Műsor


2017. júniusJúnius 2., péntek 20 óra

Ignác

 fülöp-szigeteki spanyol történelmi dráma, 118 perc, 2017
Szereplők: Andreas Muñoz, Javier Godino, Julio Perillán
Rendező: Paolo Dy
Forgalmazó: Magyar Jezsuita Rendtartomány

Ignác Ha meghallanád Isten szavát, titokban akarnád tartani? Történelmi dráma Loyolai Szent Ignácnak, a jezsuita rend alapítójának visszaemlékezései alapján. Egy katona története, egy erőszakos, bűnös emberé, aki miközben megpróbált a fény felé fordulni, rákényszerült arra, hogy egészen a legvégsőkig, a halál küszöbéig elmenve megküzdjön belső démonaival. Tovább »
Június 6., kedd 20 óra

Az utolsó család

 feliratos lengyel életrajzi dráma, 123 perc, 2017
Szereplők: Andrzej Seweryn, Dawid Orgodnik
Rendező: Jan P. Matuszynski
Forgalmazó: Mozinet

Az utolsó család Amilyen különleges volt a lengyel Beksiński család élete, olyan rendkívüli a róluk készült film is. Harminc éven keresztül követjük a szürrealista festményeivel nemzetközi hírnevet szerző apát, a nyolcvanas években kultuszstátuszba kerülő DJ és rádiós műsorvezető fiút és a család nőtagjait, akik valahogy próbálják elviselni az excentrikus férfiakat. Az utolsó család a legkevésbé sem életrajzi film, hanem különleges családi tabló.Tovább »
Június 10., szombat 18 óra

Vademberek hajszája

 magyarul beszélő új-zélandi vígjáték, 101 perc, 2017
Szereplők: Sam Neill, Julian Dennison, Rima Te Wiata, Oscar Kightley
Rendező: Taika Waititi
Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.

Vademberek hajszája Ricky, a dacos városi kölyök új nevelőszülőkhöz kerül, Új-Zéland vadregényes tájaira. A kezelhetetlen srác a kissé furcsa, de szeretetteljes Bella néni és új kutyája, Tupac körében hamar otthonra lel, bár a zsémbes és magának való Hec bácsival nehezen találja a közös hangot. Amikor egy váratlan tragédia miatt Rickyt újra a gyermekvédelem felügyelete fenyegeti, a javítóintézet elől inkább hegyekbe menekül.Tovább »
Június 13., kedd 20 óra

Az óra

 bolgár-görög filmdráma, 101 perc, 2016
Szereplők: Stefan Denolyubov, Decho Taralechkov
Rendező: Kristina Grozeva, Petar Valchanov
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Az óra Egy vasúti alkalmazott csöndben teszi a dolgát a munkahelyén, ahol eseménytelenül telnek hétköznapjai, miközben egyébként is kerüli a feltűnést. Egy napon a sínek között egy halom pénzt talál, és a becsületes férfinak meg sem fordul a fejében, hogy megtartsa a milliókat, inkább átadja a hatóságoknak. A közlekedési vállalat PR igazgatója a becsületes megtalálóban nemcsak a cég imázsát javító lehetőséget lát, hanem egyúttal arra is fel akarja használni a mit sem sejtő férfit, hogy segítségével eltussoljon egy korrupciós botrányt. Tovább »
Június 19., hétfő 18 óra

Chaplin – Modern idők

 feliratos amerikai vígjáték, 1937, 87 perc
Szereplők: Charlie Chaplin
Rendező: Charlie Chaplin
Forgalmazó: Pannónia Entertainment

Chaplin – Modern idők Chaplin talán legnépszerűbb filmje a mindennapi élet elgépiesedésének szatirikus, ugyanakkor érzelmes víziója. Charlie, a kisember bekerül a modernkori pokolba, azaz egy gyárba. A futószalagnál végzett monoton munka miatt az őrültek házába kerül. Felépülése után véletlenül belekerül egy utcai zavargásba, emiatt börtönbe zárják. Szabadulása után megismerkedik egy árva lánnyal, akit a gyámhatóság intézetbe akar zárni. A lány ennivalót lop, Charlie pedig nem tud fizetni az étteremben, emiatt mindketten újra börtönbe kerülnek. Tovább »
Június 20., kedd 18 óra

Tiszta szívvel

 magyar akció-vígjáték, 101 perc, 2015
Szereplők: Fekete Ádám, Thuróczy Szabolcs, Balsai Mónika
Rendező: Till Attila
Forgalmazó: A Company Hungary Kft.

