Augusztusban újra kertmozi a belvárosban

A Székesfehérvári Királyi Napok idén sem múlhat el kertmozi nélkül: augusztus 21-én és 22-én ismét beköltözik a Barátság mozi kertmozija a Városháza díszudvarába. A filmkedvelők az év egyik sikerfilmjét, az Oscar- és Európai Filmdíjjal is kitüntetett Még egy kört mindenkinek című dán filmet és a Szerelmek, esküvők és egyéb katasztrófák című amerikai romantikus vígjátékot láthatják a belvárosi kertmoziban. Jegyek már válthatók a mozi honlapján és jegypénztárában.

A város művészmozija négy évvel ezelőtt hozta vissza a régi kertmozik hagyományát Fehérvárra – a Kortárs Művészeti Fesztivál keretében, a Zichy ligetben tartott vetítések olyan óriási sikert arattak, hogy nem lehetett kétséges a folytatás, és a siker azóta is töretlen. A hazai művészmozik közül kevesen működtetnek kertmozit, de a Barátság mozi az Art-Mozi Egyesület tagjaként is különösen fontos feladatának tekinti, hogy a filmeket minden formában közelebb vigye a nézőkhöz: a Kortárs Művészeti Fesztiválokon art filmeket és rövidfilmeket is vetített a mozi. Idén már több városi és megyei helyszínen járt a kertmozi, augusztusban pedig beköltözik tavalyi népszerű helyszínére, a Városháza díszudvarába.

DRUK

A belvárosi kertmoziban augusztus 21-én, szombaton 21.00 órakor a Még egy kört mindenkinek című dán filmet láthatja a közönség Thomas Vinterberg rendezésében, Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe és Magnus Millang főszereplésével. A film szereplői, négy gimnáziumi tanár egy elméletet tesztelnek: feltevésük szerint egy csekély alkoholszint fenntartása a vérben, vagyis a folyamatos, enyhe spicces állapot jobbá teszi az életüket. A számos fesztiváldíjjal elismert alkotás 2020-ban négy Európai Filmdíjat nyert, köztük a legjobb filmnek járó elismerést is megkapta. 2021-ben két kategóriában (legjobb rendező és legjobb nemzetközi játékfilm) Oscar-díjra jelölték; ez utóbbi el is nyerte. A film  a Barátság mozi júliusi műsorának nagy sikere volt: ott a feliratos változatot vetítették, a kertmoziban közkívánatra a szinkronizált változat kerül vászonra.

_szerelmek_0010_660

Másnap, augusztus 22-én, vasárnap 21 órakor a romantikáé lesz a főszerep: a Szerelmek, esküvők és egyéb katasztrófák című amerikai romantikus vígjáték rendezője Dennis Dugan, főszereplői pedig Maggie Grace, Diane Keaton, Jeremy Irons és Diego Boneta. A több romantikus szálat felvonultató történet főhősének szerelmi élete romokban hever. Miután összecsapnak a feje fölött a hullámok és a barátja szakít vele, egy különösen fontos felkérést kap: mindössze nyolc napja van megszervezni egy menyegzőt.

Az előadásokra már válthatók jegyek honlapunkon – természetesen a helyszínen is lesz jegypénztár, ez 20 órakor nyílik. Az előadások esőnapja augusztus 24., kedd 21.00 óra.

Nyomtatott

  
Címkék: