Műsor


2017. májusMájus 2., kedd 20 óra

Alibi.com

 magyarul beszélő francia vígjáték, 90 perc, 2017
Szereplők: Julien Arruti, Tarek Boudali, Philippe Lacheau
Rendező: Philippe Lacheau
Forgalmazó: Big Bang Media

Alibi.com Néha minden pénzt megér egy alibi, amivel sikeresen leplezhetjük kettős életünket. Hála Augustinnek, a lelkes és bevállalós üzlettársnak és Medhinek, a fura új alkalmazottnak, Greg alibigyáros startupja óriási siker. És ki gondolna, hogy a cégnek hála, még álmai nőjét is megismeri. Egy gond van csak Flóval: utálja a hazugságot. Amikor kapcsolatuk komolyra fordul, kiderül: Flo apja történetesen az alibi.com rendszeres megrendelője.Tovább »
Május 4., csütörtök 18 óra

Őrült boldogság

 feliratos olasz-francia dráma, 118 perc, 2016
Szereplők: Micaela Ramazzotti, Valeria Bruni Tedeschi, Valentina Carnelutti
Rendező: Paolo Virzi
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Őrült boldogság A napfényes Toszkána egy pszichiátriai intézetében találkozik két nő. Beatrice és Donatella háttere és múltja különböző, az egyikük mániákus hazudozó, a másik pedig mélydepressziós, azonban valamiért mégis egymásra találnak, és amikor lehetőségük nyílik rá, a barátnők együtt szöknek meg. Menekülésük során olyan kalandba keverednek, ami örökre megváltoztatja az életüket. Tovább »
Május 8., hétfő 20 óra

A tökéletes gyilkos

 magyar krimi, 98 perc, 2017
Szereplők: László Zsolt, Hőricz Nóra Lili, Szabó Győző, Szabó Kimmel Tamás
Rendező: Pacskovszky József
Forgalmazó: Fórum Hungary Kft.

A tökéletes gyilkos Kamenár, a gyilkossági csoport nyomozója nem találja helyét lánya halála után. Feleségével megromlott a viszonyuk, a nő a vallásba, a detektív pedig munkába és önpusztításba menekül. Amikor brutális bűntény helyszínére hívják, azonnal kiderül, hogy Petrát, a gyanúsítottat ő is jól ismeri: lánya legjobb barátnője és feltételezett gyilkosa. A bosszú lehetőségével élete új értelmet nyer, minden követ megmozgat, hogy a magát ártatlannak valló Petrára bizonyítsa a brutális gyilkosságot. Tovább »
Május 9., kedd 20 óra

Tűnj el!

 feliratos amerikai thriller, 103 perc, 2017
Szereplők: Daniel Kaluuya, Allison Williams
Rendező: Jordan Peele
Forgalmazó: UIP-Duna Film

Tűnj el! Most, hogy Chris és a barátnője, Rose elértek a kapcsolatukban ahhoz a ponthoz, hogy megismerjék egymás szüleit, a lány meghívja Christ egy hétvégére a családi birtokra. Chris a család túlzottan előzékeny vendégszeretetét annak tulajdonítja, hogy ezzel próbálják leplezni zavarukat, amiért a lányuk egy fekete sráccal jár. Ám ahogy telik a hétvége, egyre több nyugtalanító dolog történik, mígnem lassan fény derül az igazságra, ami felülmúlja Chris legdurvább rémálmait is... Tovább »
Május 13., szombat 20 óra

Julieta

 feliratos spanyol filmdráma, 99 perc, 2016
Szereplők: Emma Suárez, Adriana Ugarte, Michelle Jenner
Rendező: Pedro Almodóvar
Forgalmazó: Cinetel Kft.