Tiszta szívvel Akció-vígjáték egy kerekesszékes bandáról, ahol két mozgássérült fiatal közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal. Így a maffia szolgálatába állnak. Sok vesztenivalójuk nincs a szereplőknek, bár ebben a kalandban semmi nem az, aminek látszik. Nincs határ fantázia és valóság között, miközben hőseink egyik tűzpárbajból vetődnek a másikba, megismerjük a kerekesszékben töltött mindennapok kihívásait. Ezentúl még azt is átélhetjük, hogyan bocsát meg az apjának egy elhagyott fiú.Tovább »
Június 22., csütörtök 18 óra

Out

Szereplők: Bárdos Judit, Bocsárszky Attila, Terhes Sándor, Bandor Éva
Rendező: Kristóf György
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Out Ágoston, a középkorú mérnök egy leépítés során elveszíti munkáját. Rövid gondolkodás után egy új állás reményében útnak indul a Baltikumba. Családját, feleségét és lányát hátrahagyva, egyedül vág neki élete új kihívásának. Új munkahelyén azonban nem tudnak az érkezéséről, és azzal kell szembesülnie, hogy átverte őt a munkaközvetítő. Ágoston nem adja fel, bármilyen munkát elvállalna az idegen országban, hogy ne valljon ismét kudarcot.Tovább »
Június 22., csütörtök 20 óra

Tékasztorik

 magyar vígjáték, 100 perc, 2016
Szereplők: Bihari Viktória, Csuja Imre, Görbe Nóra
Rendező: Martin Csaba, Czupi Kála
Forgalmazó: Anjou Lafayette

Tékasztorik Bihari Viktória „Tékasztorik” című, Goldenblog-díjas blogja alapján készülő vígjáték/romkom, amelyben Viku próbálja megtalálni élete (nagy) egyik szerelmét. A vicces, társadalmi tükröt is mutató, közösségi finanszírozásban készült film gerincét a blogon olvasható humoros történetek adják. A film után közönségtalálkozó Bihari Vikivel. A belépés ingyenes, de előzetes jegyfoglalás szükséges.Tovább »
Június 24., szombat 16 óra

Ricsi, a gólya

 magyarul beszélő luxemburgi-belga-német-norvég családi animációs film, 2016
Rendező: Toby Genkel, Reza Memari
Forgalmazó: Big Bang Media Kft.

Ricsi, a gólya Ricsit, az árva verebet gólyák nevelik fel, így ő abban a tudatban él, hogy ő is gólya. Amikor azonban eljön a költözés ideje, befogadó családja hátrahagyja, hiszen nem bírná az utat Afrikáig. A kis veréb azonban nekivág Olgával, a különc bagollyal és Kikivel, a diszkólágereket éneklő nárcisztikus papagájjal a hosszú útnak, hogy bebizonyítsa: van ő is legalább annyira gólya, mint a többiek.Tovább »
Június 26., hétfő 18 óra

Kojot

 magyar dráma, 126 perc, 2016
Szereplők: Mészáros András, Bocsárszky Attila, Kovács Frigyes
Rendező: Kostyál Márk
Forgalmazó: Hungaricom

Kojot Misi elkezdi felújítani a nagyapjától örökölt házát vidéken, csakhogy a helyre szemet vet egy helyi „Döbrögi” is, Szojka Pál és fia. A fiú felveszi a kesztyűt, és a csetepaté eldurvul – ez már háború a kisember és a földesúr közt. Súlyos harc kezdődik a földért, a családért, az életért, a jövőért, a belül megszülető férfiért...Tovább »
Június 27., kedd 18 óra

A martfűi rém

 magyar thriller, 2016
Szereplők: Hajduk Károly, Balsai Mónika, Jászberényi Gábor, Anger Zsolt
Rendező: Sopsits Árpád
Forgalmazó: Big Bang Media

A martfűi rém Halálra ítéltek egy férfit egy fiatal nő brutális meggyilkolásáért Martfűn, 1957-ben. Hét évvel később azonban ismét egymást követik a megrázó halálesetek. A forradalom utáni politikai tébolyban nehéz megtalálni az összefüggéseket és újra felvenni a nyomozás fonalát. Egy országban, ahol nem léteznek sorozatgyilkosok, egyre több az áldozat. A kirendelt fiatal ügyésznek minden kitartására szükség lesz, ha le akarja leplezni a rettegő kisváros kíméletlen ragadozóját.Tovább »
Június 29., csütörtök 20 óra

A lovasíjász

 magyar dokumentumfilm, 115 perc, 2015
Szereplők: Kassai Lajos, Dr. Obrusánszky Borbála
Rendező: Kaszás Géza
Forgalmazó: Anjou Lafayette

A lovasíjász A film Kassai Lajos tevékenységével, az általa újrateremtett – csak az elődeinkre jellemző – ősi harci képességgel, a lovasíjászattal, ennek szellemi hátterével, az abból létrejött, a világban futótűzként terjedő sporttal, Kassai Lajos kulturális életünkben betöltött szerepével foglakozik. Mindezekről számtalan anyag található az írott és elektronikus médiában. Hasonló témával foglakozó könyve már több kiadást megért, több nyelvre lefordították.Tovább »
Június 29., csütörtök 22.15 óra

Kaliforniai álom

 magyarul beszélő amerikai romantikus film, 126 perc, 2016
Szereplők: Ryan Gosling, Emma Stone, J.K. Simmons
Rendező: Damien Chazelle
Forgalmazó: Freeman Film

Kaliforniai álom Mia, a feltörekvő, fiatal színésznő és Sebastian, a szépreményű jazz-zongorista a Csillagok Városában, Los Angelesben keresi az álmait. Mia meghallgatásról meghallgatásra jár, és csak arra vágyik, hogy végre ne szakítsák félbe, Sebastian pedig szenvedélyesen küzd azért, hogy a klasszikus jazzt újra divatba hozza. Távlati terveikben a hollywoodi karrier, illetve egy saját zenés klub megalapítása szerepel – ekkor botlanak egymásba egy zsúfolt autópálya kellős közepén.Tovább »
Június 30., péntek 16 óra

Csak még egyszer előre!

 magyar háborús film, 120 perc, 2016
Szereplők: Matus György, Tűzkő Sándor, Barbély Gábor
Rendező: Burján Zsigmond

Csak még egyszer előre! Burján Zsigmond filmje a Magyar Királyi 17-es Honvéd Gyalogezred katonáinak történet dolgozza fel, emléket állítva az I. világháborúban harcoló magyaroknak.Tovább »
Június 30., péntek 18.15 óra

Az állampolgár

 magyar filmdráma, 109 perc, 2017
Szereplők: Arghavan Shekari, Dr. Cake–Baly Marcelo, Máhr Ági
Rendező: Vranik Roland
Forgalmazó: Mozinet

Az állampolgár Az ötvenes évei végén járó afrikai Wilson menekültként él Magyarországon. Évek óta Budapesten dolgozik biztonsági őrként, legfőbb vágya és célja, hogy megszerezze a magyar állampolgárságot, de folyamatosan megbukik az alkotmányos alapismeretek vizsgán. A felkészülésben a vele egykorú, magyar-történelem szakos tanárnő, Mari segít neki, de a tanulás közben tanár és tanítvány között mély szerelem szövődik.Tovább »
Július 1-től augusztus 20-ig

Nyári szünet


Nyári szünet A Barátság mozi a június 30-án, pénteken 20.30-kor kezdődő Brazilok című magyar vígjáték vetítése után egy rövid nyári szünetet tart. Az utolsó vetítésre jegyet váltó nézők között kisorsolunk egy 4 fő belépésére szóló ajándékutalványt, amit az augusztus 21-i hét valamelyik filmjére válthatnak be. A moziban a nyári szünet után, augusztus 21-én indul újra a vetítés. Tovább »
Június 30., péntek 20.30 óra

Brazilok

 magyar vígjáték, 95 perc, 2016
Szereplők: Fekete Ernő, Schmied Zoltán, Nagy Dániel Viktor
Rendező: Rohonyi Gábor, M. Kiss Csaba
Forgalmazó: InterCom

Brazilok Az egész falu a bajnokság lázában ég: a csapatok felkészülnek, és győzni akarnak. Az esélyes persze a helyi önkormányzat nagyvadjaiból álló társaság, élü­kön a polgármesterrel, aki nem tud hibázni, és he­lyet­te­sé­vel, aki meg nem szeret. De valami meg­za­varja az eddigi harmóniát: a falu leg­sze­gé­nyebb­jei, a helyi cigánytelepen csellengő kamaszok, élükön a bör­tön­ből frissen szabadult, aranylábú rossz­fiúval, mellettük a de­ká­zás­ban élen járó helyi pappal életükben először szintén neveznek. És nyerni akarnak. Tovább »

Jelmagyarázat

Archívum

2018. február

2018. január

2017. december

2017. november

2017. október

2017. szeptember

2017. augusztus

2017. július

2017. június

2017. május

2017. április

2017. március

2017. február

2017. január

2016. december

2016. november

2016. október

2016. szeptember

2016. augusztus

2016. július

2016. június

2016. május

2016. április

2016. március

2016. február

2016. január

2015. december

2015. november

2015. október

2015. szeptember

2015. augusztus

2015. július

2015. június

2015. május

2015. április

2015. március

2015. február

2015. január

2014. december

2014. november

2014. október

2014. szeptember

2014. augusztus

2014. július

2014. június

2014. május

2014. április

2014. március

2014. február

2014. január

2013. december

2013. november

2013. október

2013. szeptember

2013. augusztus

2013. július

2013. június

2013. május

 

Korábbi honlapunk, 2010-2013-as archívum »