Működési támogatást nyert a Barátság mozi

A Nemzeti Filmintézet (NFI) a koronavírus világjárvány filmszínházakat érintő hatásainak enyhítése érdekében pályázatot hirdetett, melyre a Mozisok Országos Szövetsége és az Art Mozi Egyesület tagjai pályázhattak fenntartási költségeik fedezésére, 2,5 millió forint összeghatárig. A pályázaton a székesfehérvári Barátság mozi elnyerte a maximális 2,5 milliós összeget, és a Filmszakmai Döntőbizottság megítélt további 39 ezer forint többlettámogatást is.

A Nemzeti Filmintézet 610 milliós keretösszegű pályázata nyolcvan fővárosi és vidéki vetítőhely újraindulását segíti. A Barátság mozit működtető Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ által elnyert több mint 2,5 millió forintos támogatást fenntartási költségekre lehet fordítani: a város művészmozija ezt filmkölcsönzési díjakra, bérköltségre, marketingre, karbantartásra, irodaszerre, telekommunikációra költi majd, és ez nyújt fedezetet a postaköltségre is – a filmek ugyanis postai úton jutnak el a moziba, és a Barátság mozi is postán küldi tovább más filmszínházakhoz a filmeket tartalmazó adathordozókat.

Barátság mozi

A Barátság mozi a zárvatartás idején is gyűjtötte a forrásokat a nyitás utáni programokra és a fenntartási költségekre. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Nemzeti Kulturális Alap Filmművészet Kollégiumának legutóbbi pályázatán két témakörben is sikerrel szerepelt a mozi, az itt elnyert összesen kétmillió forintos támogatás a szakmai programok megvalósítását és a Meg-Ki Filmklub működtetését segíti.

  
Címkék:  ,