Műsor


2017. márciusFebruár 27. – március 4.

3. Magyar Filmhét


3_magyar_filmhet_feat A Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Média­ta­ná­csa támogatásával a Magyar Filmakadémia 2017. február 27. és március 5. között rendezi meg a 3. Magyar Filmhetet, amelynek programja idén 10 vidéki nagyvárosban, köztük Székesfehérváron, a Barátság moziban is látható február 27-től március 4-ig. A filmhetet a Berlinale fődíjas filmje, Enyedi Ildikó Testről és Lélekről című alkotása nyitja február 26-án, vasárnap.Tovább »
Március 1., szerda, 17 óra

Dokumentumfilm-blokk


Soul Exodus 17.00 Herminamező árnyai (r.: Zsigmond Dezső) 50’ (12) • 17.50 Kocsis – Intim megvilágításban (r.: Surányi András) 50’ • 18.40 Magyar korridor (r.: Jamrik Levente) 50’ (12) • 19.30 Nemzetidegenek (r: László Gábor) 32’ (12) • 20.00 Soul Exodus (r.: Bereczki Csaba) 93’ (12)Tovább »
Március 2., csütörtök 17 óra

Tranzitidő

 tévéfilm, 61’
Szereplők: Trill Zsolt, Kerekes Vica, Dér Zsolt, Major Melinda
Rendező: Almási Réka

Tranzitidő Szerelmespár találkára megy egy magányosan álló hétvégi házba. Szeretkezés után a középkorú férfi rosszul lesz, a fiatal nő segítségért siet. Nem ő tér azonban vissza, hanem a halál közeli élményekből ismert Segítő, aki ráveszi, hogy nézzen szembe a múltjával. A férfi rádöbben, súlyos hibákat követett el, vezekelni próbál, ám a történet itt nem várt fordulatot vesz…Tovább »
Március 2., csütörtök 18.15 óra

Hurok

 magyar thriller, 95 perc, 2016
Szereplők: Száraz Dénes, Martinovics Dorina, Anger Zsolt
Rendező: Madarász Isti
Forgalmazó: Fórum Hungary

Hurok Az illegális gyógyszerkészítmények csempészésével foglalkozó Ádám szorult helyzetében hoz egy rossz döntést, ami nem várt, tragikus események láncolatát indítja el és ennek áldozatául esik terhes barátnője is. Azonban mikor már minden veszni látszik, váratlanul új esélyt kap, hogy helyrehozza maga körül a dolgokat. Aztán még egyet. És még egyet... Tovább »
Március 2., csütörtök 20 óra

Kút

 magyar játékfilm, 97 perc, 2016
Szereplők: Jankovics Péter, Tzafetas Roland, Kovács Zsolt
Rendező: Gigor Attila
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Kút Valahol az osztrák határ közelében a semmi közepén áll egy benzinkút. A környéken nincs élet, ami épp kapóra jön egy vállalkozónak, aki lányok svájci futtatásából él és a tranzitmegállóban nem hívja fel a lányokra a figyelmet… A legújabb fuvar azonban lerobban a benzinkúton és a Svájcba tartó lányok sofőrjeikkel napokra ott ragadnak. Az érzelmek mellett jól őrzött titkok is a felszínre törnek.Tovább »
Március 3., péntek 16.30 óra

#Sohavégetnemérős

 magyar játékfilm, 92’
Szereplők: Karácsony Tamás „Fluor”, Csöndör László (Diaz), Ötvös András, Trecskó Zsófia, Hartai Petra, Orosz Ákos, Mészáros Blanka, Sztarenki Dóra, Dékány Barnabás, Lábodi Ádám, Roszik Fruzsina, Lukács Dániel, Tóth János Gergely, Molnár Nikolett, Zsigmond Emőke, Molnár Gusztáv
Rendező: Tiszeker Dániel

