Félelmeinkről a Csajos esten

Félelmeink legyőzése volt az októberi Csajos est témája: Szalay Ágnes önismereti tréner, segítő, mentálhigiénés szakember és konzultáns főként a saját praxisából hozott példák segítségével adott tanácsokat arra vonatkozóan, hogyan vívhatunk meg külső és belső félelmeinkkel.

Közös testmozgással, energetizáló gyakorlatokkal indította előadását az est előadója: mint mondta, ezek a gyakorlatok segítenek abban, hogy bekapcsolják az agyat és a résztvevők minél több dolgot megjegyezzenek az előadásból.

_IMG20231018181155

A témát körbejárva Szalay Ágnes a félelem definíciójából kiindulva, a félelmet és a szorongást szétválasztva további csoportosítást tett: külső és belső félelmekre osztotta az embert nyomasztó érzéseket. Hangsúlyozta, hogy a félelmek legyőzéséhez ne féljünk szakember segítségét kérni, mert nem mindenki képes egyedül megbirkózni velük.

_IMG20231018181201

Beszélt a félelemmel járó stressz okozta testi és lelki tünetekről, a félelem figyelemelvonó hatásáról és arról is, hogy a tartós félelem milyen betegségekhez vezethet.  Az est szakértője tanácsokat adott arra vonatkozóan, hogy miként lehet hatékonyan legyőzni a félelmeket, és a közönségnek néhány félelemoldó gyakorlatot is megtanított.

_IMG20231018181140

Az előadás után a Hawaii című francia vígjátékot tekinthették meg a nézők. Hawaii szigetén nukleáris rakétariadót fújnak, és a helyi lakosok a turistákkal együtt rémülten várják a világvégét. Egy, éppen szigeten nyaraló baráti társaság meg van győződve arról, hogy meg fognak halni, ezért az utolsó pillanatban olyan titkokat mondanak el egymásnak, amelyeket soha nem mertek volna bevallani még maguknak sem. Amikor kiderül, hogy téves riasztásról van szó, már késő visszakozni, a barátok egymással és a felszínre került titkokkal még egy hétig össze van zárva a szigeten.