Éljen a szabadság!

Sokan nem tudnak dönteni, kire szavazzanak az áprilisi parlamenti választásokon. Számukra és az olasz filmeket szerető közönségnek nyújt segítséget a döntéshez a Viva La Libertá – Éljen a szabadság! című olasz filmszatíra. A hangzatos szlogenekkel és ígéretekkel szemben egyszerű az üzenet: szavazz az őrületre!

A választások előtt egy héttel, március 27-én a hazai mozikba kerülő, és a Barátság moziban március 28-tól látható Viva La Libertá – Éljen a szabadság! is beszáll a szavazatokért folytatott versenybe. A filmhez készült különleges kampányfilmben Toni Servillo (az Oscar-díjas A nagy szépség sztárja) kínál alternatívát a megcsömörlött választóknak.

A Servillo által megformált Enrico Olivieri ellenzéki vezető közvetlenül a választások előtt megelégeli pártja népszerűtlenségét, és egyszerűen elhagyja az országot. Személyi titkára a nyilvánosság előtt nem vallhatja be Enrico eltűnését, ezért felkeresi az elnök ikertestvérét, Giovannit (szintén Servillo megformálásában), hogy ő játssza el a politikust. A fivér csaknem ideális a szerepre: művelt, megnyerő, humoros – az egyetlen gond az, hogy nem beszámítható, nemrég engedték ki az elmegyógyintézetből. Giovanni kendőzetlen őszinteségével rögtön felrázza a régóta válságban vergődő ellenzéket.

Éljen a szabadság!

Az olasz Oscar-nak hívott David di Donatello-díjon 12 kategóriában – köztük a legjobb film – jelölték a Viva La Libertà – Éljen a szabadság!-ot, amely egyszerre pezsdítő és rendkívül aktuális vígjáték.

 A Parlamentbe vezető út őrülettel van kikövezve!

  
Címkék: