Műsor


2017. februárFebruár 6., hétfő 18 óra

Utazás apánkkal

 feliratos, német-román-magyar-svéd játékfilm, 111 perc, 2016
Szereplők: Alexandru Margineanu, Răzvan Enciu, Ovidiu Schumacher
Rendező: Anca Miruna Lazarescu
Forgalmazó: A Company Hungary Kft.

Utazás apánkkal Az anya halála óta a fiatal orvos, Mihai – aki a titkosszolgálat besúgója is – tartja egyben a családot. Öccse, Emil lázad a rendszer ellen, súlyos beteg apjuknak, Williamnek pedig már nyűg az élet. Az NDK-ba mégis azért mennek, mert Mihai elintézte, hogy apján életmentő műtétet hajtsanak végre. Épp hogy megérkeznek, mikor a Csehszlovákiát megszállni készülő szovjet tankokkal találják szembe magukat. Tovább »
Február 7., kedd 20.15 óra

Az alapító

 feliratos amerikai életrajzi dráma, 2016
Szereplők: Michael Keaton, Nick Offerman, John Carroll Lynch
Rendező: John Lee Hancock
Forgalmazó: Fórum Hungary

Az alapító Az illinois-i üzletember, Ray Kroc megismerkedik a Kalifornia déli részén hamburgerezőt üzemeltető McDonald fivérekkel az 1950-es években. Krocot lenyűgözi az étterem gyors kiszolgálási rendszere, s ügyesen manőverezve átveszi az irányítást a vállalkozás felett; hamarosan milliárdos birodalommá és a világ egyik legismertebb márkanevévé fejleszti a McDonald’sot.Tovább »
Február 9., csütörtök 18 óra

Csajos est: A sikeres nő


Csajos est Februárban folytatódik a Csajos estek sorozata a Barátság moziban: a filmvetítéssel egybekötött beszélgetés témája a sikeres nő lesz február 9-én, csütörtökön 18 órakor. Meghívott vendégünk Vida Ági onlinemarketing-szakértő, a beszélgetés után a Jackie című amerikai-chilei-francia életrajzi drámát vetítjük. Tovább »
Február 10., péntek 20 óra

A számolás joga

 magyarul beszélő amerikai dráma, 127 perc, 2017
Szereplők: Taraji P. Henson, Octavia Spencer, Janelle Monáe, Kevin Costner, Kirsten Dunst
Rendező: Theodore Melfi
Forgalmazó: InterCom

A számolás joga Az ötvenes évek vége: az Egyesült Államok elképesztő hajszával igyekszik legyőzni az űrversenyben Oroszországot. De már úgy tűnik, pénz, ész és elszántság mind kevés lehet... amikor találnak néhány kiaknázatlan, kihasználatlan lángészt, akiket addig senkinek nem jutott eszébe használni. Hiszen többszörösen gyanúsak: nők és feketék. A három nő igazi emberi komputer: senki nem érti, hogyan képesek megcsinálni azokat a számításokat, amiket végeznek.Tovább »
Február 11., szombat 16 óra

Mi ez a cirkusz?

 magyar dokumentumfilm, 86 perc, 2016
Szereplők: Biritz Ákos, Herczeg Richárd, Illés Renátó
Rendező: Halász Glória
Forgalmazó: Anjou Lafayette

Mi ez a cirkusz? A Recirquel az első magyar újcirkuszi társulat, amely reményt és kiemelkedési lehetőséget jelent a fiatal artistáknak, akik önmagukat legyőzve nap mint nap küzdenek az álmaik valóra váltásáért. A film egy előadás próbafolyamatának alakulását a róluk készült portrékkal és fikciós, rendhagyó környezetben rögzített cirkuszi számokkal ötvözi. Ahogy az újcirkusz újragondolja a cirkusz műfaját, a film úgy próbálja bemutatni XXI. század cirkuszát.Tovább »
Február 13., hétfő 18 óra

Mártírok

 feliratos orosz filmdráma, 118 perc, 2016
Szereplők: Pyotr Skvortsov, Viktoriya Isakova, Svetlana Bragarnik
Rendező: Kirill Serebrennikov
Forgalmazó: magyarhangya

Mártírok A tizenéves Veniamin először csak nem akar részt venni az iskolai úszáson, majd egyre furcsábban kezd viselkedni. Anyja azt gyanítja, drogozik, pedig egészen másról van szó: a fiú vallási fanatikussá vált. Hamarosan teljesen felbolygatja anyja, osztálytársai és az egész középiskola életét. Állandóan a Bibliából idéz és annak tanításait fegyverként fordítja mindenki ellen. Egyedül Elena, a biológiatanár veszi fel a kesztyűt.Tovább »
Február 14., kedd 18 és 20 óra

Anti-Valentin-nap


ANTI_VALENTIN_NAP_slider.cdr Úttörő jelleggel Anti-Valentin-napi műsort állítottunk össze február 14-re azoknak a pároknak, akik nem kedvelik az egy napra mindent elöntő szívecskéket. És persze várjuk a vetítésekre azokat is, akik épp nincsenek párkapcsolatban ezen a februári napon. Az estre kiválasztott filmek témájukban és jellegükben sem mondhatóak romantikusnak: hatkor a Széttörve című amerikai thrillert, nyolckor pedig A martfűi rém című magyar thrillert vetítjük.Tovább »
Február 21., kedd 18 óra

Széttörve

 magyarul beszélő amerikai thriller, 118 perc, 2017
Szereplők: James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Kim Director
Rendező: M. Night Shyamalan
Forgalmazó: UIP-Duna Film

Széttörve Noha Kevin már 23 személyiséget tárt fel pszichiáterének, Dr. Fletchernek, még van egy rejtett személyisége, amely felbukkan, és dominálja a többit. Miután elrabol három tinédzser lányt, köztük az önfejű és eszes Caseyt, Kevinben kitör a harc a túlélésért a többi személyiségével – és a körülötte lévőkkel –, miközben elkezdnek leomlani benne a különböző énjeit elválasztó falak...Tovább »
Február 21., kedd 20 óra

Oroszlán

 feliratos ausztrál-angol-amerikai filmdráma, 118 perc, 2016
Szereplők: Dev Patel, Rooney Mara, David Wenham, Nicole Kidman
Rendező: Garth Davis
Forgalmazó: Fórum Hungary

Oroszlán Az ötéves Saroo egyszer csak arra ébred, hogy rossz vonattal utazik egyes egyedül, egyre távolabb észak-indiai otthonától. A megrettent és megzavarodott kisfiú másfél ezer kilométerre vetődik el, a nyüzsgő és átláthatatlan Kalkuttába. Valahogy sikerül boldogulnia az utcákon, mígnem egy árvaházban köt ki. Felnőve, csupán maroknyi emlékkel és egy Google Earth nevű új technológiával Saroo korunk legnagyobb és legképtelenebb kutatásába kezd elveszett családja után.Tovább »
Február 23., csütörtök 18 óra

Holdfény

 feliratos amerikai dráma, 111 perc, 2016
Szereplők: Mahershala Ali, Naomie Harris, Trevante Rhodes
Rendező: Barry Jenkins
Forgalmazó: Vertigo Média

Holdfény Little, Chiron és Black. Három név, melyek ugyanazon embernek három különböző életszakaszát jelölik meg, végigkísérve jellem- és személyiségfejlődésének legfontosabb részeit. Vajon melyek azok az események, amelyek a legnagyobb hatással vannak életünkre? Kik befolyásolják leginkább a jellemünket? Ezekre az univerzális kérdésekre próbál választ találni Barry Jenkins lírai filmje. A Holdfény időtlen történet az emberi kapcsolatokról és önmagunk megismeréséről.Tovább »
Február 25., szombat 20.15 óra

A sötét ötven árnyalata

 magyarul beszélő amerikai romantikus dráma, 119 perc, 2017
Szereplők: Dakota Johnson, Jamie Dornan, Kim Basinger
Rendező: James Foley
Forgalmazó: UIP-Duna Film

A sötét ötven árnyalata Amikor a megsebzett Christian megpróbálja visszacsábítani az óvatos Anát az életébe, ő új megállapodást akar, mielőtt adna még egy esélyt a férfinak. Miközben megpróbálják újra felépíteni a bizalmat egymás iránt, baljós alakok bukkannak elő Christian múltjából, és elkezdik bekeríteni a párt, hogy szétzúzzák a közös jövővel kapcsolatos reményeiket...Tovább »
Február 27. – március 4.

