat, ami azonban túl nagy lenne a házaspárnak és két gyereküknek. Hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntenek, kommunát alapítanak, így barátok és ismerősök költözhetnek a házba, és közösen már a fenntartási költségeket is tudják fizetni. Kezdetben minden nagyon idilli, ám a középkorú férfi időközben viszonyt kezd egy fiatal lánnyal.Tovább »
Május 2., hétfő 20 óra

Madárkák

 feliratos izlandi-dán-horvát filmdráma, 99 perc, 2015
Szereplők: Atli Oskar Fjalarsson, Rade Šerbedžija, Ingvar Eggert Sigurdsson
Rendező: Rúnar Rúnarsson
Forgalmazó: magyarhangya

Madárkák A Madárkák főhőse a 16 éves Ari, akinek egyik napról a másikra felborul az élete. Az angyalhangú kóristafiúval anyja közli, hogy Reykjavikból egy isten háta mögötti halászfaluba kell költöznie apjához, akit évek óta nem látott. Ott nem csak a papa alkoholproblémájával szembesül, hanem azzal is, hogy mennyire megváltoztak gyerekkori barátai. Az egyre reménytelenebb helyzetben Arinak nincs más választása, mint kiállni magáért és komoly döntéseket hozni, hiszen előbb-utóbb fel kell nőnie.Tovább »
Május 3., kedd 18 óra

A mi jövőnk

 feliratos francia vígjáték, 97 perc, 2015
Szereplők: Pierre Rochefort, Pio Marmai, Mélanie Bernier
Rendező: Rémi Bezançon
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

A mi jövőnk Yann sikeres biztosítási ügynökként az átlagfelnőttek eseménytelen, unalmas hétköznapjait éli. Nem talál az életben túl sok örömet és boldogságot, még barátnője oldalán sem. De aztán találkozik Thomasszal, egy régi barátjával a középiskolából, akivel felidézi a boldog éveket, az első szerelmet és a kort, amikor még előttük állt az egész jövő. Az emlékek hatására úgy döntenek, felkeresik a régi osztálytársakat és ismét megszervezik a szalagavató bulit. Tovább »
 koncertfilm, 123 perc, 2015

Slowhand at 70 – Eric Clapton Live at the Royal Albert Hall A 71 éves gitárlegenda 2015-ben visszavonult a turnézástól, és májusban egy bensőséges hangulatú teltházas életmű-koncertben foglalta össze zenei pályafutását. Az ünnepi koncertnek a zenész szívéhez nagyon közel álló londoni Royal Albert Hall adott otthont, ahol több mint 200 alkalommal lépett fel pályája során. A 17 számot felvonultató, közel kétórás koncert alkalmából Clapton karrierjének meghatározó dalaiból készített összeállítást.Tovább »
Május 7., szombat 18 óra

Anyám és más futóbolondok a családból

 magyar filmdráma, 118 perc, 2015
Szereplők: Ónodi Eszter, Gáspár Tibor, Barkó György
Rendező: Fekete Ibolya
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Anyám és más futóbolondok a családból Négygenerációs történet, amely az 1900-as évek legelejétől a 2000-es évek elejéig követi végig a szereplők sorsát. A főhősnő, Anya kilencvennégy évet él és huszonhétszer költözik életében. A viharos természetű és példás veszélyérzettel megáldott nő végigvonszolja a férjét meg a lányát a fél országon, valahányszor veszélyt szimatol. Márpedig veszély mindig van: a 20. század viszontagságos eseményei elől rendre tovább kell állniuk.Tovább »
Május 9., hétfő 20 óra

A pince

 feliratos osztrák dokumentumfilm, 81 perc, 2014
Rendező: Ulrich Seidl
Forgalmazó: Cirko Film

A pince A dokumentumfilm kendőzetlen őszinteséggel mutatja be, mi minden történik az osztrák pincékben, ahol legtitkosabb szenvedélyeiket élik ki a szereplők.Tovább »
 magyarul beszélő olasz ismeretterjesztő film, 81 perc, 2016
Rendező: Luca Lucini, Nico Malaspina
Forgalmazó: Pannonia Entertainment

A művészet templomai: Leonardo Da Vinci – A lángelme Milánóban A 15. század végén Leonardo da Vinci 18 évet töltött Milánóban Ludovico Sforza, más néven „Il Moro” szárnyai alatt. Életének ezen fontos szakaszában mély nyomott hagyott a város mindennapjaiban. A város a 2015 tavaszán egy, a Palazzo Realéban rendezett kiállítással tisztelgett a művész munkásságának. A kiállítás ihlette a Leonardo da Vinci – A lángelme Milánóban című filmet, ami a dokumentumfilmek megoldásait fiktív játékfilmi elemekkel ötvözi, hogy feltárja előttünk a művész eddig rejtett világát.Tovább »
Május 14., szombat 16 óra

Farkas Totem

 magyarul beszélő kínai-francia kalandfilm, 121 perc, 2015
Szereplők: Shaofeng Feng, Shawn Dou, Ankhnyam Ragchaa
Rendező: Jean-Jacques Annaud
Forgalmazó: MTVA

Farkas Totem 1967. Csen-zent, a fiatal Pekingi egyetemistát – több ezer társával együtt – Belső-Mongóliába küldik, hogy írni és olvasni tanítsa a pásztorok egy nomád törzsét. Ám az új környezetben ő az, akinek tanulnia kell, mert a végtelen sztyeppén, ahol az ember a természet erőinek van kiszolgáltatva, új értelmet nyer a közösség, a szabadság és a felelősség fogalma; de leginkább a tiszteleté, amely a természet erői mellett a sztyeppék csúcsragadozóját a farkast illeti meg. Tovább »
Május 17., kedd 18 óra

A lakás

 feliratos izraeli-német dokumentumfilm, 97 perc, 2011
Szereplők: Michael Adler, Yaron Amit, Avrham Barkai
Rendező: Arnon Goldfinger
Forgalmazó: Cirko Film

A lakás Elhunyt nagyanyja tel-avivi lakásában Arnon Goldfinger sokkoló felfedezést tesz Németországban született nagyszülei múltjáról és barátairól. Arnon hosszú utazás során fejti fel a történet szálait, miközben minden eddiginél összetettebb érzésekkel kell szembesülnie családja múltjával, értékeivel és társadalmi helyzetével kapcsolatban.Tovább »
Május 17., kedd 20 óra

Menla hagyatéka

 feliratos magyar dokumentumfilm, 70 perc, 2015
Rendező: Miklós Ádám
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Menla hagyatéka A rák a modern orvostudomány egyik komoly problémájaként évtizedek óta folyamatos kihívások sokaságát jelenti a tudomány és gyógyászat számára. A súlyos betegségben szenvedők közül sokan találtak és találnak menedéket a tibeti gyógyászatban. Menlának, a gyógyító Buddhának szent helye van a tibeti gyógyászat kultúrájában. A rák bármely típusában szenvedők gyógyító mantrákat mondanak, miközben felidézik kéken tündöklő alakját, és gyógynövényeket használnak.Tovább »
Május 21., szombat 10 és 16 óra

Angry Birds – A film 3D

 magyarul beszélő amerikai-finn családi animációs film, 2016
Rendező: Fergal Reilly, Clay Kaytis
Forgalmazó: InterCom

Angry Birds – A film Végre kiderül, miért dühösek a madarak! Hisz eredetileg Madár-szigeten csupa kedves, boldog és a repüléssel nem is kísérletező szárnyas élte világát. A nagyszerű társaságból viszont valahogy mindig kilógott a három jó barát: Piros, aki azért néha kissé ingerült valamint hű haverjai, Chuck és Bomba. Amikor viszont titokzatos, zöld malacok szállnak partra náluk, ők hárman sejtik meg először, mivel próbálkoznak a vendégek: és az ő dolguk, hogy megállítsák őket. Tovább »
Május 23., hétfő 18 óra

SEUSO II. – A Seuso-kincsek rejtélye 2.

 magyar dokumentumfilm, 95 perc, 2016
Rendező: Dézsy Zoltán
Forgalmazó: Videopartner Kft.

