Az élet egészen más, ha keresztülsétálunk rajta

Nemzetközi bestseller filmváltozatát tűzi a Szépkorúak szerdája műsorára márciusban a Barátság mozi: 13-án és 20-án 15 órakor a Harold Fry valószínűtlen utazása című angol filmet láthatja kedvezményes áron a nyugdíjas közönség. A 13-i előadásra minden jegy elkelt, a 20-i előadásra a mozi pénztárában és honlapján még váltható belépő.

Harold Fry egész életében nem tett semmi rendkívülit, átlagos életet élt feleségével egy angol kisvárosban. Egy nap levelet kap, hogy egy régi ismerőse, Queenie Hennessy rákos lett és egy hospice-ba került. Harold válaszlevelet ír neki, majd hirtelen ötlettől vezérelve elhatározza, hogy személyesen adja át azt, gyalog megtéve az ehhez szükséges 800 kilométeres távot, mert hisz abban, hogy amíg ő gyalogol, Queenie élni fog. Harold bekerül a hírekbe, szenzációvá válik, alkalmi követők és segítők kísérik útján. Mindeközben jobban megismeri önmagát és számot vet addigi életével.

Rachel Joyce regénye nemzetközi bestseller lett, a magyarul is megjelent életigenlő történetet Man Booker-díjra jelölték, és a szerző a regényével elnyerte Nagy Britanniában az év új írója elismerést. A történetből rádiójáték is született, a filmfeldolgozást a BAFTA-díjas rendező, a Normális embereket is jegyző Hettie Macdonald készítette, a főszerepekben az Oscar-díjas Jim Broadbent és Penelope Wilton látható.

SZEPKORUAK_marc_660

A Szépkorúak szerdája 2019-es indulása óta népszerű az idősebb korosztályhoz tartozó mozilátogatók körében. A Barátság mozi minden alkalommal igyekszik olyan filmet műsorra tűzni ezeken a vetítéseken, amelyek igényt tarthatnak a szépkorú nézők figyelmére. A vetítésekre a nyugdíjasok 800 forintért válthatnak jegyet a mozi honlapján és a pénztárban – a délutáni előadásokra a fiatalabbakat is várják, ők teljes áron vásárolhatnak belépőt a filmekre a mozi pénztárában és itt, a honlapon:

Jegyvásárlás »