#Sohavégetnemérős A film hat jókedvű történetet mutat be a mai tizen- és huszonévesek világából. Szerelem, kalandos barangolások, emlékezetes bulik, meghatározó élmények váltják egymást. A főszerepeket fiatal színészek játsszák, de a vidám sztorikban, a váratlan és meglepő helyzetekben fel-feltűnik a Wellhello két főhőse, Fluor és Diaz, valamint a zenekar is. Tovább »
Március 3., péntek 18.15 óra

Memo

 tévéfilm, 88’
Szereplők: Lengyel Tamás, Molnár Áron, Haumann Péter, Holecskó Orsolya, Osváth Judit, Seress Zoltán, Csákányi Eszter, Gábor Sára, Nádas Gábor Dávid, Szorcsik Kriszta, Kertész Janka
Rendező: Tasnádi István

Memo Egy ambiciózus pszichiáter egy különös és ritka mentális jelenség, a hipermnézia jellemzőit kutatja, nem utolsósorban azért, hogy segítsen emlékezetvesztéssel küzdő édesapján. Mikor a pszichiátriai intézetben rábukkan egy hipermnéziás ápoltra, vizsgálni kezdi a férfit. Kiderül, hogy olyan erős nyugtatókkal kezelik, ami hosszú távon teljes szellemi leépülést okoz, ezért a saját felelősségére kihozza az elmegyógyintézetből, hogy tanulmányozza.Tovább »
Március 3., péntek 20 óra

Jutalomjáték

 magyarul beszélő magyar-angol vígjáték, 2016
Szereplők: Brian Cox, Coco König, Anna Chancellor
Rendező: Edelényi János
Forgalmazó: A Company Hungary Kft.

Jutalomjáték Sir Michael Gifford színészlegenda lehetetlen alak: mindenkivel goromba, folyamatosan káromkodik, kiszámíthatatlan, amióta pedig gyógyíthatatlan beteg, még elviselhetetlenebb. Gondozók sorát űzte már el maga mellől, és most újabb áldozata érkezik, az Angliába települt fiatal magyar színésznő, Dorottya. A lány titkon abban reménykedik, hogy Sir Michael a szárnyai alá veszi, tanulhatja tőle a mesterséget, ám az idős színész vele is nyers és bárdolatlan.Tovább »
Március 4., szombat 16 óra

Animációsfilm-blokk


_love2_feat LOVE (r.: Bucsi Réka) 15’ • Az égigérő fa – A küszöb (r.: Hermán Árpád, Kovács Márton, Nagy Márton) 13’ • Cigánymesék: Káló, a cigánylegény (r.: Horváth Mária) 5’ • Egy kupac kufli – Sose együnk gombát reggelire (r.: Pálfi Szabolcs) 7’ • Luther Márton élete: Úton az Úr felé (r.: Richly Zsolt) 13’Tovább »
Március 4., szombat 17 óra

Kisjátékfilm-blokk


Mindenki Enyhén sós (r.: Nagy Zoltán) 24’ • Fizetős nap (r.: Bernáth Szilárd) 22’ • Mindenki (r.: Deák Kristóf) 25’ • Semmi bogár (r.: Visky Ábel) 8’ • Uchebnik (r.: Csicskár Dávid) 19’Tovább »
Március 4., szombat 18.45

Szürke senkik

 tévéfilm, 64 perc
Szereplők: Kovács József, Trill Zsolt, Keszég László, Björn Freiberg, Molnár Levente
Rendező: Kovács István

Szürke senkik Első világháborús történet egy magyar-osztrák-román felderítőcsapatról, amely öngyilkos küldetésben, ellenséges vonalak mögött kísérel meg megsemmisíteni egy korabeli olasz kommunikációs központot.Tovább »
 feliratos olasz-német ismeretterjesztő film, 95 perc, 2016
Rendező: Ralph Loop
Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.

A művészet templomai – Botticelli: Dante pokla A művészet templomai című, Itália gazdag kulturális örökségét bemutató ismeretterjesztő sorozat következő epizódja a reneszánsz egyik leghíresebb alkotója, Sandro Botticelli munkásságának egy kevéssé ismert részébe enged betekintést. A film felfedi Botticelli Isteni színjáték-illusztrációinak titkait, feltárva egy eddig rejtett és meglepően sötét oldalát a Vénusz születése és A tavasz (La Primavera) remekművek ünnepelt alkotójának.Tovább »
Március 14., kedd 18 óra

Paterson

 feliratos amerikai film, 118 perc, 2016
Szereplők: Adam Driver, Golshifteh Farahani, Rizwan Manji
Rendező: Jim Jarmush
Forgalmazó: Cirko Film

Paterson Paterson buszsofőr egy New Jersey-beli városban, a vele azonos nevű Patersonban. A befelé forduló férfi minden napja ugyanúgy telik: vezetés közben megfigyeli a várost, beszélgetésfoszlányokat kap el, esténként iszik egy pohár sört a törzshelyén, szabad perceiben pedig csendes, filozofikus verseket ír. Felesége, Laura pont az ellentéte: impulzív, harsány, az állandó változást igényli mindenben. Ők ketten különbözőbbek nem is lehetnének, mégis különös harmóniában élnek egymással.Tovább »
Március 14., kedd 20 óra

A régi város

 feliratos amerikai filmdráma, 137 perc, 2016
Szereplők: Casey Affleck, Michelle Williams, Kyle Chandler
Rendező: Kenneth Lonergan

A régi város Nem mintha olyan nagyszerű élete volna eddig, de Lee ragaszkodik hozzá. Amikor a bátyja halála után kiderül, hogy neki kell felelősséget vállalnia kamaszodó unokaöccséért, mégis kénytelen mindent feladni és visszaköltözni abba a kisvárosba, ahol felnőtt. És ahol túl sok emlék várja. Régi nő, régi barátok, régi titkok. És a feladat: túllendülni a gyászon, és talán belekezdeni egy másik életbe – amit a bátyja, a rábízott kamaszsrác apja választott számára.Tovább »
Március 16., csütörtök 18 óra

Jackie

 magyarul beszélő amerikai-chilei-francia életrajzi dráma, 100 perc, 2016
Szereplők: Natalie Portman, Billy Crudup, Greta Gerwig
Rendező: Pablo Larraín
Forgalmazó: Mozinet

Jackie A First Ladyt, Jacqueline Bouvier Kennedyt a világ egyszerűen csak Jackie-ként ismerte meg. Az amerikai történelem egyik legfiatalabb elnökfelesége volt, mindössze harmincegy éves, amikor Kennedyt beiktatták. Az egész ország rajongott érte, nagy szerepe volt abban, hogy JFK elnöksége alatt gyökeresen megváltozott az amerikai közvélemény viszonya a Fehér Házhoz és az elnöki párhoz. Tovább »
Március 21., kedd 18 óra

T2 Trainspotting

 feliratos angol dráma, 117 perc, 2017
Szereplők: Ewan McGregor, Jonny Le Miller, Robert Carlyle
Rendező: Danny Boyle
Forgalmazó: InterCom

T2 Trainspotting Négy edinborough-i srác meg a heroin története húsz évvel ezelőtt felforgatta a mozis világot. A durva valóság és az őrült humor nagy találkozásából kultikussá váló film valamint négy feledhetetlen – bár kissé veszélyes – figura született. Most mind a négyen visszatérnek: az évek őket sem kímélték, és ők továbbra sem kímélnek senkit. Renton, Spud, Begbie és Beteg Srác: a négy régi barát, akit jó viszontlátni (de lehetőleg nem egy sötét sikátorban) újra akcióba lendül.Tovább »
Március 21., kedd 20 óra