Seuso II. A történet és a film folytatódik... Vannak dokumentumfilmek, amelyek évtizedeken keresztül készülnek. A Seuso II. is ilyen. A műfaj sajátossága, hogy dramaturgiáját az élet írja. A dokumentumfilm nemcsak a meggyilkolt kiskatona történetét követi nyomon, hanem bepillantást kapunk sírrablók és orgazdák, műkincskereskedők és gyűjtők titkos világába is. S nemcsak a Seusóról szól, hanem az elmúlt évtizedek Magyarországáról.Tovább »
Május 23., hétfő 20 óra

Anyák napja

 magyarul beszélő amerikai romantikus vígjáték, 119 perc, 2016
Szereplők: Jennifer Aniston, Kate Hudson, Julia Roberts
Rendező: Gary Marshall
Forgalmazó: Freeman Film

Anyák napja Mi a közös a lobbanékony Sandyben, a káprázatos ékszereket reklámozó Mirandában és a férjét odaadóan szerető Jesse-ben? Mindhárman édesanyák, és bár a mindennapjaikban egészen más örömökkel és kihívásokkal néznek szembe, anyák napján valamennyien megtapasztalják, mit is jelent édesanyának lenni.Tovább »
Május 24., kedd 20 óra

A szerelem gyerekkel jön

 magyarul beszélő francia vígjáték, 91 perc, 2015
Szereplők: Isabelle Carré, Patrick Bruel, Alice de Lencquesaing
Rendező: Anne Giafferi
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

A szerelem gyerekkel jön Ange boldogan és fölöttébb elégedetten éli középkorú agglegény életét. Jól keres, szereti a munkáját, nincsenek kötöttségei, a nők pedig bomlanak utána, amit visszatérően ki is használ. Egy nap aztán minden megváltozik, amikor beállít a munkahelyére Gabrielle, s közli vele, hogy 17 éves lánya a férfi fiától várandós. Ange azonban azt sem tudja, hogy van egy fia, így gyakorlatilag Gabrielle megjelenésével egyszerre lesz apa és leendő nagyapa is.Tovább »
Május 30., hétfő 20 óra

Pelé

 magyarul beszélő amerikai életrajzi film, 2015
Szereplők: Kevin de Paula, Vincent D’Onofrio, Colm Meaney
Rendező: Michael Zimbalist, Jeff Zimbalist
Forgalmazó: A Company Hungary Kft.

Pelé Hogyan lett egy nincstelen, de ördögien tehetséges brazil fiúból minden idők legnagyobb focistája, aki 17 évesen egy győztes góllal világbajnokká tette hazáját? Egy nehéz és küzdelmes gyerekkor után Pelé egyedi játékstílusát és legyőzhetetlen szellemét ötvözve vált valódi nagysággá, aki még saját országát is megváltoztatta.Tovább »

Jelmagyarázat

Archívum

2018. március

2018. február

2018. január

2017. december

2017. november

2017. október

2017. szeptember

2017. augusztus

2017. július

2017. június

2017. május

2017. április

2017. március

2017. február

2017. január

2016. december

2016. november

2016. október

2016. szeptember

2016. augusztus

2016. július

2016. június

2016. május

2016. április

2016. március

2016. február

2016. január

2015. december

2015. november

2015. október

2015. szeptember

2015. augusztus

2015. július

2015. június

2015. május

2015. április

2015. március

2015. február

2015. január

2014. december

2014. november

2014. október

2014. szeptember

2014. augusztus

2014. július

2014. június

2014. május

2014. április

2014. március

2014. február

2014. január

2013. december

2013. november

2013. október

2013. szeptember

2013. augusztus

2013. július

2013. június

2013. május

 

Korábbi honlapunk, 2010-2013-as archívum »