Julieta A családfő elvesztése után Julieta és lánya, Antía sebeit az idő gyógyítás helyett csak mélyíti. Xoan hiánya olyannyira eltávolítja egymástól a két nőt, hogy Antía a 18. születésnapja után szó nélkül lelép otthonról. Miközben Julieta kétségbeesetten keresi lányát, szüntelen azzal szembesül, hogy mennyire keveset is tudott róla mindeddig.Tovább »
Május 16., kedd 18 óra

6,9 a Richter-skálán

 feliratos román-bolgár vígjáték, 116 perc, 2016
Szereplők: Laurenţiu Bặnescu, Maria Obretin, Teodor Corban
Rendező: Nae Caranfil
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

6,9 a Richter-skálán Tony, a középkorú színész feleségével, Kittyvel éli leginkább unalmasnak mondható hétköznapjait, amit legfeljebb Tony földrengésektől való irracionális félelme dob fel. A férfi éppen egy új musical színházi bemutatójára készül, miközben féltékenykedő, munkanélküli nejével új lakásba költöznek, ám egy enyhe földrengés gyorsan rámutat arra, hogy az új otthonuk nem volt éppen földrengésbiztos választás. Tovább »
Május 19., péntek 18 óra

Balkánia kincsei

 filmvetítés és koncert a 18. Kortárs Művészeti Fesztivál keretében

Tejben, vajban, szerelemben A 18. Kortárs Művészeti Fesztivál keretében Emir Kusturica új, Tejben, vajban, szerelemben című alkotását vetítjük, majd a balkáni hangulatot folytatva a mohácsi Poklade zenekar koncertjére invitáljuk közönségünket. A belépés ingyenes, de előzetes jegyfoglalás szükséges.Tovább »
Május 20., szombat 16 óra

Lengemesék

 magyar rajzfilm, 64 perc, 2017
Rendező: Pálfi Zsolt
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Lengemesék A lengék a Nádtenger apró, de bátor, zöldbőrű őrei. A gyerekeket csak akkor avatják őrzővé, amikor bebarnul a hajuk. Addig viszont unalmas az élet, mivel zöldhajúként tilos nádirigón repkedni, vízre szállni, sőt még a békaderbin sem vehetnek részt. Füttyös Vilkónak legnagyobb álma, hogy végre ő is őrző lehessen, ám a kíváncsisága folyton bajba sodorja. Amikor azonban a Nádtenger ellenségei, a harácsok, a hattyúkkal szövetkeznek, az egész tó veszélybe kerül.Tovább »
Május 22., hétfő 18 óra

Amerikai pasztorál

 magyarul beszélő amerikai filmdráma, 102 perc, 2016
Szereplők: Dakota Fanning, Ewan McGregor, Jennifer Connelly
Rendező: Ewan McGregor
Forgalmazó: Mozinet

Amerikai pasztorál Meddig bízzon meg egy szülő a gyerekében? És mi az, amit még megbocsáthat neki? Philip Roth Pulitzer-díjas regényéből készítette el Ewan McGregor a rendezői bemutatkozását, amelyben az amerikai álom egy postahivatal felrobbanásával hirtelen szertefoszlik. Seymour egykor a gimnáziumi focicsapat sztárja volt, a helyi szépségkirálynőt vette feleségül, és az álompárnak hamarosan gyönyörű kislánya született, Meredith. Seymour mintaszerű és irigylésre méltó élete akkor vesz drámai fordulatot, amikor Meredith csatlakozik egy radikális csoporthoz.Tovább »
Május 22., hétfő 20 óra

Hogyan legyél latin szerető

 magyarul beszélő amerikai vígjáték, 116 perc, 2017
Szereplők: Eugenio Derbez, Salma Hayek, Rob Lowe
Rendező: Ken Marino
Forgalmazó: Big Bang Media

Hogyan legyél latin szerető Maximót, a vén dzsigolót élete meglepetése éri, amikor a 80 éves gazdag felesége lecseréli egy fiatal autókereskedőre. Mivel a fényűző házából is kirakják, kénytelen rég nem látott testvéréhez és imádni való fiához beköltözni. Maximónak hiányzik a megszokott luxus, és míg mindent bevet annak érdekében, hogy elcsábítson egy özvegy milliárdost, és kisiskolás unokaöccsét is beavatja a csajozás trükkjeibe.Tovább »
Május 25., csütörtök 20 óra