Némaság

 feliratos, olasz-mexikói-amerikai történelmi dráma, 161 perc, 2016
Szereplők: Andrew Garfield, Liam Neeson, Adam Driver
Rendező: Martin Scorsese
Forgalmazó: Freeman Film

Némaság A 17. század derekán két portugál szerzetes érkezik a távoli és titokzatos Japánba, hogy Isten igéjét terjesszék a helyi lakosság között és megtalálják mentorukat, Cristóvao Ferreirát, akiről az a hír járja, hogy kínzás hatására megtagadta hitét. Az ifjú jezsuita, Sebastiao Rodrigues és társa, Francisco Garrpe a szamurájok kegyetlen és egzotikus világával találja szemben magát, ahol egészen más szabályok érvényesek, mint a keresztény Európában.Tovább »
Március 23–28.

7. Frankofón Filmnapok


7. Frankofón Filmnapok A Budapesti Francia Intézet és partnerei ismét elhozzák Magyarországra a legfrissebb frankofón filmeket. Francia, belga, svájci, valamint francia-lengyel koprodukcióban készült alkotások szerepelnek a filmnapok programján, amelyet Budapesten és több vidéki moziban rendeznek meg. Székesfehérváron a Barátság mozi ad otthont a vetítéseknek március 23–28. között.Tovább »
Március 23., csütörtök 20 óra

Baden Baden

 eredeti nyelven, angol felirattal, francia–belga vígjáték, 2015, 95'
Szereplők: Salomé Richard, Claude Gensac
Rendező: Rachel Lang

Baden Baden A 26 éves Ana egy elvetélt filmes próbálkozás után hazatér a szülővárosába. Nekilát, hogy a nagymamája lakásában saját kezűleg kicserélje a fürdőkádat zuhanyfülkére, elveszti a jogosítványát, lefekszik a legjobb barátjával, aztán megint a volt pasijával kavar – vagyis egyelőre nem úgy tűnik, hogy ezen a nyáron sikerülne rendet rakni az életében. Tovább »
Március 24., péntek 18 óra

150 milligramm / La fille de Brest

 feliratos francia dráma, 128 perc, 2016
Szereplők: Sidse Babett Knudsen, Benoît Magimel
Rendező: Emmanuelle Bercot

150 milligramm / La fille de Brest Egy bresti kórház tüdőgyógyásznőjének egyre szilárdabb meggyőződése, hogy a különös módon megszaporodó halálestek hátterében egy 30 éve forgalmazott gyógyszer, a Mediator áll. Elhatározza, hogy utánajár a dolognak, de az igazságért keményen meg kell küzdenie. A film Irène Frachon igaz története alapján készült.Tovább »
Március 25., szombat 16 óra

Életem Cukkiniként / Ma vie de courgette

 feliratos svájci animációs film, 70 perc, 2016
Rendező: Claude Barras

Életem Cukkiniként / Ma vie de courgette Cukkini nem más, mint egy átlagos kilencéves kisfiú, egy kissé különös becenévvel. Élete akkor vesz váratlan fordulatot, amikor édesanyja hirtelen meghal, ő pedig gyermekotthonba kerül. Egyetlen támasza új barátja, a rendőrtiszt Raymond, aki elkíséri új „otthonába”.Tovább »
Március 26., vasárnap 14 óra

Háziúr kiadó / Adopte un veuf

 feliratos francia vígjáték, 97 perc, 2016
Szereplők: André Dussollier
Rendező: François Desagnat

Háziúr kiadó / Adopte un veuf Amikor az ember megözvegyül, nem könnyű elfogadni az egyedüllétet. Így van ezzel Hubert is, egészen addig, amíg a véletlen és egy félreértés folytán be nem robban az életébe Manuela, egy igazi energiabomba, aki először „csak” beköltözik hozzá, később pedig feltölti bérlőkkel a polgári lakásTovább »
Március 27., hétfő 18 óra