3. Magyar Filmhét


3_magyar_filmhet_feat A Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Média­ta­ná­csa támogatásával a Magyar Filmakadémia 2017. február 27. és március 5. között rendezi meg a 3. Magyar Filmhetet, amelynek programja idén 10 vidéki nagyvárosban, köztük Székesfehérváron, a Barátság moziban is látható február 27-től március 4-ig. A filmhetet a Berlinale fődíjas filmje, Enyedi Ildikó Testről és Lélekről című alkotása nyitja február 26-án, vasárnap.Tovább »
Február 27., hétfő 18 óra

A fekete bojtár

 tévéfilm, 85’
Szereplők: Adorjáni Bálint, Bánovits Vivianne, Szirtes Ági, Szarvas József, Tóth Ildikó, Koncz Gábor, Nagy Mari, Oszter Sándor, Székely B. Miklós, Reviczky Gábor, Nyakó Júlia
Rendező: Vitézy László

A fekete bojtár Sinka István, akit az alföldi tanyavilágban csak Fekete bojtárként ismernek, egy rendes, becsületes legény. Kitűnik társai közül műveltségével és olvasottságával. Szerelmével, Piroskával boldogan tervezgetik életüket, amikor váratlan tragédia történik. Izgalmas történet az igazságról, becsületről, kitartástól, a szerelem és a költészet erejéről. Sinka István Fekete bojtár vallomásai és Móricz Zsigmond Barbárok című novellája alapján.Tovább »
Február 27., hétfő 20 óra

Gondolj rám

 magyar játékfilm, 103 perc, 2014
Szereplők: Kern András, Eszenyi Enikő, Majsai-Nyilas Tünde
Rendező: Kern András
Forgalmazó: A Company Hungary Kft.

Gondolj rám Dr. Borlainak rutinfeladat, hogy bizonyos betegeivel közölje valamelyes tapintattal azt a rossz hírt, hogy immár csupán megszámlálható mennyiségű napjuk maradt. Egy szép – vagy inkább csúnya – napon kollégája ővele közli a rossz hírt. A mintaférj, a legszeretőbb apa, a legkedveltebb orvos ekkor ördögi tervet eszel ki: szépen magára haragítja a szeretteit, a gyerekeit, a feleségét, az anyját, hogy majd ne okozzon fájdalmat nekik, amikor el kell veszíteniük. Tovább »
Február 28., kedd 20 óra

Halj már meg!

 magyar vígjáték, 104 perc, 2016
Szereplők: Kováts Adél, Ónodi Eszter, Csákányi Eszter, Hegedűs D. Géza, Cserhalmi György
Rendező: Kamondi Zoltán
Forgalmazó: Big Bang Media

Halj már meg! A mozdonyvezető hirtelen halálát követően felesége és szeretője egyre több kétes alakkal kénytelen megismerkedni annak a férfinek a múltjából, akit mindketten szerettek és azt hitték, ismernek. Mindenki keres rajtuk valamit, és hamar kiderül: a jövedelmező kettős élet kellemetlen mellékhatásai igen károsak lehetnek a mindkettőjük egészségére. A két nő – dacolva az életveszéllyel – minden áron a végére jár, hogy közös szerelmük titkait kiderítse.Tovább »

Jelmagyarázat

Archívum

2018. február

2018. január

2017. december

2017. november

2017. október

2017. szeptember

2017. augusztus

2017. július

2017. június

2017. május

2017. április

2017. március

2017. február

2017. január

2016. december

2016. november

2016. október

2016. szeptember

2016. augusztus

2016. július

2016. június

2016. május

2016. április

2016. március

2016. február

2016. január

2015. december

2015. november

2015. október

2015. szeptember

2015. augusztus

2015. július

2015. június

2015. május

2015. április

2015. március

2015. február

2015. január

2014. december

2014. november

2014. október

2014. szeptember

2014. augusztus

2014. július

2014. június

2014. május

2014. április

2014. március

2014. február

2014. január

2013. december

2013. november

2013. október

2013. szeptember

2013. augusztus

2013. július

2013. június

2013. május

 

Korábbi honlapunk, 2010-2013-as archívum »