Ingyenes vetítések iskolás csoportoknak

A Barátság mozi ingyenes vetítéseket szervez a Székesfehérvári Zsidó Kulturális Napok alkalmából 2020. február 10-re, 12-re és 14-re 9.30, 11.45 és 14.00 órai kezdéssel általános és középiskolás csoportok részére. A vetítésekre több filmet is ajánlunk.

Kérjük az intézményeket, hogy a jelentkezésnél pontosan adják meg a létszámot! Sajnos, mozink nem akadálymentesített, ezért kérjük a kerekesszékkel érkezőket, hogy előzetesen értesítsenek minket a lentebb megadott telefonszámon, hogy segíthessünk a bejutásnál. Mozink házirendjéről a www.baratsagmozi.hu/hazirend/ oldalon tudnak tájékozódni.

A vetítésekre a következő elérhetőségeken lehet jelentkezni: krainhoffer.andrea@fehervariprogram.hu, +36/70/443-7068

Szeretettel várjuk a diákokat a közönség soraiba!


A következő filmeket ajánljuk:

 

Különleges életek

francia filmdráma, 114 perc, 2019 (12)

Rendező: Olivier Nakache
Szereplők: Vincent Cassel, Reda Kateb, Hélène Vincent, Alban Ivanov
Forgalmazó: ADS Service Kft.

Bruno és Malik közel húsz éve egy különleges feladatnak szentelik életüket. Olyan hátrányos helyzetű fiataloknak igyekeznek segítséget nyújtani, akik autizmussal élnek. Minden gyermek más és más területen küzd nehézségekkel, így mindegyikük kezelése egyedi módszereket kíván, melyek olykor szélsőségesek, de leginkább rendkívül szerethetők és a mulatságosak. A főszereplők oldalán kizárólag amatőrök és autista fiatalok tűnnek fel ebben az egyszerre derűs és megrázó filmben.

 

Jób lázadása

magyar filmdráma, 96 perc, 1983 (12)

Rendező: Kabay Barna, Gyöngyössy Imre
Főszereplők: Zenthe Ferenc, Temessy Hédi, Rudolf Péter, Léticia Cano, Verebes István
Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.

Jób és felesége, Róza egy Tisza menti faluban él, tehetős parasztgazdaként. Az idősödő zsidó házaspár, miután már hét gyermekét eltemette, a közeli városka árvaházából örökbe fogad egy szőke, keresztény kisfiút. Lackóra szeretnék hagyni majd mindazt, amit hitben, emberségben és anyagi javakban egész életükön át gyűjtöttek, és ő a reménység, aki az eljövendő megváltás fejében kivárhatja a Messiást. 1943-at írunk, és Jób már sejti a szomorú véget. Egy évük van még, hogy mindenre megtanítsák Lackót, ami számukra fontos, és biztosítsák a jövőjét… Zenthe Ferenc Jób megformálásáért megkapta a Magyar Filmkritikusok Díját, Gyöngyössy Imre és Kabay Barna megrendítő, lírai filmjét pedig Oscar-díjra jelölték, San Remóban nagydíjjal jutalmazták, és Cannesban elnyerte az Ökumenikus Zsűri Díját. Az 1983-ban készült alkotás a Nemzeti Filmdigitalizálási és Restaurálási Programban keretében teljes körű felújítással született újjá.

 

Tel-Avivban minden megtörténhet

luxemburgi-belga-izraeli-francia romantikus dráma, vígjáték, 2019 (12)

Rendező: Sameh Zoabi
Főszereplők: Kais Nashif, Lubna Azabal, Yaniv Biton, Nadim Sawalha,
Forgalmazó: Cirko Film

A fiatal és tapasztalatlan palesztin férfi, Szalam egy izraeli katonával való véletlen találkozás után nem várt esélyt kap: az ország egyik legnépszerűbb szappanoperájának írójaként szerződteti egy neves tévécsatorna. Alkotói pályája egyre magasabbra ível, egy idő után azonban összetűzésbe kerül a sorozat finanszírozóival a történet befejezése miatt. Szalam alkotói és emberi válságba kerül… A velencei filmfesztivál Horizontok programjában mutatkozott be, itt két díjjal is elismerték, majd számos további nemzetközi díjat nyert.

 

A nevek dala

kanadai-angol-német-magyar filmdráma, 113 perc, 2019 (12)

Rendező: François Girard
Főszereplők: Tim Roth, Clive Owen, Catherine McCormack, Eddie Izzard
Forgalmazó: Big Bang Media

Két földrészen és fél évszázadon átívelő, érzelmes detektívtörténet az Oscar-díjra jelölt Tim Roth (Martin) és Clive Owen (Dovidl) főszereplésével. A film a lenyűgöző és megható zenei motívumokon túl a háború borzalmainak és a történelemből kitörölt lelkek regéje. A címben is szereplő, „A nevek dalával” végződő, a barátság, árulás és megbocsátás témáin átgyűrűző cselekmény bemutatja, hogy a legsötétebb rejtélyek közepette néha csak a zene tudja megvilágítani az igazságot, egyedül a dallamok képesek elhozni a gyógyulást és a megváltást.

 

Chichinette – Véletlenül kém lettem

német-francia dokumentumfilm, 86 perc, 2019 (12)

Rendező: Nicola Hens
Szereplők: Marthe Cohn, Major Cohn
Forgalmazó: Cirko Film

A 98 éves Marthe Cohn a világot körbeutazva emlékszik vissza életének rendkívüli történetére: a zsidó származású francia nő a második világháború alatt kémként működött, de egészen mostanáig senkinek nem beszélt ezekről az évekről.