Ártatlanok / Les innocentes

 feliratos francia–lengyel film, 115 perc, 2016
Szereplők: Lou de Laâge, Vincent Macaigne
Rendező: Anne Fontaine

Ártatlanok / Les innocentes Fiatal vöröskeresztes orvosnő érkezik Lengyelországba 1945-ben, hogy a koncentrációs táborok túlélőit gyógyítsa. A közeli kolostor rendfőnöknője felkeresi, hogy segítséget kérjen tőle. A doktornő elmegy a zárdába, ahol a fiatal apácák közül többen gyermeket várnak. Terhességük és hitük összeegyeztethetetlen, és a fiatal nő segítsége az egyetlen reményük.Tovább »
Március 27., hétfő 20 óra

Elveszve Párizsban / Paris pieds nus

 feliratos francia–belga vígjáték, 83 perc, 2016
Szereplők: Dominique Abel, Fiona Gordon, Pierre Richard
Rendező: Dominique Abel, Fiona Gordon

Elveszve Párizsban Fiona, egy kanadai könyvtáros kisasszony levelet kap párizsi nénikéjétől, hogy ha nem segít, félő, hogy otthonba viszik. Fiona a francia fővárosba utazik hát, ahol egyhamar elveszíti a holmiját, ráadásul a nénikéjét sem találja sehol. És a katasztrófák sora ezzel még nem ért véget, mert a lányt üldözni kezdi a szerelmével egy levakarhatatlan hajléktalan. Tovább »
Március 28., kedd 18 óra

Másodállás / Un petit boulot

 feliratos francia vígjáték, 97 perc, 2015
Szereplők: Romain Duris, Michel Blanc
Rendező: Pascal Chaumeil

Másodállás / Un petit boulot Jacques egy kisvárosban él, amelyet erősen megviselt a gazdasági válság. A gyár bezárása után Jacques is egyre lejjebb csúszik: nincs állása, a barátnője elhagyta, az adósságai növekednek. Nem csoda hát, ha némi rábeszélésre piszkos munkát is hajlandó elvállalni: Gardot, a helyi kétes hírű vállalkozó megbízza, hogy nyírja ki a feleségét, mert a nő félrelépett, így oda a bizalom.Tovább »
Március 28., kedd 20 óra

Rég nem szerelem / L’économie du couple

 feliratos francia-belga dráma, 101 perc, 2016
Szereplők: Bérénice Béjo, Cédric Kahn
Rendező: Joachim Lafosse

Rég nem szerelem / L’économie du couple 15 év házasság után Boris és Marie válni készül. Ám Boris addig nem tud elköltözni a lakásból, ahol ikerlányaikkal élnek, amíg Marie nem vásárolja ki belőle. Mi történik, ha már nem lehet rendbehozni, ami tönkrement? Joachim Lafosse rendező (Sárdobálók, Gyermekeink, The White Knights) nem egy házasság megromlását mutatja be, hanem realista módon tárja fel a szereplők jelen idejű próbálkozásait az összetett és idegőrlő helyzet megoldására. Tovább »

Jelmagyarázat

Archívum

2018. február

2018. január

2017. december

2017. november

2017. október

2017. szeptember

2017. augusztus

2017. július

2017. június

2017. május

2017. április

2017. március

2017. február

2017. január

2016. december

2016. november

2016. október

2016. szeptember

2016. augusztus

2016. július

2016. június

2016. május

2016. április

2016. március

2016. február

2016. január

2015. december

2015. november

2015. október

2015. szeptember

2015. augusztus

2015. július

2015. június

2015. május

2015. április

2015. március

2015. február

2015. január

2014. december

2014. november

2014. október

2014. szeptember

2014. augusztus

2014. július

2014. június

2014. május

2014. április

2014. március

2014. február

2014. január

2013. december

2013. november

2013. október

2013. szeptember

2013. augusztus

2013. július

2013. június

2013. május

 

Korábbi honlapunk, 2010-2013-as archívum »