Emlékképek

 feliratos lengyel életrajzi dráma, 98 perc, 2016
Szereplők: Boguslaw Linda, Aleksandra Justa, Bronislawa Zamachovska
Rendező: Andrzej Wajda
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Emlékképek A film Wladyslaw Strzeminskinek, a 20. század egyik legkiemelkedőbb lengyel avantgárd festőjének állít emléket, aki nemcsak művészként, hanem tanárként is kiemelkedő eredményeket ért el. Strzeminski élete a Lengyel Népköztársaság megalakulása után vett hirtelen fordulatot, hiszen a mozgássérült festő a legnehezebb pillanatokban sem volt hajlandó meghajolni a párt akarata előtt. Életét ellehetetlenítették, egyedül diákjai álltak ki mellette az utolsó pillanatig, valamint egyetlen lánya, Nika, aki félárva lett édesanyja halála után. Tovább »

Gödöllő Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Május 26–28. között először rendezik meg az Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapokat. A kezdeményezéshez 19 magyar és 2 erdélyi város csatlakozott; Székesfehérváron a Barátság moziban lesznek a vetítések. A fesztivál filmjei ingyenesen tekinthetőek meg.Tovább »
Május 26., péntek 18 óra

Frantz

 feliratos francia-német történelmi dráma, 113 perc, 2016
Szereplők: Pierre Niney, Paula Beer, Ernst Stötzner
Rendező: François Ozon
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Frantz 1919-et írunk, az első világháború véget ért, a hatása azonban még nem múlt el nyomtalanul. A német Anna vőlegényét, Frantzot gyászolja, aki a fronton vesztette el az életét. Egy nap titokzatos férfi jelenik meg Frantz sírjánál, akit rejtélyes kapcsolat köt a halott katonához. A francia Adrian jelenléte nem csak a német kisvárosban okoz konfliktust, Frantz szüleit is felkavarja fiuk régi párizsi barátjának látogatása. Anna utánajár a két férfi ismeretségének, Franciaországba is követi a Párizsba visszatérő férfit, miközben folyamatosan viaskodik az érzéseivel is.Tovább »
Május 30., kedd 18 óra

Tejben, vajban, szerelemben

 magyarul beszélő szerb-angol-amerikai dráma, 125 perc, 2016
Szereplők: Emir Kusturica, Monica Bellucci, Sloboda Micalovic
Rendező: Emir Kusturica
Forgalmazó: ADS Service Kft.

Tejben, vajban, szerelemben A Macska-jaj és az Underground rendezőjének új alkotása egy apró, háború sújtotta kis faluban játszódik. A helyi tejesember nap mint nap tejet szállít szamarával a frontvonal kellős közepén. Szereti a gondtalan falusi létet, ám élete egy nap fenekestül felfordul, miután megismerkedik egy gyönyörű, titokzatos olasz nővel. Hamarosan kezdetét veszi szenvedélyes, őrült kalandjuk.Tovább »
Május 30., kedd 20 óra

A kör

 magyarul beszélő amerikai dráma, 110 perc, 2017
Szereplők: Emma Watson, Tom Hanks, Karen Gillan
Rendező: James Ponsoldt
Forgalmazó: Big Bang Media

A kör Mae élete teljesen megváltozik, amikor a Szilícium-völgy egyik legnagyobb tech-óriáscégénél kapja meg álmai állását. A lány villámgyorsan lépdel fel a ranglétrán, így a cég látnoki vezetője, Eamon Bailey megkeresi azzal az ötlettel, hogy SeeChange nevű kameráját használva élje életét a nyilvánosság előtt. De senki sincs igazán biztonságban, amikor bárki követheti mások minden lépését...Tovább »

Jelmagyarázat

Archívum

2018. március

2018. február

2018. január

2017. december

2017. november

2017. október

2017. szeptember

2017. augusztus

2017. július

2017. június

2017. május

2017. április

2017. március

2017. február

2017. január

2016. december

2016. november

2016. október

2016. szeptember

2016. augusztus

2016. július

2016. június

2016. május

2016. április

2016. március

2016. február

2016. január

2015. december

2015. november

2015. október

2015. szeptember

2015. augusztus

2015. július

2015. június

2015. május

2015. április

2015. március

2015. február

2015. január

2014. december

2014. november

2014. október

2014. szeptember

2014. augusztus

2014. július

2014. június

2014. május

2014. április

2014. március

2014. február

2014. január

2013. december

2013. november

2013. október

2013. szeptember

2013. augusztus

2013. július

2013. június

2013. május

 

Korábbi honlapunk, 2010-2013-as archívum »