Kertmozi és új terem

A Barátság mozi nem ismer lehetetlent. A kicsi, mindössze 60 férőhelyes, egytermes művészmozi keresi az újabb és újabb lehetőségeket annak érdekében, hogy bővíthesse filmkínálatát, szolgáltatásait és még több nézője legyen nem csak a filmszínháznak, hanem a művészfilmeknek, a fesztiváldíjas filmeknek, a mozicsemegéknek, a csak kevés helyen látható külföldi filmeknek.

A Kortárs Művészeti Fesztiválon elindított kertmozi projekthez eddig bérelni kellett a felszerelést, eszközöket, de mától már a Barátság mozi büszkélkedhet egy új vetítővel, vászonnal és hangrendszerrel. Most már oda visszük a mozit, ahová csak szeretnénk – ha tetszik, a mozi házhoz megy.

IMG_1689_660

Ehhez azonban kell egy csapat, akik kihelyezik, fel- és összeszerelik, beállítják, majd működtetik a rendszert. Óvják és védik az eszközöket és ismerik a technika minden csínját-binját. Ez egy olyan új tudás, amit eddig csak részleteiben ismertek a kollégák. Az új vetítő kapcsán a mozi műszaki stábja is bővült: a már ismert kollégák mellett gyakornokunk, Kelemen Kristóf segít a kertmozi működtetésében. A mai napot munkatársaink annak szentelték, hogy megismerjék új „barátnőjüket”, Christie 2-t (Christie 1. a mozi géptermében lakik). Terveink szerint a Művészetek Háza színháztermében is tartunk majd vetítéseket azokból a sikerfilmekből, amelyek számára a 60 fős moziterem kicsinek bizonyul.

Néhányan a kibővült csapatból: Langmár István, Balog Gábor, Kelemen Kristóf és Juhász Zsófi, a Barátság mozit működtető Fehérvári Programszervező Kft. ügyvezetője

Néhányan a kibővült csapatból: Langmár István, Balog Gábor, Kelemen Kristóf és Juhász Zsófi,
a Barátság mozit működtető Fehérvári Programszervező Kft. ügyvezetője

 

  
Címkék: