Premier előtti vetítésekkel nyit a Barátság mozi

Május 27-től újra várja a filmkedvelőket a székesfehérvári Barátság mozi. A Cirkofilm „Ideje moziba menni!” fesztiváljához csatlakozva a város művészmozija hat európai filmet mutat be – az alkotásokat hetekkel (bizonyos esetekben hónapokkal) a mozibemutató előtt, három napon át láthatja a közönség. Az újranyitás ünnepén szórakoztató, ugyanakkor gondolatébresztő filmek, fesztiváldíjas alkotások és romantikus vígjátékok is vászonra kerülnek.

Idestova fél éve, november 11. óta vannak zárva a hazai mozik. A fehérvári közönség számára jó hír, hogy a város művészmozija hamarosan újra várja a nézőket, ráadásul premier előtti vetítésekkel: május 27-én, csütörtökön kezdődik a Cirkofilm „Ideje moziba menni!” fesztiválja, amelyhez 22 hazai filmszínház, köztük a Barátság mozi is csatlakozott. Az országos esemény európai filmeket vonultat fel, ezek közül választott ki  a fehérvári mozi hat olyan alkotást, amelyet a későbbiekben újra műsorra tűz.

Ideje moziba menni!

A fesztivál egyik legjobban várt filmje a Szupernóva, az angol Tóvidék lélegzetelállító tájain forgatott érzékeny, megindító romantikus brit dráma Colin Firth és Stanley Tucci főszereplésével. A tavalyi Berlinale válogatásából érkezik a mozikba a megtörtént eset nyomán keletkezett, egy holokauszttúlélő különleges történetét bemutató Perzsa nyelvleckék és a 21. század kihívásaira – internetes zaklatás, közösségi média, reklámpszichológia – érzékenyen és abszurd humorral reagáló francia film, az Előzmények törlése. Velencében debütált és itt nyerte meg a zsűri különdíját Andrej Koncsalovszkij történelmi filmje, a hatvanas években játszódó Kedves elvtársak! is, amely egy elkötelezett kommunista párttitkár meghasonlását mutatja be.

A mozi nemrég közreadott egy kérdőívet, amelyben a nézők véleményét várja különböző kérdésekben. A kérdőív kitöltési határideje egy hét múlva jár le, de az eddig beérkezett válaszokból már látszik, hogy nagy az igény a vígjátékokra. Éppen ezért a fesztivál során könnyedebb alkotások is várják majd a felhőtlen kikapcsolódásra vágyó nézőket: a Szenvedélyes szomszédok című spanyol kamaradarab, amelyben a zseniális Javier Cámara neurotikus, Woody Allen-i alakításán nevethetünk, valamint a Mese a barátságról című francia film rivalizálásról, összetartozásról, emberi kapcsolatokról.

A háromnapos fesztivál mellett, a legfiatalabb mozirajongókra gondolva már a nyitás hetében érkezik Bogyó és Babóca is: a népszerű magyar rajzfilmsorozat negyedik részében a csigafiú és a katicalány új kalandokon keresztül fedezi fel a világot.

A vetítésekre máris lehet jegyet váltani a mozi honlapján: www.baratsagmozi.hu – a jegypénztár pedig a vetítések előtt egy órával nyit. Az érvényben lévő járványügyi szabályok értelmében a Barátság mozit kizárólag a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy látogathatja. Ezt az intézménybe történő belépéskor védettségi igazolványuk és személyazonosító igazolványuk vagy útlevelük bemutatásával kell igazolniuk. Az intézmény köteles annak a látogatónak a beléptetését megtagadni, valamint a belépését megakadályozni, aki a koronavírus elleni védettségét vagy az életkorát (amennyiben ez releváns) nem igazolja.

 

Ideje moziba menni!

Barátság mozi
2021. május 27–29.
 

Május 27., csütörtök
18.00 Szupernóva
20.00 Mese a barátságról

Május 28., péntek
18.00 Szenvedélyes szomszédok
20.00 Kedves elvtársak!

Május 29., szombat
16.00 Bogyó és Babóca 4.
17.30 Előzmények törlése
20.00 Perzsa nyelvleckék